Connect with us

EVENIMENT

Start-Up Nation 2022: procedurile de înscriere în program, trimise spre publicare în Monitorul Oficial. Condiții și sume alocate

Publicat

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a trimis spre publicare la Monitorul Oficial procedura finală de implementare a programului pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii Start-up Nation – România, precum anexele acesteia, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, vineri, AGERPRES.

„Programul Start-Up Nation este una dintre cele mai aşteptate măsuri gestionate de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului! Am încredere că, împreună cu STS, vom putea anunţa cât mai curând deschiderea oficială.

Start-Up Nation 2022: procedura finală de implementare a programului, trimisă spre publicare în Monitorul Oficial. Doritorii pot pregăti documentele

Până atunci, antreprenorii care doresc să aplice pentru ediţia din acest an îşi pot pregăti din timp cererile de finanţare, pe baza documentelor publicate astăzi. Totodată, mulţumim reprezentanţilor mediului de afaceri, care au contribuit semnificativ la definitivarea acestora”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Prin intermediul programului Start-up Nation România, antreprenorii pot beneficia de granturi pentru firmele nou înfiinţate, în condiţiile prevăzute în procedura de implementare. Cererile vor fi finanţate în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute.

Start-Up Nation 2022. Condiții și sumele alocate

Pentru aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Pentru aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Înscrierea proiectelor, în vederea obţinerii finanţării, se va efectua exclusiv online pe platforma granturi.imm.gov.ro.

Start-Up Nation 2022. Aplicația de înscriere, deschisă 30 de zile sau până la epuizarea bugetului

Data de lansare se va comunica pe site-ul instituţiei cu cel puţin 3 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu-zis.

Aplicaţia va rămâne deschisă timp de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

În perioada 2022-2027, se estimează acordarea un ajutor în valoare totală de 11 miliarde de lei.

Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 520.031.000 lei, din care 500.000.000 lei pentru Pilonul I Start-up Nation România şi 20.031.000 lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora.

Aplicanţii nu vor avea posibilitatea înscrierii pe ambii piloni ai programului. Se estimează un număr de 50.000 de beneficiari pentru Pilonul I Start-up Nation România şi 5.000 pentru Pilonului II – Start-up Nation Diaspora.

Schema este valabilă până la 31 decembrie 2027, iar plăţile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2028. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, condamnat după ce a furat o instalație de brad și un glob disco din Dedeman. Ce pedeapsă a primit

Publicat

tânăr din alba iulia, condamnat după ce a furat o

Un tânăr din Alba Iulia a fost condamnat pentru furt, după ce a sustras o instalație de brad, și un glob disco din magazinul Dedeman. Magistrații Judecătoriei Alba Iulia i-au dat acestuia o pedeapsă, în data de 11 aprilie 2024. 

Fapta pentru care a fost condamnat a avut loc în data de 19 decembrie 2022. Tânărul a recunoscut în fața instanței că a furat de mai multe ori din Dedeman.

Pentru una dintre fapte chiar a fost iertat de magistrați.

Însă, pentru fapta din 19…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare

Publicat

fostul ministru al justiţiei, monica macovei, a fost condamnată vineri

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul accidentului de la Mangalia, produs în 2022.

Potrivit Agerpres, instanţa suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, instanţa impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Blănoșii, în lumina reflectoarelor. Meniu special pentru câini pe terasa unui restaurant clujean

Publicat

bubico 1.jpg

International pet-day a reprezentat un eveniment pentru câini, care a avut loc, joi, la Cluj Napoca. Pe lângă meniul dedicat animăluțelor, fotografii și muzică bună, au fost prezenți și prietenii de la @arca_lui_noe la colțișorul de Meet & Greet, unde clujenii au putut cunoaște cățelușii de la adăpost.

Pe de altă parte, aceștia au și aflat despre organizație, cauză și metodele de implicare.

Se spune despre câini că sunt cei mai buni prieteni ai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Amendă de 2.000 de lei pentru un bărbat care a distrus florile din fața Primăriei Aiud, în plină zi

Publicat

video: amendă de 2.000 de lei pentru un bărbat care

Un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei după ce a distrus florile din fața Primăriei Aiud. Fapta acestuia a fost surprinsă pe o cameră de supraveghere. 

„Poliția Locală a identificat și sancționat o persoană care a ales să ignore orice regulă de conviețuire și respect față de spațiul public, distrugând un bun al comunității.

Acest gest necivilizat a atras o amendă în valoare de 2.000 lei.

Indiferent despre ce vorbim: bănci, jardiniere, locuri de joacă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe