Connect with us

EVENIMENT

Sorin Grindeanu, despre comasarea alegerilor: Am semne de întrebare că ar fi constituţională

Publicat

sorin grindeanu sursa facebook
Arhivă foto

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, consideră că orice măsură care simplifică procesele, cu condiția să respecte legea, este binevenită. În ceea ce privește comasarea alegerilor din anul viitor, acesta afirmă că are „semne de întrebare că ar fi constituțională”.

„În acest moment, eu am semne de întrebare că ar fi constituţională, dar nu sunt un specialist în drept constituţional, din contră, nu vreau să mă pronunţ.

Nu e o decizie luată, sigur, anul 2024 este un an în care vom avea multe rânduri de alegeri, vom avea europarlamentare, locale, generale şi prezidenţiale.

Eu cred că la finalul anului 2024 o să fim cam sătui, aşa, de pus ştampile şi atunci orice lucru care ar duce la o anumită simplificare, atâta vreme cât respectă legea, eu cred că este binevenit”, spune Sorin Grindeanu.

Liberalii susţin comasarea alegerilor.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis spunea joi că ar fi posibil, din punct de vedere constituţional, ca alegerile de anul viitor să fie comasate: „Patru rânduri de alegeri complicate sunt problematice.

Ne-am afla permanent într-o competiţie electorală, cu certuri la televizor”.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Când va adopta Guvernul noile reguli pentru jocurile de noroc. Ce se va întâmpla cu legea ce scoate păcănelele din orașe

Publicat

video: când va adopta guvernul noile reguli pentru jocurile de

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că joi Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care toţi operatorii de jocuri de noroc să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România. Susține că nu are nicio problemă cu „ameninţările din industria păcănelelor”.

De asemenea, legea aflată în Parlament prin care sunt scoase „toate păcănelele în afara localităţilor” va intra într-un regim de adoptare rapidă.

„Vreau să anunţ că voi merge înainte şi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Podul din Pâglișa, aflat în stare avansată de degradare, DEMOLAT. CJ Cluj va construi unul nou cu peste 6 miloane de lei

Publicat

pod paglisa.jpg

A început demolarea podului din localitatea Pâglișa, care se află în stare avansată de degradare și reprezeintă un adevărat pericol.

Un pod nou va fi construit pe același amplasament, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Podul din Pâglișa, aflat în stare avansată de degradare, DEMOLAT. CJ Cluj va construi unul nou cu peste 6 miloane de lei

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de demolare a podului situat pe drumul județean DJ 161, la kilometrul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Scrisoare de amenințare pentru medicul șef al Penitenciarului Aiud, din partea unui recidivist. Ce a scris deținutul

Publicat

scrisoare de amenințare pentru medicul șef al penitenciarului aiud, din

Un deținut al Penitenciarului Aiud a făcut scandal în sala de judecată, după ce tot el a deschis un proces din cauza faptului că a fost pedepsit pentru o serie de abateri. 

Mai exact, l-a amenințat și înjurat, într-o scrisoare, pe medicul închisorii și drept urmare a primit o sancțiune disciplinară timp de două luni. 

Deținutul este închis la Penitenciarul Aiud încă din anul 2011, fiind condamnat pentru o fapta de viol. Daniel I.S., este recidivist, și în 10 aprilie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține

Publicat

cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura,

Are mustul alcool? Una dintre cele mai căutate și apreciate băuturi în sezonul de toamnă este mustul. Însă fiind o băutură obținută din struguri, în jurul mustului există des o dilemă. 

Are sau nu alcool, sau dacă consumi un pahar de must iese la alcooltestul efectuat de polițiști?

Prin definiția sa, mustul nu trebuie să aibă alcool în compoziția sa. Cel mult, să existe o cantitate infimă de maxim 1%.

Ce este mustul

Potrivit Legii 67/1997 care reglementează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe