Connect with us

EVENIMENT

Sprijin pentru ca tinerii și copiii seropozitivi din Sectorul 1 să se reintegreze în societate

Publicat

copii
Arhivă Foto

Copiii și tinerii seropozitivi din Sectorul 1 cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani beneficiază de servicii sociale integrate conform unui parteneriat de cooperare între Consiliul Local, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1, și Fundația HAR.

Copiii și tinerii seropozitivi din Sectorul 1 cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani beneficiază de servicii sociale integrate conform unui parteneriat de cooperare între Consiliul Local al Sectorului 1, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1, și Fundația Health Aid România (HAR). Cooperarea are ca obiect derularea proiectului „Îngrijire de tip familial a copiilor și tinerilor protejați cu măsura de plasament a Comisiei pentru Protecția Copilului Sector 1 la Fundația Health Aid România”.

„În baza acestui parteneriat, copiii și tinerii seropozitivi din Sectorul 1 beneficiază de servicii de găzduire, hrană, îngrijire, consiliere psihologică, consiliere socială, orientare profesională, socializare şi petrecerea timpului liber, reintegrare familială şi comunitară. Toți beneficiarii au o alimentație corespunzătoare, materiale igienico-sanitare şi echipamente, medicamente necesare pentru tratarea infecțiilor ce apar în cadrul bolii. În cazul fiecărui elev, părintele social se asigură de respectarea programului școlar și de procurarea rechizitelor conform cerințelor”, transmit, marți, reprezentanții Primăriei Sectorului 1 din Capitală.

Colaborarea dintre părți are ca obiectiv reintegrarea socială și profesională a copiilor abandonați, infectați și afectați HIV/SIDA, rezidenți în Sectorul 1.

Scopul colaborării este de furnizare de servicii de îngrijire şi găzduire pentru copiii și tinerii seropozitivi în Casa de tip familial a Fundației HAR, în baza unei măsuri de protectie specială – plasament, prin hotărârile Comisiei pentru Protecţia Copilului Sector 1. În prezent, în „Casa Roxana” sunt găzduiţi şi îngrijiţi doi copii care provin de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1.

Pentru susținerea acestor servicii, Consiliul Local Sector 1 asigură, prin DGASPC Sector 1, o finanțare de 5.900 lei/lună pentru o perioadă de 12 luni.

Parteneriatul, demarat în anul 2007, oferă servicii integrate pentru creşterea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor seropozitivi găzduiţi şi îngrijiţi în cadrul Casei de tip familial a Fundației HAR („Casa Roxana” a Fundației).

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcău, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pământ”

Publicat

video lumina soarelui, motivul de fericire al ioanei palcău, femeia

Îmbrăcată în haine tradiționale, pe un fotoliu din casă, cu zâmbetul pe buze, o femeie, își aduce aminte de copilărie. Este Ioana Palăcu are 104 ani și locuiește în Alba Iulia alături de familie.

Găsește fericirea și bucuria în lucruri simple: în lumina soarelui, pe care o vede pe geam, în fiecare dimineață. 

 Cu zâmbetul pe buze a vorbit despre viața la Meteș, localitate din care se trage și despre fericirile pe care le-a avut în viață. 

De perioada în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz. Obiceiuri din satele Clujului

Publicat

sfantul gheorghe11.jpg

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz era un obicei întâlnit la sate, și nu doar în Cluj sau în Transilvania, ci în tot spațiul românesc.

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sau Sângeorzul cum este numită în calendarul popular, era marcată în vechime în lumea satului prin diverse rituri, practici și gesturi, care aveau menirea să asigure protecția oamenilor, a casei, a animalelor, dar și rodul pământului.

Purificarea prin rouă și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din Teiuș: Discuție dură cu Sergiu Ilieș, fost consumator de heroină

Publicat

dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din teiuș:

Liceenii din Teiuș au avut ocazia să asculte povestiri cutremurătoare ale unor oameni care au trăit infernul drogurilor. Evenimentul a avut loc în cadrul ”Săptămâna altfel”.

În cadrul evenimentului, organizat la Casa de Cultură a orașului Teiuș, tinerii au avut ocazia să vadă cum legea îi pedepsește pe cei care propagă acest fenomen, dar și să afle mai multe de la oamenii în uniformă, care au copii și sunt preocupați de viitorul lor.

În cadrul ,,Săptămânii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Srilankezii din Alba Iulia pregătesc o petrecere cu mâncare, muzică și jocuri, din Sri Lanka, pe malul Ampoiului

Publicat

video: srilankezii din alba iulia pregătesc o petrecere cu mâncare,

Pe malul Ampoiului, în jur de 20 de srilankezi s-au adunat pentru a vedea locul unde vor organiza o petrecere în weekendul următor. Este vorba despre comunitatea de srilankezi din Alba Iulia, care pregătește o petrecere pentru ei, dar și pentru locuitorii din oraș. 

Am stat de cu Lakmal și Emil, doi dintre srilankezii din Alba. Sunt veniți în România, relativ recent, însă, au vrut să vorbeasccă în fața camerei în română.

Un gest de respect pentru comunitate, așa l-au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe