ACTUALITATE
Stația Posada din Cluj-Napoca, aferentă liniilor 18, M11 și M12, relocată temporar

Stația Posada din Cluj-Napoca a fost relocată temporar, anunță Compania de Transport Public Cluj-Napoca.
Stația a fost mutată din cauza unor lucrări.
Stația Posada din Cluj-Napoca, aferentă liniilor 18, M11 și M12, relocată temporar
Asdtfel, începînd de marți, 28 martie, stația unde opreau autobuzele de pe liniile 18, M11 și M12 a fost relocată în Piața Avram Iancu – stația Finanțe, ca urmare a lucrărilor de amenajare a alveolei de autobuz.
După finalizarea lucrărilor, stația Posada va reveni la vechiul amplasament, a anunțat CTP Cluj-Napoca.
Citește mai mult pe Cluj24.ro

ACTUALITATE
1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, atât avea un șofer din Botoșani, oprit pentru că depășise viteza legală


Potrivit unui studiu guvernamental, aproximativ 11% din populația Indiei suferă de diabet, cifră care depășește estimările anterioare. De asemenea, studiul indică faptul că afecțiuni precum hipertensiunea arterială și obezitatea sunt mult mai răspândite în această țară decât se credea inițial, conform informațiilor furnizate de Reuters.
Studiul, realizat în rândul a peste 113.000 de persoane, a constatat, de asemenea, că în jur de 15% dintre indieni suferă de pre-diabet şi aproximativ 35% sunt hipertensivi. Studiul a fost condus între octombrie 2008 şi decembrie 2020 în 31 de state şi teritorii indiene.
„Este destul de evident din rezultatele studiului că un procent semnificativ din populaţia Indiei prezintă un risc de boli cardiovasculare şi alte complicaţii pe termen lung”, a declarat R.S. Dhaliwal, şeful diviziei pentru boli netransmisibile din cadrul Consiliului Indian pentru Cercetări Medicale (ICMR), într-un comunicat.
ICMR, care a finanţat studiul, estimează că în India – ţara cu cea mai mare populaţie din lume – trăiesc 101 milioane de persoane care suferă de diabet, cu 36% mai mult decât estimarea de 74,2 milioane de persoane pentru anul 2021 făcută de Federaţia Internaţională de Diabet.
Guvernul indian afirmă că dietele nesănătoase, lipsa activităţii fizice, precum şi consumul nociv de alcool şi tutun sunt factorii care stau la baza creşterii numărului de cazuri de diabet.
Ministrul sănătăţii din India a declarat luna trecută că „stilul de viaţă al unei mari părţi a populaţiei a devenit mai sedentar decât înainte” şi că povara bolilor metabolice este în creştere.
În SUA, Comisia Naţională de Îngrijiri Clinice a estimat că aproximativ 11% din populaţia americană suferă de diabet. Agerpres