Connect with us

EVENIMENT

Sondaj: Câți dintre angajatori au bugetat majorări salariale pentru 2023

Publicat

6 din 10 companii susțin că au bugetat măriri salariale pentru acest anul 2023, asta în condiţiile în care 73,7% au adoptat această măsură şi anul trecut, arată cel mai recent sondaj eJobs România

„2022 a fost un an în care cea mai mare parte a angajaţilor au putut să îşi renegocieze salariile pentru că piaţa le-a creat contextul favorabil în acest sens. Pare că şi 2023 este în aceeaşi linie, iar bugetele pe care angajatorii le-au făcut anul trecut includ majorări salariale în medie cu 5% – 10%. Este o marjă procentuală aplicată şi anul trecut, în cea mai mare parte a cazurilor.

Chiar dacă majoritatea angajatorilor nu au actualizat salariile cu inflaţia, au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii, ştiind că acesta, este până la urmă, principalul criteriu care îi determină pe candidaţi să îşi schimbe jobul”, spune Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.

Un sfert dintre respondenţii sondajului spun că salariile nu vor creşte cu mai mult de 5% anul acesta, în timp de 37,5% au programate măriri între 5% şi 10% comparativ cu anul trecut. 20,8% anunţă majorări de 10% – 20%, iar 12,5% spun că vor fi ajustate cu inflaţia.

Există deja o aliniere din punctul de vedere al acordării acestor creşteri, respectiv 68,2% dintre angajatori spun că ele vor viza toţi angajaţii din companie. 18,2% declară că fiecare manager de departament va decide ce angajaţi vor primi salarii mărite, în funcţie de performanţa acestora. 9,1% au bugetate creşteri în special pentru angajaţii din poziţii entry level, iar 4,5% le vor direcţiona către specialiştii din companie, ca metodă de retenţie.

Sondaj: Câți dintre angajatori au bugetat majorări salariale pentru 2023. Din ce județe sun companiile care au participat la sondaj

„21% dintre angajatorii care au luat parte la sondaj spun ferm că nu vor aplica o astfel de măsură în 2023, iar principalul motiv pe care îl invocă în acest sens este faptul că se tem de un posibil context economic nefavorabil, care ar putea afecta stabilitatea companiei.

Un alt argument, menţionat de 12% dintre respondenţi, este legat de rezultatele financiare curente ale companiei, care nu pot susţine creşteri salariale în acest an”, explică Ana Călugăru.

Vânzările, resursele umane, producţia, telecomunicaţiile, IT-ul, bankingul şi agricultura sunt principalele domenii în care sunt stabilite creşteri salariale în lunile care urmează.

Cele mai multe dintre companiile participante la sondaj sunt din Bucureşti (47,7%), următoarele judeţe, din punctul de vedere al reprezentativităţii, sunt Cluj, Mureş, Prahova, Braşov, Constanţa, Timiş, Bacău şi Suceava.

Sondajul a fost realizat în luna februarie, pe un eşantion de 130 de companii angajatoare.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Inspectorii DSP Alba au luat la control mai multe supermarket-uri, magazine și restaurante din județ. Ce sancțiuni au dat

Publicat

inspectorii dsp alba au luat la control mai multe supermarket uri,

În luna martie 2025, inspectorii DSP Alba au verificat 84 de unități din județ privind respectarea normelor sanitare și utilizarea corectă a produselor biocide.

Au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 amenzi în valoare totală de 81.200 lei, unitățile sancționate fiind situate în mai multe localități din județ.

Printre principalele nereguli constatate s-au numărat lipsa curățeniei, utilizarea produselor expirate, lipsa cursurilor de igienă și a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Insecte, produse expirate și vitrine murdare, în Piața Mihai Viteazu. 35 de amenzi și activitate oprită temporar de ANPC

Publicat

whatsapp image 2025 04 03 at 12.56.31 scaled.jpeg

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj a desfășurat joi o amplă acțiune de control în Piața Mihai Viteazu, în urma căreia a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor.

Pe data de 03.04.2025, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj a derulat o serie de acțiuni de control la 22 de operatori economici care își desfășoară activitatea în  Piaţa Mihai Viteazu.

Verificările au fost efectuate ca urmare a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Șofer prins la volan cu viteză de 223 km/h pe autostrada A1. Ce măsuri au luat polițiștii rutieri

Publicat

foto: Șofer prins la volan cu viteză de 223 km/h

Un șofer de 24 de ani a fost prins rulând cu viteza de 223 km/h pe autostrada A1. Acesta a fost surprins de aparatul radar.

Potrivit IPJ Timiș, miercuri, 2 aprilie, polițiștii Biroului Autostrăzi A1 Deva- Nădlac, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Autostrada A1, km 431, calea 2 au oprit un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care circula dinspre municipiul Lugoj înspre Deva.

Acesta a fost înregistrat de aparatul radar, cu viteza de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restructurări la Poșta Română: reduceri de posturi administrative și eficientizarea activității. Precizările companiei

Publicat

restructurări la poșta română: reduceri de posturi administrative și eficientizarea

Restructurări la Poșta Română: Poșta Română anunță că a implementat o restructurare semnificativă a aparatului administrativ. Compania a eliminat 75% din posturile de la nivel central – de la 1.200 la 300 de angajați.

La nivel național, numărul total de angajați a fost redus cu 18%, de la 25.000 în iunie 2021 la 20.500 în prezent.

Restructurări la Poșta Română. Reducere a aparatului administrativ central

De la începutul anului 2025, numărul angajaților din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe