Connect with us

ACTUALITATE

Spectacole de teatru, activităţi şi surprize la Festivalul Opera Copiilor, între 24 mai şi 16 iunie

Publicat

Spectacole de teatru, activităţi şi surprize pregătite special cu ocazia Zilei Copilului sunt organizate la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Opera Copiilor (FOC), eveniment realizat de Opera Comică pentru Copii, în perioada 24 mai – 16 iunie.

„Festivalul Opera Copiilor este la a cincea ediţie, deci avem acest copil minunat ce împlineşte cinci ani şi în fiecare an pregăteşte pentru dumneavoastră noi şi noi surprize, activităţi, acţiuni, spaţii pe care le aranjează în aşa fel încât să ne simţim cu toţii bine”, a declarat Felicia Filip, directorul OCC, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri, la sediul instituţiei.

Începând de sâmbătă, timp de patru weekenduri, Opera Comică pentru Copii îi sărbătoreşte pe cei mici în spaţiile special amenajate în clădirile şi curţile Operei Comice pentru Copii, unde aceştia vor putea să descopere şi să se bucure de jocuri, ateliere variate, spectacole de teatru şi lecturi de poveşti cu vedete ale instituţiei şi personalităţi invitate.

Simultan, pe scenele celor trei săli – Sala Mare, Sala UnderGrant şi Salonul Mozart – dar şi pe scenele în aer liber – Platoul artistic, Scena în copac şi Grand Arena FOC – se vor desfăşura peste 60 de reprezentaţii ale unor spectacole ale Operei Comice pentru Copii, precum şi spectacole-eveniment ale invitaţilor speciali.

„Sunt 60 de reprezentaţii în festivalul nostru la cele patru săli importante – Sala Mare, Salonul Mozart, Sala UnderGrant şi Grand Arena OCC. Vom începe festivalul cu o premieră, ‘Carnavalul animalelor’ de Saint-Saens. Este o premieră în care instrumentiştii, actorii şi cântăreţii sunt deopotrivă interpreţi, instrumentiştii nu vor mai fi doar nişte acompaniatori, vor face parte din spectacol”, a declarat Valentin Racoveanu, director artistic OCC.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere la Festivalul Opera Copiilor Biblioteca Vie, Căsuţa din Copac, unde micii curioşi pot „răsfoi” pentru 30 de minute istorisiri ale membrilor echipei OCC sau pot participa la sesiunile de lectură „Vedetele citesc poveşti în Copac”.

Printre atracţiile festivalului se numără un show de magie cu magicianul Bogdan Munteanu – spectacol creat special pentru festival, Gala Cantus Mundi la care vor participa peste 300 de copii care vor cânta şi vor demonstra tot ceea ce au învăţat de când fac parte din corul Cantus Mundi, un concurs de dans – clasic, modern, jazz – care va culmina cu o gală la care vor participa invitaţi de renume.

În cel de-al treilea weekend al festivalului vizitatorii vor putea vedea un concert cu muzica desenelor animate, la Grand Arena OCC, iar în ultima seară a festivalului va fi prezent Nicu Alifantis care va prezenta spectacolul „Şotron”.

De asemenea, printre atracţiile din cadrul Festivalului Opera Copiilor se numără Treasure Hunt, Water Fight, Fun Racing, joaca la Piscina cu bile, Grădina cu fluturi vii, Colţul cu clopoţei, zona acvariilor cu peşti exotici sau Escape Room, Observatorul de stele sau Cinema pe acoperiş, program realizat în parteneriat cu Animest.

În cadrul festivalului va fi prezentat, tot în premieră, la Sala Mare, muzicalul „Madagascar”, „o aventură muzicală, un spectacol creat cu copii”.

Intrarea la Festivalul Opera Copiilor este liber, cu excepţia unora dintre evenimente la care accesul are preţuri cuprinse între 3 şi 18 lei. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Radare de weekend: Amplasarea radarelor pe drumurile județului Alba, în perioada 2 – 4 iulie

Publicat

radar.jpg

IPJ Alba a anunțat lista drumurilor pe care vor fi amplasate radare de supraveghere a traficului, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii din județ se vor afla pe majoritatea arterelor importante, dar și în orașe. 

Amplasarea radarelor în perioada 2 – 4 iulie 2022:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În gardă, cavaleri! Festivalul Medieval din Cetatea Oradea a fost bogat în demonstraţii spectaculoase încă din prima seară (FOTO)

Publicat

festival medieval 02072022 48.jpg

Sute de persoane au intrat, vineri seară, în atmosfera specifică Evului Mediu, în Cetatea orădeană, unde au fost aşteptaţi de sute de luptători, menestreli, scutieri, domni şi domniţe de la curţile regeşti. Cele mai atractive momente ale primei seri de Festival medieval a fost campionatul european de full contact (turnirul) şi un spectacol cu foc susţinut de tinerii de la Ordinul Solomonarilor.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MANELE estivale aproape de Cluj. ONE Festival se ține la Cămărașu în 1 și 2 iulie. Jandarmii vor fi la DATORIE

Publicat

festival.jpg

În zilele de 1 și 2 iulie, Clujul își diversifică paleta muzicală. După Electric Castle, Untold și Jazz in the Park, a apărut și One Festival, dedicat manelelor. Acesta se va desfășura la Cămărașu și-i va avea printre invitați pe Jador, Nicolae Guță, Aza și celebrul Rabă, gazda festivalului.

Biletul de intrare pentru două zile costă 315 lei.

Cu această ocazie, Jandarmeria Cluj a remis un comunicat:

„Pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană Alba organizează o nouă întâlnire a Clubulului ”SF, Fantasy și Horror”. Când va avea loc

Publicat

afis 3.20 sf fantasy horror club alba 6 iulie 2022 scaled e1656677091254 1000x600.jpg

Miercuri, 6 iulie 2022, de la ora 17.00, are loc întâlnirea lunară a clubului „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Clubul se adresează tuturor celor interesați de acest gen literar, indiferent de vârstă sau ocupație, și se va desfășura printr-o întâlnire online coordonată de scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan și de bibliotecara Luiza Pop.

Link-ul de conectare către membrii clubului, pe platforma ZOOM, va fi transmis între 16:30 și 16:40, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Intrarea pe platforma ZOOM și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe