Connect with us

EVENIMENT

Sondaj: Câți dintre angajatori au bugetat majorări salariale pentru 2023

Publicat

6 din 10 companii susțin că au bugetat măriri salariale pentru acest anul 2023, asta în condiţiile în care 73,7% au adoptat această măsură şi anul trecut, arată cel mai recent sondaj eJobs România

„2022 a fost un an în care cea mai mare parte a angajaţilor au putut să îşi renegocieze salariile pentru că piaţa le-a creat contextul favorabil în acest sens. Pare că şi 2023 este în aceeaşi linie, iar bugetele pe care angajatorii le-au făcut anul trecut includ majorări salariale în medie cu 5% – 10%. Este o marjă procentuală aplicată şi anul trecut, în cea mai mare parte a cazurilor.

Chiar dacă majoritatea angajatorilor nu au actualizat salariile cu inflaţia, au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii, ştiind că acesta, este până la urmă, principalul criteriu care îi determină pe candidaţi să îşi schimbe jobul”, spune Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.

Un sfert dintre respondenţii sondajului spun că salariile nu vor creşte cu mai mult de 5% anul acesta, în timp de 37,5% au programate măriri între 5% şi 10% comparativ cu anul trecut. 20,8% anunţă majorări de 10% – 20%, iar 12,5% spun că vor fi ajustate cu inflaţia.

Există deja o aliniere din punctul de vedere al acordării acestor creşteri, respectiv 68,2% dintre angajatori spun că ele vor viza toţi angajaţii din companie. 18,2% declară că fiecare manager de departament va decide ce angajaţi vor primi salarii mărite, în funcţie de performanţa acestora. 9,1% au bugetate creşteri în special pentru angajaţii din poziţii entry level, iar 4,5% le vor direcţiona către specialiştii din companie, ca metodă de retenţie.

Sondaj: Câți dintre angajatori au bugetat majorări salariale pentru 2023. Din ce județe sun companiile care au participat la sondaj

„21% dintre angajatorii care au luat parte la sondaj spun ferm că nu vor aplica o astfel de măsură în 2023, iar principalul motiv pe care îl invocă în acest sens este faptul că se tem de un posibil context economic nefavorabil, care ar putea afecta stabilitatea companiei.

Un alt argument, menţionat de 12% dintre respondenţi, este legat de rezultatele financiare curente ale companiei, care nu pot susţine creşteri salariale în acest an”, explică Ana Călugăru.

Vânzările, resursele umane, producţia, telecomunicaţiile, IT-ul, bankingul şi agricultura sunt principalele domenii în care sunt stabilite creşteri salariale în lunile care urmează.

Cele mai multe dintre companiile participante la sondaj sunt din Bucureşti (47,7%), următoarele judeţe, din punctul de vedere al reprezentativităţii, sunt Cluj, Mureş, Prahova, Braşov, Constanţa, Timiş, Bacău şi Suceava.

Sondajul a fost realizat în luna februarie, pe un eşantion de 130 de companii angajatoare.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Horia Constantinescu renunță la funcția de președinte al ANPC după scandalul puiului galben și nominalizarea la Primăria Constanța

Publicat

horia constantinescu renunță la funcția de președinte al anpc după

Horia Constantinescu renunță la funcția de șef al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului.

El a anunțat joi pe o rețea socială că pleacă din instituție după scandalul „puiului galben” și după ce a fost desemnat candidat PSD la Primăria Constanța.

„Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța.

Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare de vânt puternic în Alba. Localitățile vizate

Publicat

cod galben de vânt în mare parte a județului alba.

Meteorologii au emis joi dimineață o nouă avertizare de vânt pentru județul Alba. Este valabilă până la ora 13:00. 

Potrivit ANM, este vizată zona joasă a județului Alba.

Vântul va sufla cu putere în zona localităților: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „Parfum” de primăvară la Cluj-Napoca. Ce spun organele abilitate despre POLUAREA olfactivă din oraș

Publicat

ogor 3 e1711611771347.jpg

Primăvara a sosit la Cluj-Napoca cu tot cu parfumul florilor. Ca bonus, Clujul a mai primit o doză de „parfum” original „Eau de Găinaț”. C-așa e în agricultură…

Mai mulți clujeni au reclamat zilele trecute mirosul pestilețial care se simțea în mai multe cartiere ale orașului. Cum Supercom și CMID și-au declinat vinovăția, s-a tras concluzia că mirosul provine de la fertilizatorul cu care s-a intervenit pe ogoarele din Tureni și Mărtinești.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Consiliul Județean Alba primește finanțare de 15 milioane lei de la AFM. Va cumpăra microbuze electrice pentru elevi

Publicat

consiliul județean alba primește finanțare de 15 milioane lei de

Județul Alba se află pe lista solicitărilor de finanțare aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în 27 martie, pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Suma alocată este de 15 milioane de lei.

AFM a publicat miercuri lista cu finanțările aprobate

Este vorba despre proiectul „Microbuze prietenoase cu mediul pentru elevii din județul Alba”. Acesta a fost depus de CJ Alba, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe