Connect with us

EVENIMENT

Student la medicină din Franţa, găsit mort la 10 zile după ce se vaccinase cu serul AstraZeneca

Publicat

Un student la medicină în vârstă de 24 de ani a fost găsit mort, la Nantes, la 10 zile după ce se vaccinase cu serul AstraZeneca.

Dezvăluirea a fost făcută luni de Ouest-France şi preluată de Le Figaro, scrie Mediafax.

Potrivit informaţiilor cotidianului, tânărul din La Turballe (Loire-Atlantique) fusese vaccinat cu serul AstraZeneca pe 8 martie. Procuratura din Nantes a deschis o anchetă asupra cauzelor morţii şi a dispus, de asemenea, o autopsie.

Anthony R., student în anul şase ani la medicină, ar fi fost găsit mort în apartamentul său de către pompieri, după ce familia a alertat autoritāţile, îngrijorate de absenţa acestuia.

Potrivit sursei citate, un document care indică faptul că tânărul fusese vaccinat pe 8 martie cu serul AstraZeneca ar fi fost găsit la faţa locului de către poliţie. O sursă apropiată dosarului, citată de ziar, a precizat că raportul autopsiei ar arăta „sângerări interne cauzate de tromboză”.

Familia se gândeşte că tânărul a decedat din cauza vaccinului.

„Fratele meu, dincolo de a fi genial, avea grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale, nicio boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singura cauză de care ne putem agăţa pentru a înţelege ce s-a întâmplat”, a spus fratele tânărului decedat.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM), responsabilă cu monitorizarea vaccinurilor împotriva Covid-19, a declarat că acest caz este „în curs de investigaţie clinică”, dar nu există nimic până în acest moment care să facă legătura între deces şi vaccinare.

„Am fost informaţi despre un caz de deces al unei persoane în vârstă de 24 de ani, la câteva zile după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca. În acest stadiu, nu există dovezi care să indice rolul vaccinului. Acest caz de deces face obiectul unei investigaţii clinice aprofundate de către centrele regionale de farmacovigilenţă (CRPV)”, a precizat ANSM pe site-ul său.

În ultimul său raport, ANSM a raportat 4.184 de cazuri de efecte adverse de la începutul vaccinării cu AstraZeneca în Franţa. În plus, agenţia a observat „13 cazuri de evenimente tromboembolice (pentru mai mult de 1.041.000 de injecţii)”. În raportul său din 18 martie, după suspendarea vaccinării de către 15 ţări europene, Agenţia Europeană pentru Medicamente a concluzionat că vaccinul nu a fost asociat cu o creştere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge. Prin urmare, utilizarea AstraZeneca a putut fi reluată în multe ţări europene. Acum în Franţa, serul este autorizat numai persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe