Connect with us

ACTUALITATE

Șoferii de pe autospecialele ISU. Mureș antrenați de piloți profesioniști la un club auto

Publicat

Conducătorii de pe autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş au început cursurile de pregătire în mânuirea volanului alături de profesioniştii în cursele de maşini de la Mureş Rally Team şi 100Tracks, pe cel mai mare complex pentru sporturi auto din România, Transilvania Motor Ring.

Instructorul Liviu Iernean de la Mures Rally Team a arătat că prima instruire a angajaţilor ISU Mureş a început în urmă cu doi ani, pe teren accidentat, aceasta fiind prima lecţie pe un circuit special amenajat pentru sporturi cu motor.

„În primul rând dorim să îi învăţăm pe băieţi testul elanului, asta înseamnă cum se deplasează greutăţile în maşină în momentul virajului, la stânga, la dreapta, din scurt, să se observe diferenţa. Aici este atelierul de frânare de urgenţă, simulăm un pieton care sare în faţa maşinii de intervenţie la diferite viteze. Poţi să îţi dai seama de sistemele active de control ale maşinii, dar şi acelea funcţionează doar până la o anumită viteză. Deja după o anumită viteză maşina se deplasează înainte, nu mai poate să ia virajul (…) Urmează cursul de deplasare pe teren foarte accidentat cu camioanele. Până acum s-au descurcat foarte bine. Pe acest circuit au posibilitatea să înveţe. Condusul maşinii la viteze mari înseamnă practică, iar acest circuit ne oferă spaţii foarte mari. Probabil ne vom gândi şi la nişte instruiri pentru cei de pe salvări, pentru viteză foarte mare”, a arătat Liviu Iernean.

Prim adjunct al inspectorului şef al ISU Mureş, colonel Cristian Buhăianu, a arătat că instituţia poate desfăşura, în cursul lunii februarie 2019, cursuri de instruire a conducătorilor auto în complexul pentru sporturi cu motor ‘Transilvania Motor Ring’, cu acordul Consiliului Judeţean Mureş, deţinătorul circuitului.

„Considerăm această pregătire imperios necesară datorită faptului că noi intervenim nu doar pe asfalt, ci şi în zonă montană sau zone în care există carosabil umed sau acoperit cu polei. Din aceste considerente am vrut să profităm de experienţa celor de la 100Tracks şi să învăţăm conducătorii auto cum să frâneze în situaţii de urgenţă, cum să accelereze în situaţii deosebite. Acestea scurtează timpii de intervenţie şi, totodată, reduc cheltuielile pentru mentenanţă sau riscul de producere a unor accidente rutiere. Se învaţă de la modul de utilizare a autovehiculelor mai ales cele 4×4 şi autocamioanele de intervenţie, care pot accede într-o zonă greu accesibilă, în zonă montană, de la modul lor de intervenţie în astfel de situaţii, până la frânare în situaţii de urgenţă sau accelerare în situaţii deosebite pentru evitarea unor accidente rutiere”, a precizat colonelul Buhăianu.

Cursul are drept scop însuşirea abilităţilor de conducere stradală şi frânare în condiţii de siguranţă, orientarea în teren pe baza folosirii GPS şi a telefonului şi s-a derulat în două etape.

Potrivit ISU Mureş, necesitatea derulării acestui program de instruire derivă din nevoia gestionării intervenţiilor în situaţii de urgenţă şi a celor preventive în vederea gestionării judicioase a riscurilor existente la nivelul judeţului Mureş.

Cel mai mare complex pentru sporturi auto din România, Transilvania Motor Ring, construit de Consiliul Judeţean Mureş din fonduri europene şi fonduri publice, în valoare totală de peste 58,1 de milioane de lei, a fost inaugurat în luna noiembrie a anului trecut, cu o serie de competiţii demonstrative, la care au participat numeroşi mari campioni la automobilism şi motociclism. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe