Connect with us

ACTUALITATE

Spitale mobile din Italia şi Germania, la accidentul chimic SIMULAT prin exerciţiul EU-MODEX. La exercițiu participă și ISU Cluj

Publicat

isu cluj main e1612972282221.jpg

În urma accidentului chimic simulat la combinatul Azomureş din Târgu Mureş, în cadrul exerciţiului EU-MODEX, a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, iar astfel au sosit în sprijin echipaje spitaliceşti mobile din Italia şi Germania, precum şi participanţi din zece ţări europene.

Astfel, pe lângă numeroasele structuri specializate în gestionarea situaţiilor de urgenţă din ţară, la Târgu Mureş au sosit echipe din Austria, Turcia, Israel, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Spania, Anglia, Irlanda, Luxemburg şi Republica Ceha, care au desfăşurat activităţi de observare, evaluare, schimb de experţi, logistică şi farmacie, precum şi machiajul victimelor.

„Mecanismul de Protecţie Civilă se activează în momentul unui eveniment major, iar acesta se întruneşte la solicitarea ţării afectate”, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş, într-un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema situaţiei de la Centrala nucleară Zaporojie

Publicat

onu
Arhivă foto

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni joi, într-o şedinţă de urgenţă, pentru a dezbate situaţia de la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, situată în estul Ucrainei, în contextul în care Kievul şi Moscova se acuză reciproc de atacuri în aceasă zonă, afirmă surse diplomatice.

Surse diplomatice din cadrul Preşedinţiei Consiliului de Securitate ONU, deţinută în luna august de China, au declarat că reuniunea este programată la sediul Naţiunilor Unite din New York joi după-amiază (joi seară, ora României), informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Monde.

O altă sursă a declarat că reuniunea a fost solicitată de Rusia. Este puţin probabilă o decizie fermă a Consiliului de Securitate ONU în privinţa situaţiei de la Centrala nucleară Zaporojie, în condiţiile în care Rusia are drept de veto, la fel ca Statele Unite, China, Marea Britanie şi Franţa.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de câteva zile de efectuarea unor bombardamente în apropierea Centralei nucleare Zaporojie, situată în sud-estul Ucrainei şi ocupată din martie de armata rusă.

Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) a cerut Rusiei să predea controlul asupra centralelor nucleare din Ucraina, avertizând asupra riscurilor unor incidente militare ce pot avea repercusiuni internaţionale şi îndemnând toate ţările să susţină inspecţiile Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

LISTA: Pelerinaj la mănăstirile din Alba, de Adormirea Maicii Domnului. Unde este cel mai mare pelerinaj din Transilvania

Publicat

pelerinaj manastire foto cluj24 1000x600.jpeg

 În data de 15 august se sărbătorește Sfânta Maria Mare – Adormirea Maicii Domnului şi cu prilejul acestei sărbători pelerinii pot merge să-și petrecă weekend-ul la mănăstirile din județ sau din județele apropiate, mai ales la cele care au hramul Sfintei Maria.

Pentru cei care nu au reuşit încă să-şi planifice o vacanţă la mare sau în străinătate, mănăstirile din judeţul Alba reprezintă o variantă ieftină şi accesibilă de petrecere a zilelor libere.

Citește și Sfânta Maria 2022: MESAJE, URĂRI, FELICITĂRI

În acest an Sfânta Maria Mare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Cel mai rapid violonist din lume, David Garrett, în concert la Cluj Arena

Publicat

david garrett 1 3 septembrie 2022.jpg

Celebrul violonist David Garrett revine pe scenele din România, la începutul lunii septembrie, pentru două reprezentații aleconcertului fabulos „Alive”.

Concertele fac parte din cadrul turneului mondial cu același nume și vor avea loc pe 1 septembrie, pentru prima dată la BTArena din Cluj-Napoca și pe 3 septembrie la Sala Palatului din Capitală, de la ora 20:00.

Toți cei prezenți se vor putea bucura timp de două ore de un veritabil maraton muzical. Cu tehnica sa fenomenală, sunetele viorii pătrund în inimile spectatorilor încă de la primele acorduri.

Pornind de la interpretările melodiilor celebre…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sunt disponibile 20 de locuri la clasa a IX-a, la zi, fără taxă, la LICEUL TEORETIC ,,ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT” BOTOȘANI

Publicat

liceu.jpg

LICEUL TEORETIC CENTRUL DE STUDII ,,ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT” BOTOȘANI sunt disponibile 20 de locuri la clasa a IX-a, la zi, fără taxă,  profilul  Teoretic, specializarea Filologie.

Înscrierile se fac la secretariatul unității de învățământ Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii Europene Botoșani, sediul în Str. N. Iorga Nr. 19, în incinta Colegiului Naţional „A. T. LAURIAN”. Mai multe informații puteți obține accesând pagina la LICEULUI TEORETIC CENTRUL DE STUDII ,,ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT” BOTOȘANI, la adresa http://www.centruldestudiieuropean.ro/centre/botosani/.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe