Connect with us

ACTUALITATE

STIHL deschide o fabrică în Oradea! Investiţie de 125 de milioane de euro, cea mai mare din istoria parcurilor industriale din oraș

Publicat

stihl oradea 1.jpg

Primarul Florin Birta a anunţat, marţi, cea mai mare investiţie făcută vreodată în parcurile industriale din Oradea. Firma germană STIHL îşi va deschide o fabrică în Parcul Industrial I printr-o investiţie de 125 de milioane de euro.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO: O nouă autospecială de stingere, în dotarea ISU Alba. Are o capacitate de 10.000 de litri și funcții de ultimă generație

Publicat

autospeciala isu alba scaled e1659942439235 1000x600.jpg

O nouă autospecială de stingere a intrat în dotarea ISU Alba. Acesta completează parcul auto al inspectoratului și este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Tehnica de intervenție face parte din totalul celor 200 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri care vor fi achiziționate în cadrul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Un clujean cere explicații MAI pentru blocarea TRANSFĂGĂRĂȘAN-ului. Parlamentarii fac interpelare

Publicat

transfagarasan 3.jpg

Clujeanul care a rămas sâmbătă două ore și jumătate blocat în trafic pe Transfăgăraș a cerut explicații MAI și Poliției Rutiere și a făcut apel la parlamentarii de Cluj să depună interpelări pe această temă.

De asemenea, clujeanul a înaintat MAI câteva propuneri care ar putea rezolva cât de cât situația.

”Este revoltător ce se întâmplă (în fiecare week-end) pe Transfăgărășan! Este, de-a dreptul, strigător la cer!

Citește și Clujean blocat cu mașina în coloană pe Transfăgărășan: „E ca și când vin dimineața din Florești spre Cluj-Napoca”

În data de 6…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Artem s-a refugiat la Cluj cu SOȚIA și cei 3 copii. VOLUNTARUL care și-a riscat VIAȚA pentru a-i aduce SOCRUL în România

Publicat

screenshot 237 e1659453504694.png

Asociația Cluj24 și Fundația Comunitară Cluj, cu sprijinul OXFAM, lansează de la 1 iunie campania ”Cluj pentru Ucraina”, al cărei scop este prezentarea refugiaților ucraineni stabiliți în județul nostru prin articole în limbile română și ucraineană.

Artem Astafiev a ajuns în Cluj-Napoca în data de 10 martie împreună cu soția sa, Olena, și cei 3 copii, 2 băieți și o fată – Albert, Oleksii și Karolina. Inițial, se gândeau să plece în Polonia, dar din cauza numărului mare de refugiați, nu au mai găsit apartamente libere și s-au reorientat către România.

„Mi-am sunat colegii să-i…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Companiile din construcții au încheiat 2021 cu afaceri de 135 miliarde lei şi 426.000 de angajaţi

Publicat

Afaceri de 134,8 miliarde de lei şi peste 426.000 de angajaţi în cele aproape 90.000 de companii – aşa arată, pe scurt, imaginea pieţei construcţiilor la bilanţul anului 2021, potrivit informaţiilor preliminare furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Deşi toţi indicatorii sunt pe plus faţă de anul precedent, se remarcă, din punctul de vedere al afacerilor şi al forţei de muncă, o încetinire a ritmului de creştere.

Astfel, cifra de afaceri cumulată este cu 5% mai mare faţă de 2020 (în condiţiile în care, în 2020 faţă de 2019 creşterea fusese de 16%).

De asemenea, în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, acesta a crescut anul trecut cu 2%, după ce, în anul precedent, avansul fusese de 8%.

La numărul de persoane juridice cu coduri CAEN din domeniul construcţiilor care au raportat rezultate pentru 2021, se vede însă o creştere peste cea din 2020 (7% faţă de 2%), mai arată calculele ZF pe baza datelor ONRC.

Ca număr de firme, cele mai multe (43.958, adică 49% din total) activează în domeniul lucrărilor de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, iar cele mai puţine (77, adică mai puţin de 1% din total) în construcţia de poduri şi tuneluri.

Un semnal alarmant este cel care arată că, în primele cinci luni din 2022, construcţiile au fost al doilea domeniu ca număr de insolvenţe generate, mai exact 551 din cele peste 2.800 de insolvenţe în total, în condiţiile în care, pe tot parcursul anului 2021, au ajuns în această stare mai puţin de 700 de firme de profil.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe