Connect with us

EVENIMENT

Spania, ţara europeană înregistrează cele mai multe cazuri de COVID-19 raportate la populaţie în ultimele 14 zile

Publicat

Spania a devenit ţara europeană care a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 la fiecare 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor actualizate marţi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), relatează EFE.

Rata este în Spania de 132,2 cazuri faţă de 98,6 în Luxemburg, 98,3 în Malta, 88,5 în România şi 60,8 în Belgia, acestea fiind ţările care ocupă primele cinci locuri.

Rata deceselor provocate de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni este condusă de România cu 3,1, urmată de Bulgaria (1,8), Luxemburg (1), Belgia (0,8) şi de Spania, Italia, Suedia, Polonia şi Portugalia (0,4).

Datele privind contagierile şi decesele actualizate în fiecare zi de ECDC sunt supuse unor corectări ulterioare, deoarece cifrele naţionale sunt publicate la ore diferite şi pot fi schimbate mai târziu.

Până marţi s-au detectat 1.946.748 cazuri de coronavirus în regiunea europeană, care cuprinde Spaţiul Economic European şi Marea Britanie, cu Spania în fruntea listei, cu 359.082 contagieri, urmată de Marea Britanie (319.197), Italia (254.235) şi Germania (224.014).

Ca număr al deceselor, Marea Britanie ocupă primul loc cu 41.369 de morţi, urmată de Italia (35.400), Franţa (30.429) şi Spania (28.646), potrivit datelor comunicate de această agenţie a UE cu sediul la Stockholm.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Veste bună pentru șoferi! Amenzile rutiere nu vor CREȘTE de la 1 iulie 2024. Valoarea punctului-amendă a ÎNGHEȚAT

Publicat

politie noapte 4 scaled e1719572542678.jpeg

E oficial! Amenzile rutiere nu vor crește de la 1 iulie 2024. Valoarea punctului-amendă a înghețat, după majorarea salariului minim, a declarat vineri premierul Marcel Ciolacu.

„Astăzi vom îngheţa şi punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie”, a precizat premierul. Anunțul a fost făcut la începutul ședinței de Guvern din 28 iunie.

Veste bună pentru șoferi! Amenzile rutiere nu vor CREȘTE de la 1 iulie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Sebeș. Unde va fi amplasat și ce tipuri de deșeuri vor putea preda cetățenii

Publicat

centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la sebeș. unde

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Sebeș. Cetățenii din municipiul Sebeș vor putea scăpa mai ușor de mai multe tipuri de deșeuri, în cadrul unui centru ce urmează să fie construit la ieșirea din municipiu spre Daia Română.

Citește mai departe

EVENIMENT

Scrisoarea unui fost senator USR de Cluj pentru Elena Lasconi: „La Cluj, USR a pierdut două treimi din voturi, în 5 ani!”

Publicat

gotiu.jpg

USR a pierdut în doar cinci ani peste 80.000 de voturi la Cluj, semnalează fostul senator Mihai Goțiu, într-o scrisoare deschisă adresată noii președinte a partidului, Elena Lasconi.

Mihai Goțiu, fost senator de Cluj, își exprimă îngrijorările privind direcția în care se îndreaptă USR, într-o scrisoare deschisă adresată Elenei Lasconi, președinta aleasă recent a partidului.

Mihai Goțiu, scrisoare deschisă pentru președinta USR

Fostul senator denunță…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfinţii Petru şi Pavel: Ce NUME se sărbătoresc pe 29 iunie. Cui poţi transmite mesaje şi felicitări de ”La mulți ani!”

Publicat

sfinţii petru şi pavel: ce nume se sărbătoresc pe 29

Sfinţii Petru şi Pavel: Ce NUME se sărbătoresc pe 29 iunie. Este o zi în care poți transmite mesaje şi felicitări celor care poartă numele de Petru și Pavel. 

Citește mai departe