Connect with us

ACTUALITATE

Spitalul Judeţean din Sibiu a suplimentat de cinci ori, în doar două zile, numărul paturilor pentru posibilele cazuri de coronavirus

Publicat

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că poate spitaliza, în condiţii de siguranţă, zece pacienţi suspecţi de coronavirus, la Secţia Infecţioase, după ce luni declarase că există două paturi pregătite dacă apar aceste cazuri în judeţ.

„În momentul de faţă noi avem amenajat la demisolul Secţiei de Infecţioase, cinci saloane cu două paturi, deci sunt zece paturi disponibile, care nu sunt toate goale în momentul de faţă, dar, o rezervă de două paturi este permanent ţinută liberă. În cazul în care suntem informaţi că sunt mai multe cazuri, eliberăm acele rezerve, pacienţii care nu sunt gravi îi transferăm la Secţia de Dermatologie, unde am eliberat tot parterul şi pe secţia Medicală I şi Medicală II”, a explicat, miercuri, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea.

Potrivit acestuia, spitalul sibian poate fi deocamdată un spital de tranzit pentru eventuali pacienţi cu coronavirus, nu un loc în care să fie trataţi.

„Noi suntem doar punct de tranzit. În momentul în care se constată sau există o suspiciune, persoana respectivă este izolată, se recoltează probele, se transmit la Timişoara, (…) răspunsul vine în câteva ore, mai mult durează drumul până acolo. Practic, în două ore după ce au ajuns acolo, avem confirmarea sau infirmarea, cum a fost cazul cetăţeanului italian. În cazul în care, Doamne fereşte, ar fi o confirmare, noi trimitem pacientul la Cluj sau la Bucureşti, deci nu va sta la Spitalul Judeţean Sibiu”, a adăugat directorul Cornel Benchea.

Miercuri a fost externat din Secţia Infecţioase un italian venit la Sibiu cu avionul de la Veneţia, care avea febră, dar analizele făcute la Timişoara au arătat că acesta nu are coronavirus.

Luni, spitalul sibian anunţa că are pregătite două paturi pentru suspecţii de coronavirus, zi în care a fost şi internat cetăţeanul italian.

„În cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase există un spaţiu special amenajat pentru izolarea pacienţilor în caz de suspiciune de coronavirus. În cadrul acestui spaţiu sunt disponibile două paturi iar numărul acestora se poate extinde dacă este necesar”, a spus luni, purtătorul de cuvânt al spitalului sibian, Decebal Todăriţă. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe