Connect with us

EVENIMENT

Sperietori de ciori deghizate în medici şi asistente, modul în care un sat din Marea Britanie aduce un tribut eroilor pandemiei

Publicat

sursa foto: reuters uk

Cei care îşi fac plimbarea zilnică prin micuţul sat Capel, din sudul Angliei, în această perioadă de restricţii asociate limitării răspândirii noului coronavirus, pot observa modul original în care localnicii s-au gândit să le mulţumească medicilor şi asistentelor, dar şi vânzătorilor de la magazinele alimentare şi angajaţilor care strâng gunoiul, adică acelor categorii profesionale care au dus greul în perioada pandemiei, transmite luni Reuters.

Astfel, localnicii au îmbrăcat sperietoarele de ciori în uniformele şi ţinutele specifice acestor categorii profesionale. Aproximativ 30 de sperietori de ciori cu peruci şi măşti faciale, stetoscoape şi mănuşi chirugicale, sunt amplasate în grădinile din faţa caselor din satul Capel, aflat la poalele Dealurilor Surrey, la aproximativ 50 de kilometri sud de Londra.

„Trebuie să înveselim sătenii şi să-i facem să râdă când ies din case pentru plimbarea zilnică”, a declarat Sally Wyborn, cea căreia i-a venit ideea de a costuma astfel sperietorile de ciori din sat.

Mulţi dintre eroii necunoscuţi ai pandemiei de coronavirus, de la poliţişti la postaşi, fermieri şi gunoieri, sau lucrătorii din supermarketuri precum şi doctorii şi asistentele medicale sunt bine reprezentaţi prin sperietorile de ciori din Capel.

După ce în Marea Britanie au intrat în vigoare măsurile draconice de limitare a răspândirii noului coronavirus, la 23 martie, oamenilor li s-a cerut să se distanţeze, să nu mai interacţioneze social cu semenii lor şi, în cea mai mare parte a timpului, să stea în casă, cu excepţia unei plimbări de o oră pe zi. În această situaţie, lui Sally Wyborn i-a venit ideea de a face această plimbare a oamenilor prin sat mai interesantă.

„Într-unul dintre momentele mele de nebunie, m-am gândit să refolosim sperietorile de ciori. Mai ales acum, când toată lumea din sat avea timp să se ocupe de ele”, a declarat femeia în vârstă de 78 de ani pentru Reuters.

Ideea lui Sally s-a răspândit rapid în tot satul, prin e-mail şi social media, şi nu peste mult timp în grădinile oamenilor au apărut sperietorile de ciori costumate în medici şi asistente, poliţişti sau postaşi, ce nu vor fi eliminate decât odată cu restricţiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Gradație de merit 2024. Modificări la calendarul concursului pentru profesori. Anunțul ministrului Educației

Publicat

prelungirea contractului de muncă pentru profesori. reactualizarea dosarelor la inspectorate

Gradație de merit 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că metodologia de acordare a gradației de merit – sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial.

Cele mai importante modificări, comparativ cu datele prezentate în proiect, vizează graficul desfășurării concursului.

Potrivit sursei citate, perioada de depunere a dosarelor la unitățile de învățământ este 13-21 mai 2024.

Evaluarea este programată în perioada 24 mai – 12 iunie.

Termenul pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcău, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pământ”

Publicat

video lumina soarelui, motivul de fericire al ioanei palcău, femeia

Îmbrăcată în haine tradiționale, pe un fotoliu din casă, cu zâmbetul pe buze, o femeie, își aduce aminte de copilărie. Este Ioana Palăcu are 104 ani și locuiește în Alba Iulia alături de familie.

Găsește fericirea și bucuria în lucruri simple: în lumina soarelui, pe care o vede pe geam, în fiecare dimineață. 

 Cu zâmbetul pe buze a vorbit despre viața la Meteș, localitate din care se trage și despre fericirile pe care le-a avut în viață. 

De perioada în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz. Obiceiuri din satele Clujului

Publicat

sfantul gheorghe11.jpg

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz era un obicei întâlnit la sate, și nu doar în Cluj sau în Transilvania, ci în tot spațiul românesc.

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sau Sângeorzul cum este numită în calendarul popular, era marcată în vechime în lumea satului prin diverse rituri, practici și gesturi, care aveau menirea să asigure protecția oamenilor, a casei, a animalelor, dar și rodul pământului.

Purificarea prin rouă și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din Teiuș: Discuție dură cu Sergiu Ilieș, fost consumator de heroină

Publicat

dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din teiuș:

Liceenii din Teiuș au avut ocazia să asculte povestiri cutremurătoare ale unor oameni care au trăit infernul drogurilor. Evenimentul a avut loc în cadrul ”Săptămâna altfel”.

În cadrul evenimentului, organizat la Casa de Cultură a orașului Teiuș, tinerii au avut ocazia să vadă cum legea îi pedepsește pe cei care propagă acest fenomen, dar și să afle mai multe de la oamenii în uniformă, care au copii și sunt preocupați de viitorul lor.

În cadrul ,,Săptămânii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe