Connect with us

EVENIMENT

Şofer aflat sub influenţa alcoolului, reţinut după o urmărire pe străzile din Capitală

Publicat

percheziții în județul sălaj: trei tineri, cercetați că au furat

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, aflat sub influența alcoolului, a fost reținut după ce a încercat să intre cu mașina în polițiștii care îl urmăreau pe străzile din Capitală. Agenții au fost nevoiți să spargă geamul lateral al portierei stânga-față pentru a-l opri și încătușa.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, transmis sâmbătă AGERPRES, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliţie Rutieră au reţinut joi un bărbat, în vârstă de 50 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, aflându-se sub influenţa alcoolului.

„Pe 10 noiembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au recepţionat pe staţia de emisie-recepţie solicitarea unui echipaj din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră, care se afla în urmărirea unui autoturism, conducătorul acestuia fiind implicat într-un accident rutier.

Întrucât autoturismul în cauză a fost observat de un echipaj din cadrul Secţiei 24 Poliţie, s-a procedat la interceptarea şi la încercarea de a-l opri în trafic, folosind semnalele acustice şi luminoase, însă şoferul a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea.

Ulterior, deşi a fost oprit în dreptul unui imobil din Sectorul 5, conducătorul auto a ignorat, şi de această dată, dispoziţiile poliţiştilor, blocând portierele.

Totodată, acesta a încercat să-şi continue deplasarea, punând în pericol integritatea fizică a poliţiştilor aflaţi lângă autoturismul său.

Astfel, s-a procedat la spargerea geamului lateral al portierei stânga-faţă, moment în care şoferul a fost imobilizat şi încătuşat”, se precizează în comunicat.

Bărbatul era băut

La faţa locului s-a prezentat un echipaj al Brigăzii de Poliţie Rutieră, care a procedat la testarea conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 50 de ani, cu aparatul alcool-test, rezultatul fiind de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, menţionează sursa citată, care adaugă că bărbatul a fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, în baza probatoriului administrat în cauză, în cursul zilei de joi, a fost dispusă reţinerea bărbatului, pentru de 24 ore. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: „Săptămâna verde”, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș. Activități creative și educative pentru copii

Publicat

foto: „săptămâna verde”, la centrul cultural „lucian blaga” din sebeș.

La Sebeș, „Săptămâna Verde” a adus o explozie de activități creative și educative, reunind comunitatea în jurul valorilor de conservare a mediului înconjurător și de promovare a unui stil de viață sustenabil.

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unor evenimente pline de culoare și inspirație, aducând împreună peste 2.000 de copii, însoțiți de părinți, bunici și cadre didactice, pentru a celebra frumusețea naturii și a învăța despre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxa pe lux: Neclarități mari în lege. Cine sunt românii care vor trebui să o plătească

Publicat

taxa pe lux: neclarități mari în lege. cine sunt românii

Taxa pe lux: Cine sunt românii care vor trebui să o plătească și ce neclarități sunt în lege. Existența acestei taxe este încă un exemplu de impozitare progresivă, nerecunoscut de Guvern. 

O nouă obligație fiscală intră în vigoare în România. ANAF va începe să trimită notificările pentru plata „taxei pe lux”. „Taxa pe lux” a fost adoptată încă de anul trecut și e valabilă începând cu acest an.

Astfel, potrivit legii, românii care dețin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Judoka Alexandru Sibișan de la CS Unirea Alba Iulia: Rezultat extraordinar. A obținut locul I la Campionatul Național Universitar

Publicat

judoka alexandru sibișan de la cs unirea alba iulia: rezultat

Judoka CS Unirea Alba Iulia, Sibișan Alexandru, a obținut locul I la Campionatul Național Universitar.

Sibișan Alexandru a obținut locul I la Campionatul Național Universitar de Judo, la categoria de greutate 90 de kilograme, confirmându-și astfel statutul de unul dintre cei mai buni judoka din țară.

Competiția a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, la Sibiu, fiind organizată de Federația Sportului Școlar Universitar.

Judoka Alexandru Sibișan, sportiv cu dublă legitimare la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Sute de copii au vizitat Aeroportul din Cluj în „Săptămâna Altfel”

Publicat

copii la aeroport 1.jpg

Peste 600 de copii din Cluj au vizitat Aeroportul Internațional „Avram Iancu” în „Săptămâna Altfel”. 

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a organizat tururi de vizitare, cu ocazia „Săptămânii Altfel”. Astfel, peste 600 de copii au vizitat Aeroportul din Cluj, în perioada 15-26 aprilie.

În cadrul viztelor, cei mici au asistat la aterizările și decolările aeronavelor și și-au îmbogățit cunoștințele în domeniul aviației.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe