EVENIMENT
ȘPAGĂ LA ANTIFRAUDĂ: Un inspector ANAF de la Constanţa a recunoscut în faţa procurorilor DNA că a luat mită
Un inspector antifraudă de la Constanţa a recunoscut în faţa procurorilor DNA că a luat mită, el fiind trimis în judecată recent de procurorii anticorupţie sub această învinuire după ce a avertizat un om de afaceri că urma să fie supus unor controale, se arată într-un comunicat transmis de DNA.
Inspectorul antifraudă Dumitru Daniel Tala este acuzat că, în luna ianuarie a acestui an, i-a transmis unui om de afaceri că două dintre societăţile administrate de acesta vor fi vizate de un control al ANAF şi i-a comunicat data la care va avea loc, precum şi obiectul controlului.
De asemenea, i-a transmis aceluiaşi om de afaceri că îl poate ajuta să nu fie sancţionat la terminarea controalelor, lucru cu care acesta a fost de acord, după mai multe negocieri.
„Foloasele necuvenite pretinse de inspectorul antifraudă nu au fost evidenţiate în mod concret, doar că valoarea acestora urma să se stabilească la sfârşitul verificărilor, în funcţie de gravitatea problemelor descoperite”, se precizează în comunicatul DNA.
În acelaşi dosar este implicat şi Diamir Izet, care a menţinut legătura între inspectorul antifraudă şi omul de afaceri şi care este acuzat de complicitate la luare de mită. Procurorii DNA au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi cu Diamir Izet.
„În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii Tala Dumitru-Daniel şi Izet Diamir au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora”, se mai arată în comunicatul DNA.
Procurorii DNA au stabilit pentru Tala trei ani închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani, şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
În cazul lui Diamir Izet, pedeapsa convenită este de doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea aceloraşi drepturi pentru doi ani. AGERPRES/(AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)
EVENIMENT
Alegeri prezidențiale în Alba: Cum votează Dumitrel, Negrescu, Hava, Vușcan și alți lideri politici locali. Declarații de la urne
Românii cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege preşedintele. În Alba, unul dintre primii cetățeni care s-au prezentat la secțiile de votare a fost președintele PNL Alba, Ion Dumitrel.
Președintele Consiliului Județean Alba a votat, în jurul orei 07:20, la una din secțiile deschise la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia.
„Am votat pentru președinte, așa cum și-au…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Totul despre turul I al alegerilor prezidențiale 2024. 18.994.290 români cu drept de vot, din care 615.647 în județul Cluj
Astăzi, românii sunt așteptați la urne pentru a-și alege președintele. Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc în data de 24 noiembrie, între orele 7 și 21, iar pe listă sunt 14 candidați la funcția supremă în stat.
Pentru alegeri prezidențiale 2024 în România vor fi deschise aproape 18.970 de secții de votare. 19.002.912 de cetăţeni cu drept de vot erau înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie, fiind cu 8.622 mai mulţi faţă de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
CFR Cluj a întâlnit-o pe Rapid, sâmbătă seara în Gruia, într-un meci din etapa a 17-a a Superligii de fotbal. După pasul greșit făcut de liderul „U” la Sibiu, CFR avea șansa, în cazul unei victorii, să-și egaleze concitadina. N-a fost să fie, meciul terminându-se egal, 1-1, goluri marcate de Fică (min.81), respectiv Burmaz (min.90).
Echipe de start:
CFR CLUJ (4-3-3): Hindrich – Mogoș, Leo Bolgado, M. Ilie, Simao Rocha – Fică, Djokovic (cpt.), Ad….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primul plan de menținere a calității aerului în Cluj. Implementarea măsurilor de reducre a poluării costă 1,5 miliarde de lei
Județul Cluj va avea un plan de menținere a calității aerului pentru perioada 2024-2028.
Este primul plan de acest fel care va fi implementat la nivelul Clujului, iar acesta prevede măsuri de îmbunătățire a calității aerului acolo unde este nevoie.
Primul plan de menținere a calității aerului în Cluj. Implementarea măsurilor de reducre a poluării costă 1,5 miliarde de lei
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe este inițiatorul proiectului de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro