Connect with us

ACTUALITATE

Ștampila nu va mai fi folosită în instituții publice, pe actele de stare civilă, contracte și alte documente. Proiect adoptat

Publicat

Proiectul de lege ce elimină aplicarea ștampilei de pe actele de stare civilă, contracte sau alte documente oficiale pentru instituțiile publice a fost adoptat de Parlament, informează ziarul Alba24.ro.

Măsura este valabilă pentru firme încă din anul 2017, iar acum a fost extinsă și la instituții publice. Inițiatorii legii au susținut că ștampila nu mai reprezintă în ziua de azi un garant al veridicității, astfel că și în Uniunea Europeană nu mai este obligatorie folosirea ei, de către autorități, în relația cu cetățenii.

O.G. nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, art. V, alin. (1) va avea următorul cuprins:

“(1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitățile fără personalitate juridică, precum și persoanele juridice de drept public, nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile ori autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice.”

Prevederile nu se vor aplica, însă, instituţiilor sau autorităţilor publice cărora prin acte normative de rangul legii, cu caracter special, li se impune expres folosirea ștampilelor – emitenții unor acte normative de rangul legii – lege, ordonanță a Guvernului, ordonanță de urgență a Guvernului.

Legea intră în vigoare după promulgarea de către președintele țării.

sursă: legestart.ro, Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Uniunea Europeană pregăteşte al 9-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Publicat

comisia europeana
Arhivă foto

Uniunea Europeană lucrează la al 9-lea set de sancţiuni împotriva Rusiei, a anunţat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unei vizite în Finlanda, informează Reuters.

„Lucrăm asiduu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i scădea şi mai mult capacitatea de a duce războiul contra Ucrainei şi pot anunţa astăzi că lucrăm cu viteză maximă la cel de-al 9-lea pachet de sancţiuni”, a spus Von der Leyen într-o conferinţă de presă la Helsinki.

„Sunt încrezătoare că foarte curând vom aproba un plafon al preţului global pentru petrolul rusesc cu G7 şi cu alţi parteneri majori. Nu vom avea linişte decât atunci când Ucraina se va impune în faţa lui Putin şi a războiului său ilegal şi barbar”, a spus şefa executivului UE.

Uniunea Europeană a condamnat ferm atât decizia lui Vladimir Putin de a recunoaşte zonele necontrolate de guvern din Doneţk şi Lugansk, cât şi agresiunea militară neprovocată şi nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.

UE a condamnat, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Uniunea Europeană pregăteşte al 9-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Ce au cerut liderii UE

Liderii UE au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acţiunile militare, să retragă necondiţionat toate forţele şi echipamentele militare din Ucraina şi să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

La 6 octombrie, UE a adoptat al 8-lea pachet de sancţiuni contra Moscovei. Acesta include: un plafon al preţurilor legat de transportul maritim al petrolului rusesc pentru ţările terţe; extinderea listei produselor restricţionate care ar putea contribui la consolidarea militară şi tehnologică a Rusiei; interdicţia privind comerţul cu arme, arme de foc pentru uz civil, muniţie, vehicule militare şi echipamente paramilitare; interdicţia privind importurile de produse siderurgice din Rusia; interdicţia de a furniza Rusiei servicii de arhitectură şi inginerie, precum şi servicii de consultanţă în domeniul informatic şi servicii de consultanţă juridică; includerea pe lista neagră a unui număr suplimentar de 30 de persoane implicate în organizarea de „referendumuri” simulate şi şapte entităţi care sprijină efortul de război, cum ar fi Kalaşnikov. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

LIVE VIDEO. Protest în fața Prefecturii Cluj față de creșterea prețurilor. ”Totul e prea scump”

Publicat

protest 6 e1669305984334.jpg

Clujenii participă joi de la ora 18 în fața Prefecturii Cluj la un protest în care își exprimă nemulțumirea față de costurile crescute ale traiului de zi cu zi.

protest 5

„Strigăm împreună: Totul e prea scump! Utilități, alimente, locuințe.

Marșul Nemulțumirii de la Cluj va trece pe câteva străzi centrale ale orașului. Ai și tu facturi care te revoltă? Adu-le să le aruncăm împreună la gunoi. Marșul se va opri la un moment dat pentru a le arunca într-un tomberon”, arată inițiatorii protestului – Căși sociale ACUM!, Gastivists, Fridays for Future, Grupul pentru Acțiune Socialistă,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VREMEA în Alba până duminică: mai frig și o zi cu ploaie sau ninsoare. Prognoza meteo de weekend, 25-27 noiembrie

Publicat

toamna noiembrie annie spratt pixabay.jpg

Vremea se răcește la finalul acestei săptămâni în județul Alba. Sunt anunțate maxime de cel mult 4 grade Celsius și minime negative.

De asemenea, vineri este posibil să plouă în zonele joase și să fie o ninsoare scurtă în Apuseni. În rest, vremea va fi cu nori și soare.

Maximele, la munte, vor varia între 1 grad la Oașa și 2 grade la Arieșeni.

Vremea/ Prognoza meteo: Vineri, 25 noiembrie

  • Alba Iulia: minime de -2 grade Celsius, maxime de 4 grade Celsius; posibil aversă (ploaie)
  • Sebeș: minime de -2 grade Celsius, maxime de 4 grade Celsius; posibil aversă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ultimul weekend cu „Bucurii pe loc” și reduceri de până la 70%, la Iulius Mall Cluj!

Publicat

black friday iulius mall cluj 1.png

Dear shopping lovers, se dă startul ultimului weekend cu reduceri de Black Friday, iar promoțiile care ajung până la 70% au fost deja afișate. Catalogul cu oferte este online pentru ca tu să găsești mai ușor disocunturile, iar de „Bucurii pe loc” o să ai cu siguranță parte în Iulius Mall Cluj.

Sezonul acesta se poartă curajul asortat cu originalitatea, iar piesa statement este confortul. Lasă creativitatea să preia controlul și personalizează-ți dressing-ul pentru că în ultimul weekend de Black Friday, Iulius Mall Cluj te ajută să-ți completezi garderoba. Timp de trei zile, în perioada 25…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe