Connect with us

ACTUALITATE

Statul la calculator poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Cum poți să eviți durerile de gât și spate

Publicat

munca birou

O zi de lucru petrecută la birou poate avea și ea efecte negative asupra corpului tău. Din cele opt ore pe zi de la birou, probabil petreci cinci sau șase dintre ele pe scaun în fața unui monitor. Există modalități prin care poți să eviți durerile de gât și de spate.

Sfaturile lui John Cinkay, specialist de la Hospital for Special Surgery, te vor ajuta să ai o poziție corectă atunci când petreci foarte mult timp la birou. Totul pentru a nu ajunge să te confrunți cu dureri de spate, de gât sau la încheieturi.

Care e poziția corectă pe care s-o adopți la birou

În primul rând, trebuie să-ți setezi scaunul în funcție de înălțimea biroului, care este între 73 și 76 de centimetri. Scaunul tău nu poate fi nici prea jos, nici prea sus. Atunci când stai la birou, coatele trebuie să fie îndoite la 90 de grade, iar tălpile să-ți atingă podeaua. Dacă ești prea scund, atunci poți să-ți pui un suport pentru picioare, de exemplu.

Trebuie să-ți ajustezi monitorul. Acesta nu trebuie să fie nici prea aproape, dar nici prea departe. Trebuie să te asiguri că poți să citești ce scrii fără să-ți schimbi poziția. Distanța dintre tine și monitor trebuie să fie cât brațul tău. Fie dai monitorul mai în spate, fie îți schimbi tu poziția.

De asemenea, marginea superioară a ecranului ar trebui să se afle la nivelul ochilor.

Un aspect important este aparatura pe care o utilizezi. Dacă folosești un laptop atunci poți să folosești un stand și să iei o tastatură și un mouse wireless. Dacă lucrezi cu două monitoare, atunci trebuie să stabilești care este cel mai important și pe acela să-l ai direct în față. Dacă ambele sunt la fel de importante atunci privirea trebuie să-ți cadă fix între ele.

Cât despre tastatură și mouse, acestea ar trebuie să fie unul lângă altul, iar atunci când folosești mouse-ul asigură-te că-l miști din cot, nu din umăr, astfel eviți durerile de umăr.

sursa: realitatea.net, Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

Publicat

cum să călătorești gratuit cu trenul prin europa. aproape 1.500

Publicitate

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie, scrie alba24.ro.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COMUNA DÂNGENI – ANUNȚ DE INTERES PUBLIC: Licitație publică

Publicat

comuna dÂngeni – anunȚ de interes public: licitație publică

Publicitate

Unitatea administrativ-teritorială Dângeni, județul Botoșani organizează în data de 16.04.2025 ora 10:00 licitație publică pentru închirierea pe o durată de 10 ani a unui spațiu care poate fi folosit ca și cabinet stomatologic cu o suprafață de 59,68 mp la care se mai adaugă o suprafață de 39,55 mp care este folosit ca și spațiu comun.

Documentele necesare se pot ridica de la sediul Primăriei Comunei Dângeni începând cu data de 7.04.2025,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Ivan Turbincă” vine la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Publicat

„ivan turbincă” vine la teatrul „mihai eminescu” botoșani

Publicitate

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită iubitorii de teatru în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă.

Botoșănenii sunt invitați, duminică, 6 aprilie de la ora 1900 la Teatrul „Mihai Eminescu”  la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, regia Ion Sapdaru. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, iar din distribuție fac parte actorii:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

2 aprilie – Ziua internațională a cărții pentru copii

Publicat

2 aprilie – ziua internațională a cărții pentru copii

Publicitate

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.

Marcarea acestei zile este o inițiativă a Consiliului Internațional al Cărților pentru Tineri, datând din anul 1967. În fiecare an, o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe