Connect with us

EVENIMENT

„Străzi deschise – Bucureşti”, în weekend. Spectacole artistice şi evenimente recreative

Publicat

strazi deschise bucuresti fb
Arhivă foto

Festivalul internațional de teatru de stradă „B-FIT in the Street!” se întoarce în București după o pauză de trei ani, transformând Calea Victoriei și cartierul Aviației într-un decor festiv. Evenimentul „Străzi deschise – București” promite un weekend plin de bucurie, în care diverse locații centrale vor deveni scene de teatru în aer liber.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, pentru prima dată în acest an, „Străzi deschise” introduce trasee pietonale în cartierul Aviaţiei, pe strada General Ştefan Burileanu, şi aduce spectacole artistice şi evenimente recreative pe tot parcursul weekendului.

Zone pietonale sâmbătă şi duminică sunt: Calea Victoriei, între bulevardul Regina Elisabeta şi Splaiul Independenţei, între orele 9,00 şi 23,00; Strada General Ştefan Burileanu, între strada Nicolae Caranfil şi strada Aviator Alexandru Şerbănescu (Sector 1), între orele 9,00 şi 21,00.

* În primul weekend din luna iulie la „Străzi deschise”, traseul pietonal de pe Calea Victoriei face parte din harta Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! #12 şi găzduieşte spectacole de acrobaţie aeriană nocturne, spectacole muzicale interactive şi instalaţii sonore. În plus, pietonii de pe Calea Victoriei se vor putea întâlni cu muzicieni stradali, dansatori de cabaret şi personaje fantastice care susţin, începând cu ora 18,00, spectacole itinerante în mai multe puncte de pe traseu.

Programul celei de-a douăsprezecea ediţii B-FIT in the Street! cuprinde, pe lângă evenimentele de pe Calea Victoriei, o diversitate mare de spectacole pentru toate vârstele în Piaţa Universităţii, Centrul istoric, Splaiul Independenţei şi râul Dâmboviţa, de vineri, până duminică.

„Străzi deschise – Bucureşti”, în weekend.  Proiecte

Programul complet B-FIT in the Street! 2023 poate fi consultat pe site-ul festivalului fitsb.ro, un eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti.

De asemenea, Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti este inclusă în programul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” cu trei expoziţii, ce îşi aşteaptă vizitatorii în intervalul orar 10,00 – 17,30.

Dintre acestea, face parte şi primul proiect expoziţional al unui muzeu de antropologie urbană din România – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, care prezintă evoluţia raporturilor dintre generaţii în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc.

* În Sectorul 1 al Capitalei, programul artistic al weekendului se va desfăşura în intervalul orar 10,00 – 21,00 pe strada General Ştefan Burileanu, între strada Nicolae Caranfil şi strada Av. Alexandru Şerbănescu.

De la momente artistice inedite, prezentate de Circul Metropolitan Bucureşti, spectacole de teatru pentru copii şi spectacole interactive puse în scenă de artiştii Teatrelor Excelsior şi Ion Creangă, ateliere creative prietenoase cu mediul, de lectură sau de creaţie, organizate de DGASMB, la demonstraţiile de scrimă ale Clubului Sporturilor Tehnico Aplicative Bucureşti, locuitorii Sectorului 1 se vor putea bucura de un program variat adecvat publicului de toate vârstele.

„Străzi deschise – Bucureşti”, în weekend. Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend

Din programul weekendului 1-2 iulie în cartierul Aviaţiei, nu lipsesc activităţile sportive, zonele de joacă şi mişcare, asigurate de PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti.

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se desfăşoară în perioada aprilie-octombrie şi propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare.

Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului.

Programul artistic de pe traseele pietonale ale evenimentului „Străzi deschise” se desfăşoară cu participarea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi companiilor independente din Bucureşti.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti – în calitate de operatori zonali. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine să faci în 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

Publicat

florii 2024. tradiții, obiceiuri și superstiții. ce nu este bine

Sărbătoarea de Florii, prin care credincioșii sărbătoresc intrarea Domnului în Ierusalim, marchează o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și renașterea naturii.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de salcie sau măslin, cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim) este sărbătorită la o săptămână înaintea Învierii Domnului.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații, tradiții și obiceiuri

Publicat

florii1.jpg

Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică, 28 aprilie, Intrarea Domnului în Ierusalim. Cunoscută și ca Duminica Floriilor, aceasta este o sărbătoare importantă care se celebrează cu o săptămână înainte de Sfintele Paști.

Denumirea populară a sărbătorii, Florii, are origini păgâne și provine de la Flora, zeiţa romană a reînvierii naturii.

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MARȚI: Calea Crucii – procesiune pe străzile din Blaj, organizată de Biserica Greco-Catolică. Traseul evenimentului

Publicat

marȚi: calea crucii – procesiune pe străzile din blaj, organizată

Biserica Greco-Catolică organizează, în Săptămâna Mare, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul religios va avea loc, n Marțea Mare, marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00.

Procesiunea va începe la Capela Arhiereilor – Parohia Blaj II şi sosirea la Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” – Parohia Blaj I.

Și în acest an, la Calea Crucii va participa, în numele Preafericitului Cardinal Lucian, Întâistătătorul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nume care se sărbătoresc de FLORII. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 28 aprilie. 1,8 milioane de români au nume de flori

Publicat

nume care se sărbătoresc de florii. cui îi poți spune

Nume care se sărbătoresc de Florii. Persoanele care poartă nume de flori sunt sărbătorite anul acesta în 28 aprilie. Sunt circa 1,8 milioane de români aniversați de Florii.

Aproximativ 61o.ooo sunt bărbaţi, iar peste 1,7 milioane sunt femei, potrivit datelor de la Evidența Populației.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

Cei mai mulți dintre românii care îşi sărbătoresc onomastica de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe