Connect with us

EVENIMENT

Structurile MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.200 de evenimente

Publicat

laborator de cultivare şi prelucrare de droguri de mare risc,
Arhivă foto

Într-un comunicat transmis vineri către AGERPRES, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a informat că în ultimele 24 de ore, structurile sale au intervenit la 4.200 de evenimente. Dintre acestea, 2.632 au fost legate de menținerea ordinii publice, iar 1.568 au fost asociate cu situații de urgență, conform informațiilor furnizate de MAI.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 804 posibile infracţiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din poliţişti şi jandarmi au prins în flagrant 108 autori de infracţiuni, care au săvârşit 113 fapte penale, iar faţă de 78 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Joi, au fost depistate 11 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. În urma acţiunilor din teren, au fost retrase 206 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 519 permise de conducere, dintre care 39 pentru consum de alcool iar 5 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.835 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 229 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind aplicate 537 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 154.000 de lei.

Structurile MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.200 de evenimente. În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.302 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 75 pentru stingerea de incendii şi 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate nouă persoane.

De asemenea, poliţiştii aflaţi la datorie au salvat o persoană rătăcită în medii ostile vieţii.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflată în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.404 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Totodată, din 18 martie 2022 şi până în prezent au fost emise 128.523 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 254 permise de şedere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare în centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 53,7%, mai arată MAI. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

U-BT Cluj, la un pas de finala Ligii Naționale. A învins-o din nou pe FC Argeș Pitești, scor 100-74

Publicat

u bt cluj 1.jpg

O singură victorie o mai desparte pe U-BT Cluj de finala Ligii Naționale. Echipa a câștigat și al doilea meci cu FC Argeș Pitești, scor 100-74.

U-Banca Transilvania mai are nevoie de o singură victorie pentru a merge în finala Ligii Naționale. „Studenții” au jucat la un nivel ridicat și în al doilea meci cu FC Argeș Pitești, încheiat la scorul de 100-74. Astfel, trupa clujeană conduce seria cu 2-0, ambele partide fiind adjudecate la diferențe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu patru mașini, la intrarea în Florești. O tânără a ajuns la spital

Publicat

accidnet intrare in floresti 2.jpeg

Un accident s-a petrecut sâmbătă seară, la intrarea în Florești. Au fost implicate patru mașini, dintre care una s-a răsturnat.

Pompierii din Cluj-Napoca și Florești au intervenit sâmbătă seară la un accident rutier petrecut pe raza localității Florești. La momentul sosirii, ocupanții erau ieșiți din mașini.

Patru mașini au fost implicate, iar una dintre ele s-a răsturnat pe marginea părții carosabile.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ramona Strugariu, copreședinta REPER, și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

1 1.jpg

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă candidatura la primăria Cluj-Napoca. La eveniment au participat fostul premier şi comisar european, Dacian Cioloș, eurodeputatul Dragoș Pîslaru și reprezentanți ai societății civile clujene.

Ramona Strugariu a vorbit despre prioritățile sale pentru primăria Cluj-Napoca, precum și despre motivele care stau la baza deciziei ei de a-și asuma această candidatură.

Ea își…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații religioase pentru credincioși, cu o săptămână înainte de Înviere

Publicat

duminica floriilor: intrarea domnului în ierusalim. semnificații religioase pentru credincioși,

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Credincioșii sărbătoresc Floriile, în 28 aprilie 2024, o zi cu semnificații religioase deosebite, cu o săptămână înainte de Învierea lui Isus Hristos. 

Cu o săptămână înainte de Patimile Sale, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli.

Mulțimea, recunoscându-L ca fiind adevăratul Mântuitor, L-a întâmpinat cu ramuri de finic și cântări de bucurie.

Vezi și MESAJE de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe