Connect with us

EVENIMENT

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galați va avea heliport medical

Publicat

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi va avea un heliport medical, valoarea investiţiei depăşind 20 de milioane de lei, informează, luni, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, CJ Galaţi a aprobat documentaţia tehnică a proiectului ‘Extindere pe verticală cu un nivel şi heliport – Parcare supraetajată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Galaţi’, valoarea totală a investiţiei fiind de 20.412.340 lei, fonduri din bugetul propriu al CJ.

„Vom extinde cu încă un etaj parcarea supraetajată din curtea Spitalului Judeţean, iar pe acoperiş va fi amenajat un heliport modern pentru elicopterul SMURD, o investiţie unică în regiunea noastră. Heliportul va fi dotat inclusiv cu sisteme de aterizare pe timp de noapte. Pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele care va lega heliportul de UPU. De asemenea, vor fi montate şi lifturi exterioare. Pe lângă realizarea heliportului, proiectul prevede şi amenajarea a peste 150 de noi locuri de parcare. Pentru această investiţie au votat favorabil doar consilierii PSD, ALDE şi PMP”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Heliportul va avea o suprafaţă de 400 mp. După finalizarea lucrărilor, parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean va avea 466 de locuri de parcare şi o suprafaţă de peste 12.000 mp.

În plus, vor fi amenajate şi zece staţii de încărcare pentru maşinile electrice. În cel mai scurt timp, vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Publicat

femeie sani cancer e1711549720781.jpg

Centrul de Cercetare Avansată și Abordare Comprehensivă a Cancerului, co-fondat de Institutul Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin programul strategic UBBMed, inițiază, sub coordonarea prof. univ. dr. Patriciu Achimaș și prof univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, un proiect de prevenție primară-secundară în cancerul de sân, în context psihologic, pentru persoanele eligibile din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poştaş. Poșta Română a cumpărat dispozitive

Publicat

românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poştaş.

Românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poştaş. Poşta Română a cumpărat 7.000 de dispozitive mobile care permit procesarea de plăţi direct la persoană.

Astfel, atunci când vine poştaşul fie să aducă o factură, ea poate să fie plătită instant cu cardul, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio București FM.

Miercuri, a fost efectuată prima plată-test pentru a se verifica funcţionarea sistemului, a anunţat ministrul digitalizării, Bogdan-Gruia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia a dat în judecată Primăria. Va fi expropriată de un teren și nu este de acord cu despăgubirile primite

Publicat

o femeie din alba iulia a dat în judecată primăria.

O femeie a dat în judecată Primăria Alba Iulia și Consiliul Local. Acesta este proprietara unui teren pe care primăria vrea să îl exproprieze în interes public. Este vorba despre un teren din zona Alcala de Henares. 

Femeia în cauză nu este de acord cu prețul pentru despăgubiri, pe care primăria l-a stabilit pe metrul pătrat de teren expropriat: 10 lei. 

Drept urmare, aceasta a acționat în instanță Primăria și Consiliul Local. Un prim proces a avut loc, iar în data de 21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AMENZI de aproape 2,4 milioane de lei aplicate de Garda de Mediu în Cluj pe 2023

Publicat

1711603619 poluare e1709130692539.jpg

Pentru că poluarea olfactivă la Cluj a reapărut pe tapet zilele acestea, Cluj24 a solicitat Gărzii de Mediu o situație a sancțiunilor aplicate în anul trecut la nivelul județului și care au fost principalele fapte pentru care s-au aplicat acestea.

„În anul 2023 au fost efectuate 1.140 inspecții planificate și neplanificate la agenți economici și persoane fizice, aplicându-se 192 sancțiuni contravenționale (86 amenzi și 106 avertismente), în valoare totală…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe