EVENIMENT
Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din București confirmă 16 cazuri de COVID-19 la personalul din unitate, între care un medic și 6 asistente

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” confirmă existenţa a 16 cazuri de COVID-19 la personalul din unitatea sanitară, între care se află un medic şi şase asistente, dar infirmă faptul că ar fi vorba despre un focar de coronavirus.
„Confirmăm doar parţial ştirea apărută în presă, în sensul că avem un număr însemnat de colegi depistaţi pozitiv COVID în Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului, dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului Spital Bagdasar.
Este vorba despre 16 colegi, între care un medic şi 6 asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici, cum de altfel au fost şi cei trei pacienţi depistaţi pozitiv. Cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ, altfel ar fi fost trimişi la un spital suport Covid.
Aşa cum ştiţi, este posibil ca testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toţi pacienţii care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este in primele câteva zile de la contaminare”, se arată într-o informare transmisă de Spitalul „Bagdasar-Arseni”.
Potrivit sursei citate, măsurile luate au constat in suspendarea internărilor pe Secţia de Chirurgie generală, echiparea tuturor pacienţilor şi a personalului din secţie cu echipament de protecţie specific pentru nivelul suspect COVID, nebulizarea şi decontaminarea secţiei.
„Celula de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toţi contacţii pacienţilor şi personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri despre care va vorbeam mai sus de către managementul Spitalului şi au fost informate imediat Ministerul şi DSP-ul. În încheiere, recomandăm şi rugăm pe toată lumea să respecte măsurile individuale de protecţie stabilite de autorităţi”, precizează reprezentanţii Spitalului „Bagdasar-Arseni”. AGERPRES
EVENIMENT
Studenții UBB, pregătiți pentru locuri de muncă în industria securității cibernetice. Parteneriat cu Palo Alto Networks (SUA)

Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Matematică și Informatică, anunță încheierea unui parteneriat strategic cu Palo Alto Networks, companie americană recunoscută la nivel mondial ca lider în securitate cibernetică.
Această colaborare va integra curriculumul și programele de vârf ale Palo Alto Networks Cybersecurity Academy în activitățile de formare academică ale UBB, vizând atât programele de licență, cât și programul de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor și montează încă un aparat de plată parcări. LISTA locațiilor

Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor din parcările cu plată și va instala încă un aparat, cu softul aferent, într-o nouă locație. În municipiu, sunt deja instalate 32 de parcometre, ce pot elibera tichete de parcare. Cele două proceduri de achiziție au fost demarate, cu termen 14 iulie.
Potrivit datelor primăriei, în Alba Iulia sunt 32 de parcometre de tip Flowbird, prevăzute cu panouri solare și acumulatori. Acestea au fost achiziționate și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Noile măsuri fiscale, aprobate de Guvern. Proiectul ajunge la Parlament pentru procedura de angajare a răspunderii Executivului

Noile măsuri fiscale au fost aprobate, vineri, de Guvern. Premierul Ilie Bolojan a anunțat că proiectul cu pachetul de măsuri fiscale va fi depus la Parlament, prin procedura de asumare a răspunderii Executivului.
”Ne propunem ca după ședința de guvern să depunem acest proiect la Parlament, iar cel mai târziu marți, data ședinței ECOFIN, să intrăm pe ultima parte a procedurii parlamentare de asumare a răspunderii, după preluarea amendamentelor și analizarea acestora în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Două comune din Cluj nu au medic de familie. Peste 2.700 de oameni, nevoiți să meargă în altă localitate

În județul Cluj, două comune se confruntă cu lipsa medicilor de familie, iar locuitorii sunt nevoiți să apeleze la serviciile medicale din alte localități.
Este vorba despre comunele Bobâlna și Așchileu Mare, ambele cu peste 1.300 de locuitori, între care bătrâni și copii.
Două comune din Cluj nu au medic de familie
La nivelul județului, în mediul rural sunt active 97 de contracte de furnizare de servicii medicale în asistență medicală primară. Acestea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro