Connect with us

ACTUALITATE

Stoltenberg: NATO a aprobat joi trimiterea unor grupuri de luptă în estul Europei, inclusiv în România

Publicat

nato

Alianţa Nord-Atlantică a aprobat, la summitul organizat joi, trimiterea unor grupuri de luptă în ţări central şi est-europene, inclusiv în România, pentru consolidarea apărării şi pentru descurajarea militară, în contextul invaziei ruse în Ucraina, anunţă secretarul general, Jens Stoltenberg.

„Tocmai am încheiat un summit extraordinar al liderilor NATO pentru a aborda cea mai mare ameninţare la adresa securităţii dintr-o generaţie: războiul preşedintelui Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Cetăţenii Ucrainei rezistă prin curaj şi determinare, luptând pentru libertatea lor şi pentru viitorul lor. Le suntem alături. Preşedintele Volodimir Zelenski ne-a transmis un mesaj emoţionant, mulţumindu-le aliaţilor din NATO pentru sprijinul semnificativ pe care îl oferă şi evidenţiind importanţa de a primi asistenţă suplimentară”, a afirmat Jens Stoltenberg, conform MEDIAFAX, în conferinţa de presă organizată joi după-amiază, la finalul summitului NATO de la Bruxelles.

„Astăzi, liderii NATO au stabilit că trebuie să furnizăm asistenţă suplimentară Ucrainei şi vom face acest lucru. Vom continua să impunem costuri fără precedent Rusiei. De asemenea, vom consolida mijloacele pentru descurajare militară şi apărare la nivelul statelor membre NATO. Liderii au aprobat cele patru noi grupuri de luptă, în Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia. Acestea li se adaugă celor patru grupuri de luptă existente în ţările baltice şi în Polonia. Deci, acum vom avea opt grupuri de luptă NATO, de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a precizat Jens Stoltenberg, notând că în Europa sunt 100.000 de militari americani care susţin eforturile NATO.

„Astăzi, liderii statelor NATO au convenit să reconfigurăm poziţia de apărare şi descurajare pe termen lung, pentru a ne adapta noii realităţi în materie de securitate. La nivel terestru, vom avea un număr substanţial mai mare în partea de est a Alianţei, cu un nivel mai ridicat de disponibilitate, cu echipamente şi provizii prepoziţionate. La nivel aerian, vom mobiliza mai multe avioane de vânătoare şi vom intensifica apărarea aeriană şi antibalistică în mod integrat.

La nivel maritim, avem grupuri de portavioane, submarine şi un număr semnificativ de nave de luptă în mod persistent. De asemenea, vom consolida apărarea cibernetică şi vom intensifica exerciţiile, concentrându-ne pe apărare colectivă şi interoperabilitate. Mă aştept să decidem detaliile la viitorul summit de la Madrid, în iunie”, a subliniat Jens Stoltenberg.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Valeriu Iftime, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

valeriu iftime 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Valeriu Iftime a explicat care au fost motivele pentru care a intra în politică, dar și de ce vrea să devină președinte al C.J. Botoșani și ce ar vrea să schimbe în județ dacă ar avea acces la această funcție alături de echipa sa de la PNL Botoșani . Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe