Connect with us

EVENIMENT

Sorin Oprescu, dat în urmărire națională. Are de executat o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare

Publicat

oprescu

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire națională, după ce a fost condamnat, vineri, la 10 ani și 8 luni de închisoare și nu a fost găsit.

Pe portalul Poliției Române, la persoane urmărite a fost postat anunțul privind urmărirea generală a lui Sorin Oprescu.

Citește și Fostul primar al Capitalei Sorin Opescu rămâne în arest, în Grecia

„Tribunalul București – Secția I Penală a emis împotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat în variantă agravantă”, potrivit IGPR.

CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS! Sorin Oprescu a fost prins

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat, vineri, definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Sorin Oprescu, dat în urmărire națională: Pentru ce este acuzat

Inițial, Sorin Oprescu a fost condamnat, în 2019, la 5 ani și 4 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Oprescu fusese trimis în judecată în 2015 într-un dosar de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Procurorii DNA au stabilit că începând de la finalul anului 2013, Oprescu a condus un grup infracţional organizat care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Citește și Sorin Oprescu, prins în Grecia. Fostul primar al Capitalei fugise din țară după o condamnare de 10 ani și 8 luni

Conform DNA, pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro. Banii au fost primiți de la subalternul Bogdan Popa și ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi cauză au fost judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Sorin Oprescu, dat în urmărire națională: A conduc un grup infracțional

DNA spune că, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu ar fi primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca, despre cursele din parcarea Năvodari: Polițiștii nu au constatat gălăgie. Șase sesizări în cursul anului

Publicat

navodari.jpg

Răspunsul autorităților după ce locuitorii de pe strada Năvodari au reclamat curse ilegale în parcarea Primăriei. În ciuda numeroaselor sesizări, poliția locală nu a constatat gălăgie sau drifturi în zonă. 

În urma articolului publicat de Cluj24 în data de 18 iunie 2025, în care locuitorii străzii Năvodari din Cluj-Napoca semnalau desfășurarea de curse ilegale și tulburarea liniștii publice în parcare, Primăria Cluj-Napoca a transmis redacției un răspuns…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea de weekend în Alba, 4-6 iulie: foarte cald, câteva furtuni la munte. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Publicat

vremea de weekend în alba, 4 6 iulie: foarte cald, câteva

Vremea de weekend în Alba, 4-6 iulie: temperaturile vor fi ridicate în următoarele zile în județ. Valorile maxime vor ajunge la 37-39 de grade Celsius, însă vor fi resimțite peste aceste praguri.

Și la munte va fi cald: până la 28-29 de grade la Arieșeni și Oașa.

Sunt anunțate și posibile furtuni, duminică, în Apuseni.

Vremea de weekend în Alba, 4-6 iulie

Vremea de weekend în Alba: Vineri, 4 iulie

  • Alba Iulia: minime de 18 grade Celsius, maxime de 39 grade Celsius;…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bărbat din Alba, implicat într-un ACCIDENT pe Autostrada A1 în Sibiu. Camionul pe care acesta îl conducea, lovit de o mașină

Publicat

foto: bărbat din alba, implicat într un accident pe autostrada a1

Un bărbat din județul Alba a fost implicat într-un accident rutier produs joi după-amiaza pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița. Autocamionul pe care acesta îl conducea a fost lovit din spate de un autoturism. 

În zona accidentului, pe Autostrada A1, km 242, sensul de mers Sibiu – Boița, traficul rutier a fost restricționat pe banda 1.

Este vorba despre o coliziune față – spate, produsă între un autoturism condus pe A1 (direcția Sibiu – Boița) de către un bărbat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Preşedintele lui „U” Cluj explică strategia pentru o bază sportivă proprie. Discuţii avansate pentru un teren în afara Clujului

Publicat

babes baza sportiva parc iuliu hatieganu.jpg

Radu Constantea, preşedintele lui „U” Cluj, a explicat care e strategia clubului privind o bază sportivă proprie. El spune că momentan echipa dispune de condiţii optime şi că se lucrează la identificarea unui teren pentru un centru modern de pregătire lângă Cluj. 

„Obiectivul şi rolul de a avea o bază sportivă proprie ţin de clubul Universitatea, nu de Primăria Cluj-Napoca. Clubul trebuie să-şi crească veniturile constant, pentru a redirecţiona o parte din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe