Connect with us

EVENIMENT

Stare de alertă în Băile Tuşnad din cauza problemelor cu furnizarea apei

Publicat

apa robinet intreruperi 590x354

Consiliul Local Băile Tuşnad, cu acordul Instituţiei Prefectului, a instituit stare de alertă la nivel local, începând de marţi seara până în data 23 decembrie, din cauza că în staţiune este sistată de câteva zile furnizarea apei potabile, în urma unei spărturi în conducta de alimentare.

Potrivit hotărârii Consiliului Local, se furnizează populaţiei apă potabilă şi apă menajeră, iar Societatea de Gospodărie Comunală GOSCOM Băile Tuşnad împreună cu două firme specializate lucrează pentru remedierea defecţiunii apărute la conducta de alimentare cu apă.

De asemenea, se precizează că starea de alertă va fi sistată înainte de termen în cazul remedierii defecţiunii.

Primarul staţiunii, Butyka Zsolt, a declarat, pentru AGERPRES, că, până în prezent, s-a înlocuit ţeava spartă, iar miercuri seara urmează să înceapă umplerea sistemului, dacă totul decurge normal.

Acesta a precizat că, cel mai probabil, joi se va furniza apă câteva ore în staţiunea Băile Tuşnad, iar vineri se va relua alimentarea normală, întrucât sistemul se umple mai întâi în localităţile Vrabia, Tuşnad Sat şi Tuşnad Nou, care se alimentează din reţeaua oraşului Băile Tuşnad.

Într-o postare pe pagina de Facebook a staţiunii, primarul le explică locuitorilor că nimeni nu poate garanta că sistemul va funcţiona fără întreruperi şi îşi cere scuze pentru situaţia existentă.

„Adevărul este că oricât de tare ne dorim ca sistemul să funcţioneze fără întreruperi, nimeni nu poate garanta acest lucru. Pentru asta este necesară realizarea mai multor lucrări pe reţeaua actuală, lucrări pentru care trebuie să găsim şi sursele de finanţare. Este important să stabilizăm cumva funcţionarea sistemului, deoarece, chiar dacă vom reuşi să semnăm în curând contractul pentru realizarea unui sistem nou de alimentare cu apă cu CNI, va mai dura cel puţin doi ani până când sistemul nou va putea fi pus în funcţiune. Ştim că situaţia este una gravă şi deosebit de neplăcută. Din acest motiv azi (marţi-nr) am declarat stare de alertă la nivelul oraşului şi astfel am solicitat sprijinul Prefecturii şi al Guvernului. Îmi pare rău că această problemă ne afectează şi în această perioadă de aşteptare şi pregătire pentru sărbători”, scrie primarul în postarea citată.

Furnizarea apei în staţiunea Băile Tuşnad şi în satele Tuşnad, Tuşnadul Nou şi Vrabia, a fost sistată vineri, 10 decembrie, după ce conducta care alimentează aceste localităţi s-a spart chiar sub calea ferată din zona localităţii Sânsimion.

Este pentru a şaptea oră în acest an când se produc fisuri în reţeaua de alimentare a oraşului, primarul explicând că respectiva conductă se sparge în mod frecvent pentru că lucrarea, realizată în urmă cu şapte ani din bugetul naţional, nu a respectat proiectul iniţial, iar ţeava este subdimensionată.

Pentru rezolvarea problemei şi reabilitarea sistemului s-a elaborat un nou proiect şi se solicită de la Compania Naţională de Investiţii suma de 40 milioane lei, dar până la implementarea acestuia locuitorii staţiunii şi turiştii care vin la Băile Tuşnad au de suferit. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia condamnat pentru violență în familie, la trei ani după ce și-a strâns fosta soție de gât. Pedeapsa primită

Publicat

polițist local din alba, condamnat după ce a lovit o

Un bărbat din Alba Iulia, actual pensionar, în vârsta de 53 ani, cu stagiul militar satisfăcut, a fost condamnat pentru violență în familie. Este vorba despre un caz petrecut la jumătatea anului 2021, dar care a primit o sentință în aprilie 2024. 

Victima bărbatului este fosta soție a sa, cu care la momentul faptei era în proces de divorț.

La mai bine de trei ani de la cominterea faptei, pensionarul în vârstă de 53 de ani a fost condamnat.

Ce au reținut magistrații…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Datoria României a crescut cu o sumă imensă, într-o singură lună. A ajuns la 52,4% din PIB. Cum arată cifrele iresponsabilității

Publicat

datoria româniei a crescut cu o sumă imensă, într o singură

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în februarie 2024, până la 841,292 miliarde lei, de la 801,687 miliarde de lei în luna precedentă. Vorbim despre o sumă imnesă, de aproximativ 40 de miliarde lei, de la o lună la alta. 

Informația se regăsește în datele publicate de Ministerul Finanţelor MF), transmite Agerpres.

Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,4%, de la 49,9% în ianuarie.

În a doua lună a anului, datoria pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mitropolitul Andrei a distribuit sute de pachete de Paști. Printre beneficiari se numără și romii din Pata Rât și Turda

Publicat

pachete alimente 3.jpg

Mitropolitul Andrei a distribuit, în Săptămâna Mare, 400 de pachete cu alimente de Paști, inclusiv pentru romii din Pata Rât și Turda.

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a distribuit, în Sfânta Săptămână a Patimilor, 400 de pachete cu daruri de Paști persoanelor din evidența Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Printre beneficiari s-au numărat și romii din comunitățile de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din Alba, testat pozitiv pentru substanțe psihoactive. Unde a fost tras pe dreapta de polițiști

Publicat

peste 100 de șoferi trași pe dreapta de polițiștii din

Un bărbat tras pe dreapta de polițiștii din Blaj a ieșit pozitiv la testul pentru substanțe psihoactive. Cazul s-a petrecut în data de 2 mai și a fost comunicat o zi mai târziu, pe 3 mai 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 2 mai 2024, în jurul orei 16.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acționau împreună cu polițiștii rutieri din Blaj, pe raza localității Crăciunelu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe