Connect with us

ACTUALITATE

Sondaj: Peste jumătate dintre copii, dar și trei sferturi dintre profesori și părinți vor REDESCHIDEREA şcolilor

Publicat

clasa

Trei sferturi dintre profesori şi părinţi şi peste jumătate dintre copii consideră necesară redeschiderea şcolilor, conform unui sondaj de opinie online derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii pe parcursul lunii decembrie 2020.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 30 decembrie, pe un eşantion neprobabilistic format din 8.193 de respondenţi, dintre care 5.811 de elevi, 1.734 de părinţi şi 648 de cadre didactice.

IMPORTANT: DOCUMENT Ministerul Educației- Cum încep elevii școala din 8 februarie. REGULI, organizarea claselor și sfaturi pentru părinți

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei, transmis luni AGERPRES, cei mai mulţi dintre părinţi (78,4%) şi profesori (73,1%) consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile şcolii, fiind nevoie de o regândire a programei şcolare (80,9%) şi de măsuri de educaţie remedială (43,7%).

În ceea ce-i priveşte pe copii, 56,8% dintre ei se declară în favoarea redeschiderii şcolilor, arată cercetarea Salvaţi Copiii.

Mai puţin de un sfert (23,5%) dintre copii, 12,7% dintre părinţi şi 14,2% dintre profesori preferă ca şcoala să fie menţinută online, iar restul celor chestionaţi se declară nehotărâţi.

Pentru ca redeschiderea şcolilor să fie făcută în condiţii de siguranţă, cei mai mulţi dintre subiecţii sondajului au pus accentul pe existenţa materialelor igienico-sanitare, precum şi pe evitarea aglomeraţiei în spaţiile limitrofe. Astfel, 83,5% dintre respondenţi consideră că asigurarea condiţiilor igienico-sanitare este o condiţie necesară pentru deschiderea şcolilor, 69,8% au spus că este nevoie de asistenţă medicală în toate şcolile, 59,3% dintre cei intervievaţi vor să fie luate măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în jurul şcolilor, 45,3% cred că este necesară reducerea numărului de elevi din clase, iar 44,8% consideră că este nevoie de transport sigur către şi dinspre şcoală.

Mai mult de trei sferturi dintre cei chestionaţi (80,9%) consideră utilă revizuirea programei şcolare, cu accent pe materia esenţială, 43,7% au spus că sunt necesare intervenţii de sprijin pentru cei care nu au reuşit să participe real la educaţia online, iar 10,2% s-au pronunţat pentru prelungirea duratei cursurilor în acest an şcolar.

Urmând exemplul altor state europene care au pus educaţia copiilor pe lista priorităţilor, Salvaţi Copiii a solicitat Guvernului să menţină deschise toate unităţile de învăţământ preşcolar şi clasele 0-4, asigurând totodată măsurile de siguranţă şi materialele sanitare (măşti, dezinfectanţi etc.) necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în şcoală şi în comunitate şi aplicând scenariul galben ori verde, în funcţie de gradul de aglomerare a grupelor de copii la clasă.

Pentru elevii mai mari (învăţământ secundar sau liceal), revenirea lor în spaţiul şcolar trebuie să constituie o prioritate, mai ales în localităţile mai puţin afectate de pandemie şi în şcolile unde numărul redus de elevi permite distanţarea fizică de cel puţin 1,5 m între elevi, consideră Salvaţi Copiii.

În opinia organizaţiei, devine crucială extinderea progresivă a programelor de tip „Şcoală după şcoală”, cu un program de la 8,00 la 16,00/17,00 şi o masă caldă.

O importanţă majoră o au şi respectarea măsurilor de prevenţie în proximitatea unităţilor de învăţământ, mai ales de către adulţii care însoţesc elevii către şi de la şcoală, precum şi asigurarea unor alternative sigure de transport pentru copiii care frecventează grădiniţe sau şcoli aflate la distanţă de domiciliu, mai susţine Salvaţi Copiii.

Conform sursei citate, o măsură imediată ar trebui să o constituie asigurarea transportului şcolar, nu doar în mediul rural, ci şi în cel urban, prin achiziţionarea de microbuze şcolare şi angajarea de şoferi, folosind modelul transportului clienţilor marilor reţele de magazine. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (365)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (365)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

 Revista „Țara de Sus” este editată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea  Culturii Tradiționale Botoșsni Numărul dublu 3-4 (75-76) din 2024 are o ținută impozantă prin cele peste 90 de pagini color în care semnează unul sau mai multe articole de o ținută literar-științifică incontestabilă:  Mariana Ichim-Hodan,  Daliana Bejan, Iustina…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe