Connect with us

ACTUALITATE

Sondaj: Cum va fi creșterea preţului certificatelor de emisii de carbon în Europa, în următorii ani

Publicat

Arhivă foto

Majorarea preţului certificatelor de emisii de carbon în Europa va fi mai lentă în anii următori, fiind estimat să ajungă la circa 100 euro până în 2030, consideră cele 210 companii membre ale Asociaţiei Internaţionale de Tranzacţionare a Emisiilor (IETA), respondente la un sondaj realizat de PwC Marea Britanie.

Astfel, companiile se aşteaptă la un preţ de 85,45 euro/tCO2 între 2022-2025 şi de 99,63 euro/tCO2 între 2026-2030. Previziunile sunt optimiste având în vedere evoluţia din ultimul an a preţului certificatelor, care a înregistrat o creştere de 64%, depăşind pentru prima oară în istorie pragul de 90 euro/ tCO2 în februarie 2022, precizează compania de consultanţă.

„Politicile UE care vizează reducerea importurilor de gaze ruseşti şi accelerarea implementării surselor regenerabile de energie sunt principalii factori care vor influenţa evoluţia preţului carbonului până în 2030.

În acelaşi timp, sondajul a constatat că războiul din Ucraina şi preocupările privind securitatea energetică, în actualele condiţii, ar putea determina Europa să adopte obiective climatice mai ambiţioase.

Sondaj: Cum va fi creșterea preţului certificatelor de emisii de carbon în Europa, în următorii ani: Anul 2022 este foarte important pentru piaţa certificatelor de carbon

De altfel, anul 2022 este foarte important pentru piaţa certificatelor de carbon, având în vedere că se apropie negocierile finale pentru pachetul „Fit for 55″, vor continua discuţiile privind modul de aplicare a angajamentelor privind acordul de la Paris luate în cadrul COP26 (Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice) şi se aşteaptă evoluţii importante în materie de reglementare pe piaţa voluntară a carbonului”, a declarat Dinu Bumbăcea, country managing partner PwC Romania.

Peste jumătate dintre respondenţi s-au arătat pesimişti faţă de progresele înregistrate în transpunerea în acţiuni a angajamentelor de la COP26, declarând că nu s-au înregistrat progrese semnificative. Mai mult, ei consideră insuficient acest acord pentru atingerea obiectivele pe termen lung ale Acordului de la Paris.

Pe de altă parte, propunerea UE de înfiinţare a mecanismului de ajustare la frontieră în funcţie de carbon (CBAM) este considerată o măsură eficientă pentru protecţia UE împotriva riscului de relocare a emisiilor de dioxid de carbon.

Cu toate acestea, respondenţii au subliniat că riscul de relocare a emisiilor de dioxid de carbon ar putea continua să apară pentru industriile orientate spre export, dacă nu se găseşte o soluţie de reglementare adecvată, subliniază PwC.

Sondaj: Cum va fi creșterea preţului certificatelor de emisii de carbon în Europa, în următorii ani: Optimism prudent, manifestat de partipanți

„Participanţii au manifestat un optimism prudent şi în privinţa rolului pe care îl au noile organisme de guvernanţă ale pieţei voluntare a carbonului (VCM) pentru îmbunătăţirea calităţii creditelor de carbon.

Cererea de credite de carbon pe piaţa voluntară a înregistrat o creştere semnificativă în 2021, valoarea acestei pieţe la nivel mondial depăşind pentru prima dată un miliard de dolari. Promisiunile tot mai numeroase ale corporaţiilor de asumare a obiectivelor net zero reprezintă un factor-cheie al acestei evoluţii.

Două treimi dintre respondenţii la sondaj consideră că VMC va putea acomoda creşterea necesară pentru a satisface cererea rezultată din angajamentele de tip „net zero” şi din promisiunile de reducere a emisiilor până în 2030″, se mai arată în comunicat.

În plus, majoritatea respondenţilor intenţionează să utilizeze creditele ca parte a strategiei lor de creştere a pieţei, cele mai alese tipuri de proiecte fiind soluţiile climatice naturale – legate de păduri, sol, terenuri mlăştinoase.

PwC este o reţea de firme prezentă în 156 de ţări cu mai mult de 295.000 de profesionişti ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe