Connect with us

EVENIMENT

Spitalul ”Sf. Parascheva” se pregătește pentru extinderea zonelor pentru pacienţii COVID-19. Crește numărul de persoane infectate în județul Iași

PublicatConducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi a anunţat că a început demersurile pentru extinderea zonelor tampon şi a zonelor destinate pacienţilor COVID-19 din unitatea medicală, din cauza numărului tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, dr. Florin Roşu, a declarat că a luat această măsură deoarece numărul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 care ajung în această unitate medicală este în creştere continuă.

„Pentru a sprijini sistemul medical ieşean şi pentru a temporiza, fără a afecta actul medical, transformarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din nou în spital care îngrijeşte doar pacienţi COVID-19, conducerea spitalului împreună cu cadrele medicale depun eforturi deosebite astfel încât pacienţii din regiunea Moldovei să beneficieze de un act medical înalt calificat din punct de vedere al îngrijirii bolilor infecto-contagioase.

Astfel, am început demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon şi zone destinate pacienţilor COVID-19 să fie mărit”, a explicat, duminică, dr. Roşu.

46 de pacieți infectați cu COVID sunt internați

Dr. Roșu a mai declarat că în prezent se înregistrează o adresabilitate mare din partea persoanelor suspectate de COVID-19, în prezent fiind internate 46 de persoane confirmate pozitiv, dintre care şase sunt în ATI iar alte patru au potenţial ridicat de admisie la terapie intensivă, dar sunt atent monitorizate.

„Dorim, aşa cum am fost pe toată perioada pandemiei, un spital care pune pe primul plan pacienţii, dar şi un ajutor colegilor noştri care îşi desfăşoară activitatea în Unităţile de Primire a Urgenţelor ale spitalelor din Iaşi şi care, în momentul de faţă, se văd „asaltaţi” de pacienţi infectaţi sau suspecţi COVID19.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este singurul spital care îşi desfăşoară activitatea medicală îngrijind pacienţi COVID-19 şi non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane şi materiale deosebite. Revin cu îndemnul adresat populaţiei de a se vaccina, sprijinind astfel corpul medical în lupta împotriva pandemiei”, a subliniat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

El a precizat că persoanele îngrijite în terapie intensivă, cât şi pe sector, care se află sub atenta monitorizare a medicilor de terapie intensivă şi a infecţioniştilor, prezintă comorbidităţi.

În opinia dr. Roşu, valul patru al pandemiei va fi al celor nevaccinaţi. El a precizat că nu au intervenit modificări în ceea ce priveşte schema de tratament.

„Este tratamentul recomandat de comisia de boli infecţioase şi, evident, tratamentul cronic al pacientului care necesită sau nu ajustare, funcţie de fiecare caz în parte”, a menţionat dr. Roşu. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Tragic! Tânăr din Alba găsit mort pe o stradă din Sibiu

Publicat

Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată aseară că pe Bulevardul Corneliu Coposu, în apropierea intersecției cu strada Berăriei, pe carosabil, se află o persoană decedată.

La locul indicat polițiștii au identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Alba, decedat în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de către un echipaj medical.

Din primele informații obținute de către polițiști a rezultat faptul că tânărului i s-ar făcut rău în timp ce se afla într-un autoturism, nefiind constatate urme de violență.

Trupul tânărului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor exacte care au dus la deces.

La nivelul Poliției Municipiului Sibiu s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Final tragic pentru un muncitor din Iași

Publicat

Un muncitor a fost prins în celula de tărâță a unei fabrici de pâine din Iași în timp ce curăța pereții mașinii. Acesta nu a mai putut fi resuscitat.

Accidentul a fost anunțat vineri dimineața, prin apel la 112.

Un angajat al unei fabrici de pâine a anunțat că un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost prins în celula de tărâță în timp ce curăța pereții acesteia.

Pentru a se ajunge la el a fost solicitată descarcerarea.

Paramedicii l-au găsit pe muncitor inconștient. Deși s-au aplicat manevre de resuscitare, acestea nu au avut rezultat, fiind declarat decesul. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Spania. Alertă de ploi și furtuni

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care sunt, trec prin Spania sau intenţionează să meargă acolo că vineri vor fi în vigoare alerte meteo de vreme severă în mai multe regiuni.

Regatul Spaniei – Coduri portocaliu și galben de precipitații, furtuni și vânt de coastă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania că Agenția Meteorologică spaniolă a emis, pentru vineri, Coduri portocaliu și galben de precipitații, furtuni și vânt de coastă.

Un Cod portocaliu de ploi abundente a fost emis pentru comunitatea Castilla y Leon, unul galben de precipitații abundente și furtuni pentru comunitățile Madrid, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Extremadura și Navarra.

Un Cod galben de ploi abundente va fi în vigoare pentru Comunitatea Valenciană, iar altul de furtună și vânt de coastă pentru comunitatea Galiția.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă români să consulte în permanență informațiile comunicate de autoritățile spaniole în acest sens și să respecte cu strictețe instrucțiunile și avertismentele acestora.

În caz de urgență, cetățenii români care se află în zonele afectate pot contacta autoritățile spaniole competente, apelând telefonul de urgență 112. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricţii începând de azi în Cluj-Napoca şi alte 6 comune. Incidenţa cazurilor COVID se apropie de 4 la mie

Publicat

Restricții se aplică, începând de vineri, în Cluj-Napoca și în 6 comune din județul Cluj, ca urmare a creșterii ratei de infectare. În orașul reședință incidența cazurilor COVID se apropie de 4 la mie.

Rata de infectare a ajuns, joi, în Cluj-Napoca, la 3,73, în comuna Aiton la 3,91, comuna Bobâlna – 3,65, comuna Căianu – 4,21, comuna Florești – 3,80, comuna Iara – 3,99 și comuna Jucu – 4,02.

Restricții se aplică astfel începând cu data de 24 septembrie, pe o perioadă de 14 zile.

Competițiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanță de minim 1 metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.

Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spațiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.

Spectacole, concerte și festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID și cu purtarea măștii de protecție.

Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

Restaurantele și cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 – 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deținătorii de certificat verde.

Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Citește mai departe