EVENIMENT
Statistică îngrijorătoare: Unul din cinci condamnați definitiv la pedepse cu închisoare cu executare se află încă în libertate

Peste 4.400 de condamnaţi definitiv erau, în iunie 2019, în libertate, fiind daţi în urmărire naţională şi internaţională, se arată într-un răspuns al Ministerului de Interne (MAI) trimis deputatului Robert Turcescu. Potrivit datelor ANP, în prezent în închisorile din ţară se află 20.307 persoane, informează Mediafax.
„Din informaţiile furnizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, rezultă că la data de 12.06.2019, în baza de date „Urmăriţi” figurau 4.450 persoane condamnate, pe numele acestora fiind emise de instanţele penale mandate de executare a pedepsei cu închisoarea”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Interne remis deputatului PMP, Robert Turcescu, ca urmare a unei interpelări.
MAI precizează că, din cele 4.450 persoane condamnate care sunt în continuare în libertate, 350 de persoane sunt urmărite la nivel naţional, iar 4.100 la nivel internaţional.
În ceea ce priveşte infracţiunile săvârşite pentru care au fost dispuse pedepsele cu închisoarea cu executare, acestea sunt:
- infracţiuni contra persoanei – 107
- infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii – 175
- infracţiuni contra libertăţii persoanei – 35
- infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile – 194
- infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale – 26
- infracţiuni contra patrimoniului (furt/tâlhării) – 853
- infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii (înşelăciuni) – 506
- infracţiuni privind autoritatea de stat – 31
- infracţiuni privind frontiera de stat – 119
- infracţiuni de corupţie – 31
- infracţiuni de fals – 69
- infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice – 887
- infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor – 16
- infracţiuni economice şi de evaziune fiscală – 526
- infracţiuni la regimul stupefiantelor – 195
- alte fapte (infracţiuni ca ultraj contra bunelor moravuri, abandon de familie, violare de domiciliu. efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, infracţiuni la regimul silvic, ameninţare. etc.) – 680
sursa: digi24.ro, Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Echipa „Vâslașii” a câștigat concursul „Descoperă Rowmania”, la Alba Iulia. Va participa la finala națională, la Tulcea

Echipa „Vâslașii” a câștigat sâmbătă competiția de vâslit în canotci de 10+1 locuri „Descoperă Rowmania”, desfășurată pe râul Mureș, în cartierul Partoș din Alba Iulia. La startul competiției s-au înscris 12 echipe.
Pe locul al doilea s-a clasat echipa Alba Carolina, iar pe locul al treilea echipa Teiuș Power Team.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FCSB – CFR Cluj, derby în Supercupa României la fotbal. Cine transmite la TV meciul de sâmbătă seara

FCSB și CFR Cluj se întâlnesc sâmbătă, de la ora 20:00, în Supercupa României, în primul meci oficial din sezonul 2025-2026. Partida se va juca pe stadionul Steaua din Ghencea, o arenă cu o capacitate de peste 31.000 de locuri.
Partida urmează să fie transmisă în direct pe Digisport 1 și Prima Sport 1, de la ora 20:00.
FCSB (campioana en-titre a României) și CFR Cluj (câștigătoarea Cupei României) vor deschide noul sezon competițional 2025-2026. Cele două formații se vor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: ACCIDENT la Alba Iulia. O fetiță de 6 ani a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină, pe o stradă din municipiu

O fetiță în vârstă de 6 ani a ajuns la spital sâmbătă după-amiaza, după ce a fost lovită de o mașină pe strada Ioan Alexandru din Alba Iulia.
Potrivit unor martori, fetița a fost lovită la cap și la mâna stângă. Aceasta a fost lovită de un autoturism marca Renault Clio, înmatriculat în Alba.
Potrivit IPJ Alba, Polițiștii din municipiul Alba Iulia au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că, pe strada Ion Alexandru din municipiu, o minoră de 6 ani ar fi fost…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Aproape 1.200 de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (UMFIH) au participat astăzi la ceremonia solemnă de finalizare a studiilor, încheiată cu depunerea jurământului lui Hipocrate, simbol al angajamentului lor profesional și etic în slujba medicinei.
Evenimentul a fost marcat de o paradă a drapelelor tuturor țărilor din care provin studenții internaționali, ce a subliniat diversitatea și prestigiul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro