Connect with us

ACTUALITATE

Sondaj: Câți dintre angajații români și-au schimbat locul de muncă în ultimii doi ani

Publicat

Jumătate dintre angajaţii români şi-au schimbat locul de muncă cel puţin o dată în ultimii doi ani, iar principalele motive invocate au fost un salariu mai bun la noul job şi disponibilizările sau volumul prea mare de muncă, în timp ce o treime au plecat pe fondul concedierilor, arată rezultatele unui sondaj publicat, miercuri, de o platformă de recrutare online.

Pe de altă parte, conform eJobs România, 40% dintre respondenţi spun că nu şi-au mai schimbat locul de muncă dinainte de 2019, decizie motivată fie de o nevoie crescută de stabilitate în contextul tulbure creat de pandemie, fie de implicaţiile economice care i-au urmat.

Anii 2020 şi 2021 au fost cei ai mutărilor profesionale pentru 30% dintre angajaţi, iar 2022 a adus curajul de a încerca un nou job pentru 20% dintre participanţii la sondaj.

Rezultatele sondajului arată că patru din zece persoane (40%) care şi-au schimbat locul de muncă în ultimii doi ani au fost motivaţi de un salariu mai mare, 14% au afirmat că nivelul de încărcare cu atribuţii îi depăşea, iar 12% au vrut să încerce un alt domeniu de activitate pentru că nu le mai plăcea ceea ce făceau. Totodată, 27% au fost nevoiţi să plece din companie pe fondul unui val de disponibilizări, în timp ce pentru 3% motivul a fost legat de refuzul primit de la angajator de a lucra de acasă.

Potrivit sursei citate, 41% dintre cei chestionaţi au declarat că noul job a presupus şi o promovare, 49% lucrează pe aceeaşi poziţie, iar pentru 11% mutarea a însemnat o retrogradare la nivel profesional. Cu toate acestea, 7 din 10 au acum un salariu mai mare decât la locul de muncă anterior.

Sondaj: Câți dintre angajații români și-au schimbat locul de muncă în ultimii doi ani: 35% dintre respondenţi îşi caută în mod activ un nou loc de muncă

La momentul actual, 35% dintre respondenţi îşi caută în mod activ un nou loc de muncă şi aplică pentru posturile nou apărute în piaţă, 44% urmăresc ce poziţii scot angajatorii pe platformele de recrutare, însă nu aplică deocamdată, şi doar 21% sunt complet mulţumiţi de locul de muncă actual şi, prin urmare, nici nu aplică, nici nu urmăresc oportunităţi de angajare.

Principalele criterii pe care le au în vedere cei care iau în calcul acest pas sunt obţinerea unui salariu mai mare (menţionat de către 47% dintre participanţii la sondaj), să poată lucra de acasă (21%), să intre într-un domeniu mai stabil decât cel în care lucrează în prezent (11%), să aibă mai multe beneficii extrasalariale (8%), să aibă o poziţie mai bună decât cea curentă (7%) sau să le ofere ocazia de a se reloca în afara ţării (2%).

Sondajul eJobs România a fost realizat în luna iunie, pe un eşantion de 2.964 de respondenţi.

În acest moment, peste 34.000 locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe platforma de recrutare online ejobs.ro. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Jandarmii din Alba, la datorie în minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

jandarmi alba 1000x600.jpg

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

În perioada 12-15 august jandarmii din Alba vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Emil Boc, invitat de romi la festivalul de la Pata Rât, să vadă cum e viața printre gunoaie: Și noi suntem clujeni

Publicat

khetane festival.jpg

Khetane, primul festival de la Pata Rât începe astăzi și aduce comunității care trăiește aici și clujenilor care vor participa la eveniment concerte, filme, și o prezentare de modă.

Oamenii care trăiesc în zona vechii gropi de gunoi a Clujului l-au invitat la eveniment și pe primarul Emil Boc. Organizatorii evenimentului au realizat și un videoclip cu cei care îl invită pe primarul Clujului să vadă cum e viața printre gunoaie.

„O să fie foarte fain”

Cei care trăiesc la Pata Rât sunt fericiți că vor avea și ei parte de un festival și îi fac o invitație și primarului, căruia îi promit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Motivul pentru care clădirile publice din Germania vor fi încălzite la maxim 19 grade Celsius

Publicat

steag germania
Arhivă foto

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a anunţat vineri noi reglementări pentru a se economisi energie, pe fondul temerilor legate de o penurie de carburanţi ca urmare a disputei cu Rusia din cauza războiului din Ucraina, relatează dpa şi Reuters.

Clădirile publice vor putea fi încălzite doar la o temperatură de maximum 19 grade Celsius, clădirile şi monumentele nu vor mai fi iluminate noaptea şi panourile publicitare nu vor fi iluminate, a declarat ministrul Habeck pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung.

„Clădirile publice, cu excepţia spitalelor şi a instituţiilor sociale, desigur, ar trebui să fie încălzite la 19 grade Celsius”, a mai spus Robert Habeck pentru ziar.

„Mai multe economii sunt de asemenea necesare în sectorul muncii”, a spus el, fără a oferi alte detalii. El a spus că aceste aspecte sunt discutate cu Ministerul Muncii.

În iulie, Robert Habeck a prezentat un nou pachet de securitate energetică pe fondul unei scăderi accentuate a aprovizionării cu gaze ruseşti. Atunci, s-a precizat că este important să se reducă consumul de gaze la companii, clădirile de birouri şi în gospodăriile private. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Lucrările la noul drum ce leagă Ciugud de Alba Iulia, pe ultima sută de metri. Asfalt, în sensul giratoriu din Șeușa

Publicat

gir seus 1000x600.jpg

Muncitorii lucrează în aceste zile pentru finalizarea sensului giratoriu din localitatea Șeușa. Acesta asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș, care leagă comuna Ciugud de zona industrială Drâmbar și Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților Primăriei Ciugud, acestea sunt printre ultimele finisaje iar în curând lucrarea urmează să fie recepționată.

„Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe