Connect with us

EVENIMENT

Sri Lanka va deschide ambasadă în România. Când va avea loc evenimentul

Publicat

sri lanka mae romania fb 1
sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

În cadrul unei întâlniri sâmbătă, ministrul de externe din Sri Lanka, M. U. M. Ali Sabry, a informat pe omologul său român că guvernul a decis să deschidă o ambasadă în București în acest an.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut sâmbătă, în marja participării la Forumul ministerial al UE privind regiunea Indo-Pacifică de la Stockholm, o întrevedere bilaterală cu omologul srilankez, M. U. M. Ali Sabry.

Cei doi au realizat o trecere în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale şi au convenit asupra valorificării oportunităţilor de cooperare economică şi sectorială.

Astfel, la propunerea ministrului român de externe, cei doi şefi ai diplomaţiilor au convenit să promoveze cooperarea între porturile Constanţa şi Colombo, precum şi în sectorul IT&C, ministrul român de externe amintind recenta lansare la Bucureşti a Centrului Cyber al UE.

Cei doi miniştri au discutat şi despre circulaţia forţei de muncă, inclusiv modernizarea cadrului juridic bilateral.

Totodată, cei doi au convenit stimularea cooperării pe linie parlamentară, prin grupurile de prietenie.

„Înaltul oficial srilankez a informat cu privire la decizia Guvernului de la Colombo de a deschide o ambasadă la Bucureşti în cursul acestui an şi a exprimat aprecieri pentru continuitatea reprezentării diplomatice a României în Sri Lanka.

sri lanka mae romania fb

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a transmis aprecieri cu privire la acest demers şi a asigurat de întreg sprijinul autorităţilor române în finalizarea procesului”, se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, în cadrul discuţiilor, cei doi miniştri au încurajat o dinamică ascendentă a colaborării în domeniul educaţiei, pornind de la tradiţia acestei cooperări, dar şi de la colaborarea inter-universitară actuală, cu potenţial de diversificare, inclusiv prin creşterea prezenţei studenţilor din Sri Lanka la studii în România.

De asemenea, înaltul oficial din Sri Lanka a exprimat apreciere faţă de cooperareabilaterală în domeniul combaterii corupţiei, ca prioritate a Guvernului srilankez, ministrul Bogdan Aurescu oferind asigurări în privinţa continuării asistenţei părţii române în acest domeniu.

Cei doi miniştri au discutat, de asemenea, despre relaţiile cu China.

Sursa: MediaFax

sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Se MAJOREAZĂ vârsta persoanelor care pot să preia copii în ÎNGRIJIRE, anunță Ministrul Familiei

Publicat

parinti cu copii e1721743779161.jpg

Condiții noi pentru asistenții maternali. Se majorează vârsta persoanelor care pot să preia copii în îngrijire. 

Condiţiile pentru cei care doresc să fie asistenţi maternali se „înăspresc”, astfel încât tinerii care pot să preia copii în îngrijire, începând de la câteva zile, să aibă vârsta de 21 de ani şi nu 18 ani, ca până acum, scrie Alba24.ro.

Se MAJOREAZĂ vârsta persoanelor care pot să preia copii în ÎNGRIJIRE, anunță Ministrul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni și ploi torențiale în Alba și alte județe din țară, până joi dimineața

Publicat

vremea meteo nori furtuna.jpg

Meteorologii au emis miercuri avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni, valabile în județul Alba și alte județe din țară până joi dimineața.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noile tarife de referință RCA, publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Cât de scumpe sunt polițele de asigurare auto

Publicat

noile tarife de referință rca, publicate de autoritatea de supraveghere

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat tarifele de referință RCA la nivelul lunii iulie 2024. Acestea sunt cu rol orientativ pentru următoarele șase luni. Sunt calculate pentru clasa B0, pe 12 luni.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Urs surprins la plimbare pe strada principală din Vurpăr. Animalul mergea pe lângă casele oamenilor

Publicat

foto Știrea ta: urs surprins la plimbare pe strada principală

Un urs a fost surprins pe strada principală din Vurpăr, Vințu de Jos. Animalul a fost văzut de un cititor alba24.ro, marți seara (23 iulie) în jurul orei 23.00.

Din ce în ce mai mulți urși sunt prezenți în zone populate din județul Alba. În noaptea de duminică...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe