EVENIMENT
Start-Up Nation 2022: procedurile de înscriere în program, trimise spre publicare în Monitorul Oficial. Condiții și sume alocate

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a trimis spre publicare la Monitorul Oficial procedura finală de implementare a programului pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii Start-up Nation – România, precum anexele acesteia, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, vineri, AGERPRES.
„Programul Start-Up Nation este una dintre cele mai aşteptate măsuri gestionate de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului! Am încredere că, împreună cu STS, vom putea anunţa cât mai curând deschiderea oficială.
Start-Up Nation 2022: procedura finală de implementare a programului, trimisă spre publicare în Monitorul Oficial. Doritorii pot pregăti documentele
Până atunci, antreprenorii care doresc să aplice pentru ediţia din acest an îşi pot pregăti din timp cererile de finanţare, pe baza documentelor publicate astăzi. Totodată, mulţumim reprezentanţilor mediului de afaceri, care au contribuit semnificativ la definitivarea acestora”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
Prin intermediul programului Start-up Nation România, antreprenorii pot beneficia de granturi pentru firmele nou înfiinţate, în condiţiile prevăzute în procedura de implementare. Cererile vor fi finanţate în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute.
Start-Up Nation 2022. Condiții și sumele alocate
Pentru aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.
Pentru aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.
Înscrierea proiectelor, în vederea obţinerii finanţării, se va efectua exclusiv online pe platforma granturi.imm.gov.ro.
Start-Up Nation 2022. Aplicația de înscriere, deschisă 30 de zile sau până la epuizarea bugetului
Data de lansare se va comunica pe site-ul instituţiei cu cel puţin 3 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu-zis.
Aplicaţia va rămâne deschisă timp de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.
În perioada 2022-2027, se estimează acordarea un ajutor în valoare totală de 11 miliarde de lei.
Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 520.031.000 lei, din care 500.000.000 lei pentru Pilonul I Start-up Nation România şi 20.031.000 lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora.
Aplicanţii nu vor avea posibilitatea înscrierii pe ambii piloni ai programului. Se estimează un număr de 50.000 de beneficiari pentru Pilonul I Start-up Nation România şi 5.000 pentru Pilonului II – Start-up Nation Diaspora.
Schema este valabilă până la 31 decembrie 2027, iar plăţile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2028. Agerpres
EVENIMENT
În 2025 a CRESCUT numărul celor care încasează PENSII speciale. Ce MESERII au avut aceștia

Numărul celor care încasează pensii speciale a crescut în 2025 față de anul trecut, așa cum arată ultimele date publicate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Cei mai mulți beneficiari sunt magistrați, mai exact foști judecători și procurori.
Potrivit celor mai recente date centralizate de Casa de Pensii Publice, numărul pensionarilor speciali a ajuns la 11.637 în aprilie 2025. Se constată o creștere cu 35 de beneficiari, comparând cu luna precedentă,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Tineri din Huedin, arestați. Au furat plăcuțe de înmatriculare, le-au pus pe o altă mașină și au condus deși nu aveau permis

Poliția orașului Huedin – reținuți și, ulterior, arestați preventiv pentru furt calificat, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere
La data de 13 mai a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au fost sesizați de către un bărbat de 49 de ani, cu privire la faptul că, în noaptea de 12/13 mai a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras plăcuțele cu număr de înmatriculare de pe autoturismul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Oncos construiește un centru de vârstnici la Leghia. Proiectul, lăudat de membrii Comisiei de Urbanism a județului

Un centru rezidențial modern pentru vârstnici va fi construit în satul Leghia, comuna Aghireșu, în apropierea fostei tabere școlare. Proiectul a primit aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a județului Cluj, în ședința de joi.
Proiectul a fost lăudat atât de arhitectul-șef al județului, Claudiu Salanță, cât și de președintele CJ Cluj, Alin Tișe, care a subliniat intenția instituției de a investi în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Mașina solară a studenților UTCN, gata de start. Prinde peste 100 km/h. Va participa la un concurs în Australia

Solis, mașina electrică, alimentată cu energie solară, construită de studenții UTCN, va participa, în luna august, la concursul Bridgestone World Solar Challenge în Australia. Vehiculul a fost prezentat, joi, la UTCN HUB, în fața conducerii universității și a sponsorilor.
Mașina studenților clujeni va străbate peste 3000 de km prin deșertul australian, startul urmând să fie dat în 24 august în orașul Darwin, din nord, iar linia de finish va fi în orașul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro