EVENIMENT
Stagiunea Muzicală Estivală, organizată de Primăria Sectorului 3. Maraton de 27 de concerte, până în septembrie. Program

Primăria Sectorului 3 organizează, începând din 21 iulie până pe 17 septembrie, la fiecare sfârşit de săptămână, în Parcul Al. I. Cuza, Stagiunea Muzicală Estivală, un maraton de 27 de concerte sub genericul „Acorduri de vară în gamă majoră. De 18 ani împreună”.
„Stagiunea Muzicală Estivală este un eveniment cu şi despre muzică, un maraton de 27 de concerte, care au loc la fiecare sfârşit de săptămână, vinerea, sâmbăta şi duminica de la ora 20.30, la foişorul de piatră de pe aleea principală a Parcului Al. Ioan Cuza din Sectorul 3”, precizează un comunicat al Primăriei Sector 3.
Vinerea şi sâmbăta, 18 artişti valoroşi ai scenei româneşti, recunoscuţi şi îndrăgiţi de spectatori din diferite generaţii, vor propune publicului proiecte şi momente artistice ce acoperă o gamă largă de genuri muzicale, iar duminica este rezervată muzicii de promenadă, Orchestra Angely’s recreând atmosfera Bucureştiului de altă dată.
Evenimentul a ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, în fiecare an fiind concerte variate, proiecte inedite, surprinzătoare, artişti – nume sonore în domeniu sau artişti aflaţi la debut – care au reuşit să educe şi să satisfacă gustul publicului spectator, arată sursa citată.
PROGRAMUL CONCERTELOR
Programul concertelor, care se vor desfăşura la fiecare sfârşit de săptămână, vinerea, sâmbăta şi duminica de la ora 20.30, este următorul:
* Vineri, 21 iulie – Marius Mihalache & Band;
* Sâmbătă, 22 iulie – Ruxandra Zamfir Duo;
* Duminică, 23 iulie – Fanfara Angely’s;
* Vineri, 28 iulie – IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro;
* Sâmbătă, 29 iulie – Alina Manole Trio;
* Duminică, 30 iulie – Fanfara Angely’s;
* Vineri, 4 august – Berti Barbera & Nicu Patoi;
* Sâmbătă, 5 august – Elina & Classical Sounds;
* Duminică, 6 august – Fanfara Angely’s;
* Vineri, 11 august – Eugen Caminschi & Bogy Nagy;
* Sâmbătă, 12 august – Alifantis & FragileBand;
* Duminică, 13 august- Fanfara Angely’s;
* Vineri, 18 august – Jezebel & Alex Burcă;
* Sâmbătă, 19 august – Orchestra Maestrul Hiram;
* Duminică, 20 august- Fanfara Angely’s;
* Vineri, 25 august – Dl Goe;
* Sâmbătă, 26 august – Romaniţa;
* Duminică, 27 august – Fanfara Angely’s
* Vineri, 1 septembrie – Doru Trăscău & Dan Byron;
* Sâmbătă, 2 septembrie – Alesis;
* Duminică, 3 septembrie – Fanfara Angely’s;
* Vineri, 8 septembrie – Cobzality;
* Sâmbătă, 9 septembrie – La Muzica Orchestra;
* Duminică, 10 septembrie – Fanfara Angely’s;
* Vineri, 15 septembrie – Mustang;
* Sâmbătă, 16 septembrie – Cvartetul Passione;
* Duminică, 17 septembrie – Fanfara Angely’s.
Accesul publicului la concertele din cadrul Stagiunii Muzicale Estivale din Sectorul 3 este liber, mai precizează Primăria Sector 3.
sursa: Agerpres

Vârsta de pensionare se modifică. Printre măsurile pe care România și le-a asumat prin PNRR se numără și cea privind creșterea perioadei profesionale a cetățenilor, scrie Alba24.ro.
Este un alt mod de a spune că vârsta de pensionare va crește atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Atenție însă, este vorba despre oamenii obișnuiți, nu și de pensionarii ”speciali”.
Deocamdată nimeni nu le-a explicat oamenilor de ce ar accepta creșterea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
”Masă caldă” în școli. Condițiile în care va continua programul de sprijin alimentar pentru elevi, în anul școlar 2023-2024

Programul ”Masa caldă” va continua și în anul școlar 2023-2024, în 450 de unități de învățământ din țară. Proiectul a fost aprobat de Guvern, joi, 28 septembrie, la trei săptămâni de la începerea cursurilor.
Actul normativ prevede acordarea cu titlul gratuit a unui suport alimentar – masă caldă sau pachet alimentar – preșcolarilor și elevilor din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea instalației de tratare prin dezintegrare moleculară a deșeurilor municipale din județul Cluj a fost aprobată, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj.
Prin această procedură ecologică, gunoaiele vor fi valorificate energetic.
CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an
„Este un pas important în direcția soluționării…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Renunțarea la facilitățile fiscale în IT poate duce la accentuarea crizei pe piața muncii și creșterea competiției între candidați

Eliminarea facilităţilor fiscale din domeniul IT accelerează o criză deja resimţită pe piaţa muncii, iar competiţia între candidaţi va creşte şi mai mult. Măsurile îi vor determina pe angajatori să se orienteze spre candidați mai tineri, care să se încadreze în limita salarială neimpozitabilă.
Pe de altă parte, vor fi tot mai mulți candidați din domeniul IT care nu își vor mai găsi la fel de repede un loc de muncă potrivit.
Anul 2023 a fost unul dificil pentru…
Citește mai mult pe Alba24.ro