EVENIMENT
Sportivii participanți la Jocurile Olimpice vor fi testaţi la fiecare 4-5 zile pentru a se evita infectarea cu Covid-19

Sportivii participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 vor fi supuşi testelor la fiecare patru sau cinci zile pentru a se evita infectarea cu Covid-19, conform unui plan de măsuri date publicităţii miercuri, 2 decembrie, de autorităţile japoneze, citate de EFE.
Măsurile au fost prezentate jurnaliştilor după o reuniune a comisiei de coordonare dintre guvernul nipon şi organizatorii JO 2020, care au analizat tema evitării infectării cu noul coronavirus încă din luna septembrie.
Orice străin care intră în Japonia, fie sportiv, fie spectator, trebuie să efectueze un test pentru depistarea Covid-19 cu 72 de ore înainte de zbor, iar aceştia vor fi supuşi unui alt test când vor ajunge pe aeroportul de la destinaţie.
În acest fel nu va fi nevoie de o perioadă de carantină de două săptămâni, conform protocoalelor actuale de sănătate.
Autorităţile vor solicita ca fiecare vizitator să descarce o aplicaţie de control al infectărilor pe telefonul lor mobil, în care vor fi notificaţi dacă au avut contact cu o persoană bolnavă de Covid-19.
În principiu, sportivii participanţi la Jocurile Olimpice vor fi testaţi la fiecare 96 sau 120 de ore, chiar dacă rezultatele sunt negative.
De asemenea, sportivii vor fi testaţi la intrarea în Satul Olimpic, la unele arene olimpice, înainte şi după participarea la competiţiile sportive, chiar dacă nu prezintă simptome.
În cazul unui test pozitiv, sportivii vor fi testaţi din nou imediat, pentru a se confirma că nu este vorba de un rezultat fals pozitiv, aşa cum s-a întâmplat cu gimnastul japonez Kohei Uchimura care a participat la o competiţie la Tokyo în luna noiembrie.
Numărul sportivilor aşteptaţi la Tokyo este estimat la circa 11.000.
JO 2020 trebuiau să înceapă pe 24 iulie, dar evenimentul a fost amânat cu un an şi va debuta pe 23 iulie 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.Agerpres
EVENIMENT
Ciprian Paraschiv (AUR): Legea Sportului deturnată în interes politic. Miroase a trafic de influență!

Deputatul AUR Ciprian Paraschiv, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, acuză coaliția că a deturnat în interes politic Legea Sportului, un act normativ esențial pentru sportul românesc, dar care, prin amendamentele propuse de PSD, devine o lege favorabilă traficului de interese și clanurilor politice.
Raportul comisiei a fost adoptat fără vot, în absența președintelui comisiei și a staff-ului acesteia, care nu au primit și nici nu au putut analiza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Consiliul Județean Cluj modernizează drumul spre Stațiunea Muntele Băișorii și pârtia Buscat

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107R (DJ 107M) Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii – pârtia de schi Buscat. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.
Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de peste 22 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 28+650 și 50+850. De asemenea, tronsonul în lungime…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună. Măsură analizată de Guvern (surse)

O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună: Guvernul ar pregăti o măsură dramatică pentru reducerea cheltuielilor statului.
Astfel, angajații din sectorul bugetar ar putea fi trimiși în concediu fără plată timp de 5 zile în fiecare lună. Adică o săptămână de lucru, completă.
Informația a fost publicată în exclusivitate de Profit.ro, care citează surse sindicale credibile.
Nu este clar la acest moment câte luni s-ar aplica o astfel de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, programată pentru 1 iulie, se anulează. PROIECT, la Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor vrea să anuleze reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, prevăzute să funcționeze în paralel cu structurile regionale de la 1 iulie 2025. Se propune astfel păstrarea organizării actuale a Direcției generale antifraudă fiscală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional.
În acest sens, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat luni, 30 iunie, un proiect de OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2) din Ordonanța de…
Citește mai mult pe Alba24.ro