Connect with us

EVENIMENT

Sondaj: O treime dintre angajaţi lucrează exclusiv remote, 40% merg zilnic la birou

Publicat

Arhivă foto

Potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare, în prezent, aproximativ 40% dintre angajații din sectorul white-collar se deplasează zilnic la birou, în timp ce 28% lucrează într-un sistem hibrid și aproximativ o treime desfășoară activitățile exclusiv în regim de lucru la distanță (remote).

„Piaţa de birouri a avut mult de suferit în ultimii ani, întrucât tot mai mulţi angajaţi au preferat biroul de acasă în locul sediului companiei. Ca urmare, unii dintre proprietarii clădirilor de birouri din România deja se orientează către soluţii alternative de utilizare a spaţiilor goale, în timp ce companiile redistribuie bugetele pe care le-ar fi alocat chiriei şi utilităţilor.

Cu toate acestea, modul de lucru hibrid este una dintre soluţiile care contribuie la menţinerea ratei de ocupare a spaţiilor de birouri, în timp ce răspunde nevoii angajaţilor de a reduce timpul dedicat navetei, dar şi aceleia de a se întâlni cu colegii.

În prezent, dintre angajaţii white-collar, 28% lucrează în sistem hibrid, în timp ce alţi 40% se duc zilnic la birou. Totodată, circa o treime dintre angajaţi lucrează exclusiv remote”, arată Bestjobs într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada pandemiei, 7 din 10 respondenţi ai sondajului au lucrat de acasă sau într-o formulă hibridă. Astfel, datele indică faptul că foarte puţini angajaţi s-au mai întors la stilul clasic de lucru, ce presupune mersul zilnic la birou.

Mai mult, companiile au fost nevoite să se adapteze, introducând noi facilităţi pentru a atrage oamenii înapoi la birou sau opţiuni flexibile de lucru. În acest sens, 14% dintre respondenţi spun că angajatorul le permite lucrul de acasă pentru perioade limitate, 26% în regim hibrid iar 21% pe termen nelimitat.

Sondaj: O treime dintre angajaţi lucrează exclusiv remote, 40% merg zilnic la birou. Motivele pe care angajatorii le-au oferit angajaţilor pentru a justifica nevoia întoarcerii la birou

Flexibilitatea modului de lucru a devenit atât de importantă încât 60% dintre respondenţi au declarat că ei înşişi (27%) sau colegi de-ai lor au luat în calcul să-şi schimbe jobul din acest motiv, optând pentru unul care să le permită să lucreze cum îşi doresc.

„Raportul de forţe dintre companii şi angajaţi s-a schimbat după pandemie, iar acest lucru se vede în puterea angajaţilor de a schimba un job care nu le oferă flexibilitatea de care au nevoie acum.

Modul de lucru remote a schimbat abordarea oamenilor, care au ajuns să aprecieze acum drept un avantaj standard ceea ce altădată era perceput ca fiind un beneficiu extra”, a explicat Ana Vişian, marketing manager Bestjobs.

Revenirea la birou, în cazul celor care s-au întors în formulă completă sau hibridă, a avut loc treptat. Jumătate dintre angajatori au decis în cursul anului 2022 să-şi aducă echipele la sediu, 12% s-au hotărât în acest an, iar pentru alţi 4% urmează.

Printre motivele pe care angajatorii le-au oferit angajaţilor pentru a justifica nevoia întoarcerii la birou se numără nevoia de reconectare a echipelor şi de socializare între colegi şi departamente (36%), faptul că munca remote a fost necesară doar în timpul restricţiilor (19%), scăderea performanţei echipelor (12%) şi afectarea culturii organizaţionale (5%). 28% însă nu au oferit angajaţilor nicio justificare.

Sondaj: O treime dintre angajaţi lucrează exclusiv remote, 40% merg zilnic la birou. Sondajul a fost efectuat în luna iunie

În noul context de lucru, şedinţele cu echipa s-au mutat şi ele preponderent online (70%), întrucât reunirea echipelor în acelaşi loc fizic a devenit tot mai dificilă.

Sondajul a fost efectuat în luna iunie, pe un eşantion de 1.382 de utilizatori de internet din România.

Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, în platformă sunt peste 35.000 de joburi şi 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O femeie din Alba care a mers la un schimb valutar a fost cercetată penal timp de un an. Putea să scape de dosar în doar zece zile

Publicat

o femeie din alba care a mers la un schimb

O femeie din Alba care a mers la un schimb valutar a fost cercetată penal un an. Motivul? A primit prea mulți bani, dintr-o eroare a casierei. Însă, dacă restituia banii nu mai ajungea în atenția poliției. Avea la dispoziție zece zile pentru a face acest lucru. 

Drept urmare, timp de un an a fost cercetată penal de anchetatorii din Blaj.

În data de 18 aprilie 2024, procurorii au cerut ca dosarul să fie închis, iar judecătorii au trebuit să ia o decizie.

Este vorba despre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul viceprimar din Alba Iulia, Voicu Paul a plecat de la PNL la PSD. Poză de grup cu Voicu Vușcan și alți social democrați

Publicat

fostul viceprimar din alba iulia, voicu paul a plecat de

Unul dintre cei mai vechi liberali din Alba Iulia, Voicu Paul a trecut la PSD. Voicu Paul a fost viceprimar cu atribuții de primar pentru o perioadă la Primăria Alba Iulia. 

De asemenea a fost candidatul PNL Alba Iulia pentru funcția de primar, în 2020. Atunci a pierdut alegerile în fața lui Gabriel Pleșa. 

După ce a pierdut alegerile pentru fotoliul de primar, Voicu Paul a fost numit șef la APA CTTA Alba Iulia.

Anunțul a fost făcut de candidatul PSD Alba Iulia, Voicu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujul „în verde”. Noile spații pietonale și parcuri, magnet pentru clujeni

Publicat

cluj3.jpg

Weekendul și vremea frumoasă i-au scos din casă pe clujeni, care s-au îndreptat spre noile parcuri și pietonale amenajate de Primărie.

Clujenii se bucură de vremea caldă în aer liber, iar principalele atracții sunt zonele recent reamenajate. Fie că vorbim de malurile Someșului, de spațiile pietonale din centru sau de Parcul Feroviarilor, noile spații verzi sunt „magnet” pentru localnici.

Clujul, îmbrăcat în „verde”

Cu ocazia sărbătorii de Florii,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Când ar putea fi gata parcarea etajată care se construiește pe fostul bloc ”Turturica” din Alba Iulia. Ce spune primarul

Publicat

video: când ar putea fi gata parcarea etajată care se

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a precizat o perioadă de timp, în care parcarea ce se va face pe fostul bloc ”Turturica” ar putea fi gata. 

Acesta a precizat perioada de timp în care constructorii vor să termine clădirea. Declarația a fost făcută într-un interviu la alba24.ro, alături de Claudiu Makkai. Vezi mai jos ce a spus Gabriel Pleșa despre parcarea care ar urma să se numească ”Arnsberg” și când ar putea fi gata. 

Este vorba despre o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe