Connect with us

ACTUALITATE

Șoferii de pe autospecialele ISU. Mureș antrenați de piloți profesioniști la un club auto

Publicat

Conducătorii de pe autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş au început cursurile de pregătire în mânuirea volanului alături de profesioniştii în cursele de maşini de la Mureş Rally Team şi 100Tracks, pe cel mai mare complex pentru sporturi auto din România, Transilvania Motor Ring.

Instructorul Liviu Iernean de la Mures Rally Team a arătat că prima instruire a angajaţilor ISU Mureş a început în urmă cu doi ani, pe teren accidentat, aceasta fiind prima lecţie pe un circuit special amenajat pentru sporturi cu motor.

„În primul rând dorim să îi învăţăm pe băieţi testul elanului, asta înseamnă cum se deplasează greutăţile în maşină în momentul virajului, la stânga, la dreapta, din scurt, să se observe diferenţa. Aici este atelierul de frânare de urgenţă, simulăm un pieton care sare în faţa maşinii de intervenţie la diferite viteze. Poţi să îţi dai seama de sistemele active de control ale maşinii, dar şi acelea funcţionează doar până la o anumită viteză. Deja după o anumită viteză maşina se deplasează înainte, nu mai poate să ia virajul (…) Urmează cursul de deplasare pe teren foarte accidentat cu camioanele. Până acum s-au descurcat foarte bine. Pe acest circuit au posibilitatea să înveţe. Condusul maşinii la viteze mari înseamnă practică, iar acest circuit ne oferă spaţii foarte mari. Probabil ne vom gândi şi la nişte instruiri pentru cei de pe salvări, pentru viteză foarte mare”, a arătat Liviu Iernean.

Prim adjunct al inspectorului şef al ISU Mureş, colonel Cristian Buhăianu, a arătat că instituţia poate desfăşura, în cursul lunii februarie 2019, cursuri de instruire a conducătorilor auto în complexul pentru sporturi cu motor ‘Transilvania Motor Ring’, cu acordul Consiliului Judeţean Mureş, deţinătorul circuitului.

„Considerăm această pregătire imperios necesară datorită faptului că noi intervenim nu doar pe asfalt, ci şi în zonă montană sau zone în care există carosabil umed sau acoperit cu polei. Din aceste considerente am vrut să profităm de experienţa celor de la 100Tracks şi să învăţăm conducătorii auto cum să frâneze în situaţii de urgenţă, cum să accelereze în situaţii deosebite. Acestea scurtează timpii de intervenţie şi, totodată, reduc cheltuielile pentru mentenanţă sau riscul de producere a unor accidente rutiere. Se învaţă de la modul de utilizare a autovehiculelor mai ales cele 4×4 şi autocamioanele de intervenţie, care pot accede într-o zonă greu accesibilă, în zonă montană, de la modul lor de intervenţie în astfel de situaţii, până la frânare în situaţii de urgenţă sau accelerare în situaţii deosebite pentru evitarea unor accidente rutiere”, a precizat colonelul Buhăianu.

Cursul are drept scop însuşirea abilităţilor de conducere stradală şi frânare în condiţii de siguranţă, orientarea în teren pe baza folosirii GPS şi a telefonului şi s-a derulat în două etape.

Potrivit ISU Mureş, necesitatea derulării acestui program de instruire derivă din nevoia gestionării intervenţiilor în situaţii de urgenţă şi a celor preventive în vederea gestionării judicioase a riscurilor existente la nivelul judeţului Mureş.

Cel mai mare complex pentru sporturi auto din România, Transilvania Motor Ring, construit de Consiliul Judeţean Mureş din fonduri europene şi fonduri publice, în valoare totală de peste 58,1 de milioane de lei, a fost inaugurat în luna noiembrie a anului trecut, cu o serie de competiţii demonstrative, la care au participat numeroşi mari campioni la automobilism şi motociclism. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Femeie de 54 de ani, din Șendriceni, dispărută acum 32 de ani, este căutată de familie. Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

femeie de 54 de ani, din Șendriceni, dispărută acum 32

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 54 de ani, din comuna Șendriceni, care în anul 1992 a părăsit domiciliul, iar până în prezent, nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

Popa Ileana s-ar fi deplasat pe teritoriul Turciei, însă nu există date concrete în acest sens, iar familia încearcă să o găsească.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Măsuri pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători

Publicat

măsuri pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în stațiile de

Publicitate

În perioada 13 – 14 mai 2025, la nivel național, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate efectuate verificări în 481 de stații de cale ferată și 554 de trenuri de călători, fiind legitimate 3.873 de persoane.

Pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 39 de ani, din municipiul Botoșani, este de negăsit! Sunați la 112, dacă aveți informații

Publicat

un bărbat de 39 de ani, din municipiul botoșani, este

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat, de 39 de ani, din municipiul Botoșani, care astăzi dimineață, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit și nici nu a putut fi contactat de familie.

Olaru Petru Iulian are următoarele semnalmente: 1,80 m înălțime, aproximativ 85 de kg, ochi calrui, păr șaten.

Vestimentația cunoscută: Tricou verde, pantaloni de culoare închisă.

Rugăm cetățenii care…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Lacrimi, rugăciuni și dor: Paștele Blajinilor, la Stăuceni. Zeci de botoșăneni s-au rugat pentru cei trecuți în veșnicie. „Parcă o aud pe mama cum mă strigă din poartă”

Publicat

video lacrimi, rugăciuni și dor: paștele blajinilor, la stăuceni. zeci

Publicitate

Sub o ploaie rece și stăruitoare, care părea să spele durerea și dorul adunate în suflete, Paștele Blajinilor a adunat la Stăuceni zeci de fii ai satului – unii rămași acasă, alții întorși din colțuri îndepărtate ale țării sau chiar de peste hotare. Cu toții au venit să-și cinstească rădăcinile și să-și îmbrățișeze amintirile la mormintele celor plecați la Domnul.

Ziua a început în liniștea cimitirului, unde bisericuța cu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe