Connect with us

EVENIMENT

Sorin Oprescu a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru infracțiuni de corupție

Publicat

oprescu

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru infracţiuni de corupţie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

TB a dat luni prima decizie în dosarul în care fostul edil al Capitalei a fost judecat pentru mai multe fapte de corupţie şi pentru spălare de bani în legătură cu sumele primite ilegal prin comisioane.

Judecătorul a decis achitarea pentru fapta de spălare de bani.

Oprescu a fost însă condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită şi interzicerea unor drepturi timp de trei ani. Judecătorul a stabilit confiscarea de la Oprescu a sumei de 25.000 de euro, ce a făcut obiectul infracţiunii de luare de mită.

Tribunalul a mai stabilit că fostul primar este vinovat şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, pentru care judecătorul a decis o pedeapsă de un an de închisoare.

Pentru abuz în serviciu instanţa a stabilit ca Sorin Oprescu să primească trei ani de închisoare.

Astfel, instanţa a stabilit ca pedeapsa finală să fie cea mai mare, cea de patru ani, la care a adăugat un spor de pedeapsă de încă un an şi patru luni. Din aceasta, instanţa a scăzut un an de zile în care Oprescu s-a aflat în arest preventiv, arest la domiciliu şi sub control judiciar.

Tot luni, instanţa a mai dispus confiscarea de la fostul primar a sumei de 695.871 de lei şi a menţinut măsura sechestrului asigurator asupra cotei indivize de 5/6 din imobilul din Bucureşti, strada Popa Savu nr. 42, parter, sectorul 1, format din apartament patru camere de locuit şi dependinţe cu o suprafaţă utilă de 172,34 mp, loc de parcare demisol şi boxa demisol, până la suma de 1.264.531,8 lei.

De asemenea, instanţa a stabilit ridicarea sechestrului de pe casa din Ciolpani a fostului primar şi restituirea către acesta a peste 100.000 de lei şi a 9.500 de euro, sume confiscate la percheziţiile domiciliare.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu – directorul Direcţiei economice din Primăria Generală, Florin Şupeală – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici – administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca – fost şofer al lui Oprescu şi Ruxandra Avasiloae – director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv la ÎCCJ. Mureșan are de încasat peste 1 milion de euro

Publicat

procurorul care l a anchetat pe traian berbeceanu, achitat definitiv la

Înalta Curte a dat în 22 aprilie decizie definitivă în ”Dosarul Berbeceanu”. După 10 ani de judecată, cazul a fost finalizat cu achitarea inculpaților. 

Fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu, represiune nedreaptă și fals intelectual.

Prin decizia ÎCCJ din 30 iunie 2016, acesta fusese condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, pentru faptele de care l-au acuzat procurorii DNA.

Prin decizia definitivă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Motivul pentru care elevii aleg extensia UTCN din Alba Iulia. Prețurile mari din Cluj îi fac să opteze pentru alternativă

Publicat

video: motivul pentru care elevii aleg extensia utcn din alba

Parte dintre elevii din Alba Iulia aleg să rămână în oraș, pentru a face o facultate. Este vorba despre cei care vor să facă o specializare în inginerie și nu vor să meargă la Cluj. 

Din acest motiv aleg să meargă la extensia Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Luni, 22 martie 2024, la extensia din Alba Iulia a fost ziua porților deschise. 

În jur de 140 de elevi ai colegiilor tehnice din Alba au fost prezenți la eveniment.

Aceștia au aflat detalii despre programa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va reprezenta România la World Butchers’ Challenge 2025

Publicat

afis macelari de elita e1713787545620.jpg

Un număr de 10  locuri sunt disponibile în echipa „Măcelari de elită”, care va reprezenta România la cel mai prestigios eveniment mondial dedicat măcelăriei, World Butchers’ Challenge (WBC), programat anul viitor, la Paris. România este singura țară din sud-estul Europei care va concura în această competiție.

Participarea unei echipe românești la WBC este un proiect inițiat de Fundația „Ștefan Moldovan” din Cluj în colaborare cu Top Chef Măcelar, cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cum arată decorațiunile de Paște 2024 la Alba Iulia. Iepuri gigant și alte ansambluri decorative. Unde sunt amplasate

Publicat

foto: cum arată decorațiunile de paște 2024 la alba iulia.

La Alba Iulia au fost montate decorațiuni de Paște 2024, care aduc în oraș atmosferă de sărbătoare. Iepuri și ouă gigant, dar și alte ansambluri decorative pot fi observate în mai multe zone din municipiu.

”Am dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe bulevardul Transilvaniei. Iar în Centru sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe