Connect with us

ACTUALITATE

Stare de urgență declarată în insulă italiană Ischia, după alunecarea de teren

Publicat

alunecare italia

Guvernul Italiei a declarat duminică, stare de urgență în insula Ischia, acolo unde sâmbătă a avut loc o alunecare de teren. Patru victime au fost recuperate până acum, anunță agenția ANSA.

Până acum, patru victime au fost recuperate, printre care și o fetiță de 5-6 ani, al cărei corp a fost găsit în dormitorul unei case afectate de alunecarea de teren.

În prezent, opt persoane sunt date dispărute.

Guvernul Italiei, reunit duminică, a alocat primele două milioane de euro, declarând starea de urgență care va dura un an.

Stare de urgență declarată în insulă italiană Ischia, după alunecarea de teren.Alocare inițială de milioane de euro

Prima alocare de bani, a explicat ministrul Protecției Civile Nello Musumeci, „va fi urmată de altele, imediat ce vom avea o recunoaștere a pagubelor și a nevoilor imediate”.

„Prin Consiliul de Miniștri din această dimineață, guvernul a dat un răspuns imediat pentru Ischia, declarând starea de urgență și oferind o alocare inițială de 2 milioane de euro”, a anunțat premierul Giorgia Meloni pe Twitter.

Potrivit prefectului de Napoli, Claudio Palomba, sunt 167 de persoane evacuate.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Horoscop zilnic: 9 februarie

Publicat

horoscop zilnic: 9 februarie

Berbec

Locul de munca si sănătatea sunt temele zilei. Ori iti iei de lucru acasă, ori faci ore suplimentare la serviciu. Relatiile colegiale sunt distorsionate, sefii au alte treburi, iar tu te simti intr-o incertitudine totală. De retinut ca in domeniul muncii, lucrurile sunt amestecate, confuze si cu greu se pot tine in frau. Sanatatea este vulnerabilă.

Taur

Ai de-a face zilele cu relațiile sentimentale. Exista iluzie si mister in acest segment, de aceea bine ar fi sa fii prudent. Nu lua de bun ce se discuta sau promite, pentru ca in general mentalul cotidian este bulversat si se…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

9 februarie: Ziua Mondială a Stomatologului. Povestea Sfintei Apolonia, patroana stomatologiei și a celor care au dureri de dinți

Publicat

9 februarie: ziua mondială a stomatologului. povestea sfintei apolonia, patroana

Ziua Mondială a Stomatologului este sărbătoarea profesională a dentiștilor și medicilor stomatologi, celebrată în întreaga lume pe 9 februarie.

Ziua Mondială a Stomatologului este celebrată cu scopul de a promova importanța sănătății dentare și a serviciilor stomatologice.

Această zi se concentrează pe sensibilizarea publicului asupra importanței sănătății dentare și a prevenirii problemelor dentare.

Scopul acesteia este de a încuraja oamenii să ia măsuri pentru a-și îmbunătăți și a-și proteja sănătatea dentară.

Ziua este dedicată Sfintei Apolonia, care este patroana celor suferinzi de durere de dinți și…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fact checking-ul săptămânii: Există cutremur provocat artificial? Nu! Vezi cele mai virale teorii ale conspirației pe fondul situației catastrofale din Turcia

Publicat

fact checking ul săptămânii: există cutremur provocat artificial? nu! vezi cele

Context

Programul de Cercetare Asupra Frecvențelor Aurorale Active (HAARP) este o unitate de cercetare operată de Universitatea din Alaska, Fairbanks. Unitatea transmite semnale radio de înaltă frecvență în cel mai înalt punct al atmosferei, ionosferă, folosind 360 de transmițătoare radio și 180 de antene. Instalația se întinde pe aproximativ 14 hectare (0,14 kilometri pătrați) în apropiere de orașul Gakona, Alaska, care se află la aproximativ 250 de kilometri nord-est de Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska.

Nu există dovezi științifice care să susțină…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Compania mamă a Euroins România reclamă un „atac coordonat” din partea ASF. Scandal de proporții în asigurări

Publicat

compania mamă a euroins românia reclamă un „atac coordonat” din

Piața asigurărilor din România se confruntă cu un nou scandal de proporții.

Eurohold Bulgaria AD, compania mamă a asiguratorului Euroins, reclamă un ”atac organizat” al unor angajați de nivel înalt din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și al unor persoane implicate în criza City Insurance.

Vizată ar fi Euroins România, iar scopul, spun reprezentanții companiei bulgare, ”ar putea consta în sechestrarea rapidă a activelor asigurătorului, provocând o criză de lichiditate în sector, cu impact major”.

Potrivit unui comunicat transmis Alba24, ”în atacul împotriva Euroins România ar putea fi implicați mai mulți angajați de…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe