Connect with us

EVENIMENT

”Străzi deschise” ajunge la final. Ultimul weekend cu spectacole pe Calea Victoriei. PROGRAMUL

Publicat

bucuresti

Proiectul „Străzi deschise” ajunge la final. Calea Victoriei din București va fi animată de spectacole.

Spectacole de teatru, concerte şi ateliere se vor desfăşura, în weekend, pe Calea Victoriei şi în cartierul Rahova, în cadrul proiectului „Străzi deschise”, potrivit unui comunicat al ARCUB..

După peste şase luni de weekenduri pietonale, proiectul „Străzi deschise” ajunge la final, iar încheierea sa este marcată şi de cea de-a şasea ediţie a festivalului de artă vizuală „Spotlight”, ce va avea loc de vineri până duminică, pe Calea Victoriei.

În cadrul proiectului „Străzi deschise”, Calea Victoriei va fi animată de spectacole de circ şi teatru, dans contemporan, demonstraţii de desen, instalaţii participative, mobilier stradal, concerte de jazz şi muzică orientală.

Teatru de păpuși și spectacole de circ pentru cei mici

Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” aduce, pentru cei mici, teatru de păpuşi în aer liber, sâmbătă şi duminică. Circul Metropolitan Bucureşti prezintă, sâmbătă, numere de jonglerie, echilibristică, acrobaţii la sol şi piramidă urbană în Piaţa Revoluţiei.

Artiştii independenţi ai Bucureştiului vor fi prezenţi pe Calea Victoriei cu proiecte câştigătoare ale apelului „Străzi deschise”. Asociaţia Delazero vine, sâmbătă, cu un performance de dans contemporan în care muzica este aleasă de public.

Concert de jazz

Tinerii muzicieni de la Three Fo(u)r Two vor susţine, duminică, un concert de jazz, cu influenţe de funk, latino şi swing, iar Antonio Varga şi Cosmin Mirea – un concert de muzică orientală şi lăutărească, cu live looping.

Programul artistic pe Calea Victoriei este completat de două proiecte finaliste ale Burselor de idei „Bucureşti RE:imaginat”. Mobilierul stradal „În echilibru/(Un)balanced” creează momente de conexiune între pietoni cu şezlongul pentru trei persoane, banca-balansoar pentru cinci persoane şi scaunul înalt.

Traseu cultural cu opere din colecția regală de arte

Sâmbătă se lansează „Podul artei”, un traseu cultural peste drum de Muzeul Naţional de Artă al României, marcat de 44 de schiţe în metal montate pe bolarzii de pe Calea Victoriei. Executate manual, schiţele metalice conţin reprezentarea simbolică a unor opere din colecţia regală de artă.

În intervalul orar 19,00 – 23,00, traseul pietonal de pe Calea Victoriei, între Cercul Militar Naţional şi Ateneul Român, va fi transformat de proiecţiile de video mapping, instalaţiile interactive, de VR şi light art din cadrul celei de-a şasea ediţii a „Spotlight”.

Cartierul Rahova, animat de evenimente

În ceea ce priveşte programul „Străzi deschise” din cartierul Rahova, pe traseul pietonal de pe strada Bârcă se va desfăşura un program artistic pregătit de PROEDUS, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 şi al Centrului Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”.

Teatrul „Masca” va aduce cele mai cunoscute statui vivante, Teatrul „Ion Creangă” a pregătit pentru cei mici ateliere interactive şi spectacole, iar Şcoala de Artă Bucureşti va completa programul cu spectacole de percuţie şi ritm, de dans şi concerte de muzică pop. Nu vor lipsi Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” şi Circul Metropolitan Bucureşti, cu momente de teatru şi numere de acrobaţie.

Restricții de circulație

Pentru desfăşurarea evenimentelor planificate, în weekend, în cadrul proiectului „Străzi deschise”, se vor institui restricţii rutiere, pe durata cărora se va permite traversarea maşinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe: strada Frumoasă, între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi, între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei, între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, accesul auto al riveranilor fiind redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii de sâmbătă până duminică dimineaţa, începând de la ora 23,00, până la 11,00.

În ceea ce priveşte cartierul Rahova, traficul rutier va fi restricţionat pe strada Bârcă, între Calea Rahovei şi Dumbrava Nouă, de vineri, ora 22,00 şi va fi reluat pe 17 octombrie, începând cu ora 6,00.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Ovidiu Hulea, atletul de 60 de ani din Alba, a reprezentat România la un campionat european. Locul V la săritura în lungime

Publicat

video: ovidiu hulea, atletul de 60 de ani din alba,

Ovidiu Hulea, ateltul din Alba, legitmat la CSM Unirea Alba Iulia, a reprezentat iar România, la un campionat European.

Acesta a fost prezent la European Masters Athletics Championships Indoor desfasurate la Torun, Polonia, în perioada 17-23 Martie.

Atletul Virgil Ovidiu Hulea este sportiv legitimat la CSM UNIREA Alba Iulia și a reprezentat România împreună cu alți atleți și prezent în proba de săritură în lungime la grupa de vârstă 55 ani.

În urma competiției a obținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. România INTRĂ în Schengen aerian și maritim. Boc: Abia aștept să CĂLĂTORESC la Bruxelles ca un adevărat cetățean european

Publicat

steag ue romania e1711615746150.jpg

România intră de duminică, 31 martie,  în spațiul Schengen, aerian și maritim. Aflat în direct la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, consideră că este doar un pas înainte pentru integrarea țării în spațiul comun european.

„Abia aștept să călătoresc la Bruxelles ca un adevărat cetățean european. Este, deocamdată, doar un pas înainte pentru integrarea țării în spațiul comun european. Să termine și domnul Nehammer cu alegerile în septembrie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Abrud, cercetat penal după ce a fost oprit în trafic. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

tânăr din județul alba, reținut după ce a fost oprit

Un bărbat din Abrud este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic de polițiști. Acesta conducea un autoturism, pe o stradă din oraș.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 27 martie, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Abrud au oprit, pentru control, un autoturism condus pe strada Avram Iancu din Abrud, de un bărbat de 38 de ani, din oraș.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Alba Iulia. Șoferița a plecat de la locul accidentului

Publicat

69542889 696068144241826 669627118463746048 n wm.jpg

O femeie din Alba Iulia care a provocat un accident rutier a fost identificată de polițisti, după ce a plecat de la fața locului. Reprezentanții poliției au precizat că femeia se afla la volanul unei mașini și în timpul unei manevre de dat cu spatele, a lovit o fetiță de 8 ani, care trecea strada. 

Accidentul rutier s-a petrecut pe strada Toporașilor din Alba Iulia, miercuri, 27 martie 2024.

Cazul a fost sesizat de tatăl minorei, iar incidentul a fost făcut public de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe