Connect with us

EVENIMENT

Statistică îngrijorătoare: Unul din cinci condamnați definitiv la pedepse cu închisoare cu executare se află încă în libertate

Publicat

inchisoare, penitenciar, gratii

Peste 4.400 de condamnaţi definitiv erau, în iunie 2019, în libertate, fiind daţi în urmărire naţională şi internaţională, se arată într-un răspuns al Ministerului de Interne (MAI) trimis deputatului Robert Turcescu. Potrivit datelor ANP, în prezent în închisorile din ţară se află 20.307 persoane, informează Mediafax.

„Din informaţiile furnizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, rezultă că la data de 12.06.2019, în baza de date „Urmăriţi” figurau 4.450 persoane condamnate, pe numele acestora fiind emise de instanţele penale mandate de executare a pedepsei cu închisoarea”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Interne remis deputatului PMP, Robert Turcescu, ca urmare a unei interpelări.

MAI precizează că, din cele 4.450 persoane condamnate care sunt în continuare în libertate, 350 de persoane sunt urmărite la nivel naţional, iar 4.100 la nivel internaţional.

În ceea ce priveşte infracţiunile săvârşite pentru care au fost dispuse pedepsele cu închisoarea cu executare, acestea sunt:

  • infracţiuni contra persoanei – 107
  • infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii – 175
  • infracţiuni contra libertăţii persoanei – 35
  • infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile – 194
  • infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale – 26
  • infracţiuni contra patrimoniului (furt/tâlhării) – 853
  • infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii (înşelăciuni) – 506
  • infracţiuni privind autoritatea de stat – 31
  • infracţiuni privind frontiera de stat – 119
  • infracţiuni de corupţie – 31
  • infracţiuni de fals – 69
  • infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice – 887
  • infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor – 16
  • infracţiuni economice şi de evaziune fiscală – 526
  • infracţiuni la regimul stupefiantelor – 195
  • alte fapte (infracţiuni ca ultraj contra bunelor moravuri, abandon de familie, violare de domiciliu. efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, infracţiuni la regimul silvic, ameninţare. etc.) – 680

sursa: digi24.ro, Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Cupru Min Abrud aniversează 48 de ani de existență. Compania este cel mai important exportator cu capital românesc din Alba

Publicat

video: cupru min abrud aniversează 48 de ani de existență.

Marea Familie Cupru Min aniversează 48 de ani de existență, de ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena. Cupru Min este succesoarea de drept a Combinatului Minier al Cuprului Roşia Poieni, înfiinţat în baza Decretului 130/21.05.1977.

Combinatul din Abrud se afla în acea epocă în subordinea Centralei Minereurilor Deva şi sub coordonarea şi controlul Ministerului Minelor, Petrolului şi Geologiei.

Compania are astăzi acelaşi obiect de activitate ca la înfiinţare.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. O nouă reconversie majoră, la Cluj. Platforma industrială Armătura devine cartier modern cu blocuri, parc și creșă

Publicat

armatura 3.jpg

Platforma industrială Armătura din Cluj-Napoca va fi transformată într-un ansamblu urban mixt, cu blocuri de până la 15 etaje, spații comerciale, dotări publice și zone verzi. Proiectul include extinderea infrastructurii rutiere, construirea unei creșe publice și amenajarea unui parc pe malul Pârâului Nadăș.

Proiectul de reconversie urbană ce vizează transformarea fostei platforme Armătura într-un nou cartier urban complex a fost prezentat recent în cadrul unei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reguli noi pentru afacerile cu criptomonede în România. Care sunt obligațiile pentru investitori

Publicat

programul ”euro 200”: când primesc elevii și studenții bonuri valorice

Reguli noi pentru afacerile cu criptomonede în România. Legislației de prevenire a spălării banilor a fost modificată recent, prin Ordonanța de Urgență nr. 10/2025. Prin aceasta, sunt impuse reguli privind obligații pentru investitorii care tranzacționează criptomonede.

Măsurile sunt menite să ducă la reducerea riscurilor financiare asociate criptoactivelor și creșterea încrederii în piață, cu aliniere la standardele europene.

Principalele schimbări prin OUG se referă la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Spitalul Județean din Alba Iulia va avea o linie de gardă pentru computer tomograf. Proiect, pe masa consilierilor județeni

Publicat

spitalul județean din alba iulia va avea o linie de

Consilierii județeni din Alba vor avea de votat, în ședința din 28 mai, un proiect privind completarea liniilor de gardă la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. Proiectul vizează în mod specific înființarea unei noi linii de gardă în specialitățile paraclinice, dedicată serviciului de computer tomograf.

La mijlocul acestei luni, reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia au solicitat aprobarea completării liniilor de gardă prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe