EVENIMENT
Structurile MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.200 de evenimente

Într-un comunicat transmis vineri către AGERPRES, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a informat că în ultimele 24 de ore, structurile sale au intervenit la 4.200 de evenimente. Dintre acestea, 2.632 au fost legate de menținerea ordinii publice, iar 1.568 au fost asociate cu situații de urgență, conform informațiilor furnizate de MAI.
La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 804 posibile infracţiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din poliţişti şi jandarmi au prins în flagrant 108 autori de infracţiuni, care au săvârşit 113 fapte penale, iar faţă de 78 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.
Joi, au fost depistate 11 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.
Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. În urma acţiunilor din teren, au fost retrase 206 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 519 permise de conducere, dintre care 39 pentru consum de alcool iar 5 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.
Poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.835 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei.
La rândul lor, pompierii au efectuat 229 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind aplicate 537 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 154.000 de lei.
Structurile MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.200 de evenimente. În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.302 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 75 pentru stingerea de incendii şi 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate nouă persoane.
De asemenea, poliţiştii aflaţi la datorie au salvat o persoană rătăcită în medii ostile vieţii.
Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflată în situaţii de urgenţă.
În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră.
De la începerea conflictului din Ucraina, 4.404 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.
Totodată, din 18 martie 2022 şi până în prezent au fost emise 128.523 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 254 permise de şedere fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare în centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 53,7%, mai arată MAI. Agerpres
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Hrănind speranța, hrănim zâmbete la Cluj. Împreună pentru ”Căsuța Bucuriei” în cadrul Colectei Naționale de Alimente

Ajunsă la a IX-a ediție, campania ,,Împreună hrănim speranța” a Colectei Naționale de Alimente a adus, din nou, un strop de bucurie și speranță, pentru a umple masa de sărbători a celor aflați în nevoie din Cluj-Napoca. Din cele peste 1.000 de magazine din întreaga țară, aducem în lumină magazinul Lidl din cartierul Zorilor, care de vineri servește aceluiași scop – acela de a menține atmosfera veselă în Casa de Copii ”Căsuța Bucuriei”, un loc în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Numărul adăposturilor de protecție civilă în România, insuficient. Precizările secretarului de stat Raed Arafat

Numărul adăposturilor de protecție civilă în România este insuficient. Iar multe dintre acestea nu sunt funcționale. Situația a fost confirmată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.
Acesta a declarat că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici.
”A fi pregătit nu înseamnă că noi știm că va fi ceva. Dar există riscuri.
Există riscul inundațiilor, există riscul fenomenelor meteo extreme, există…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Parlamentul pregătește legislație pentru sprijinul firmelor din România. Primele modificări, în a doua parte a anului

Parlamentul pregătește modificarea legislației fiscale și economice în sprijinul mediului de afaceri. Obiectivul este ca România să poată îndeplini criteriile de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Primele schimbări sunt așteptate în a doua parte a anului 2025.
Noile măsuri vor viza, printre altele, relația companiilor cu statul.
”Bugetul este construit pe niște reguli care nu au fost încă legiferate și se lucrează la ele. Sunt mai…
Citește mai mult pe Alba24.ro

O tănără de 22 de ani din Florești este căutată de familie și de poliție.
Rebeca Deneș a plecat sâmbătă, 5 aprilie, și nu s-a mai întors.
Tânără dispărută la Cluj
Secția 6 Poliție Rurală Florești a fost sesizată duminică despre faptul că DENEȘ REBECA-MARIA, în vârstă de 22 de ani, a plecat voluntar în data de 5 aprilie, în jurul orei 15.00, din Cluj-Napoca, iar până în prezent nu a revenit. Tânăra are o înălțime de 1.65 metri, 50 de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro