Connect with us

ACTUALITATE

Studiu alarmant pentru părinți: patru beri pe zi, consumate în adolescență, pot opri dezvoltarea creierului

Publicat

Alcoolul în tinerețe și adolescență oprește dezvoltarea creierului, este concluzia unui studiu recent, care spune că efectul negativ poate apărea după patru beri consumate zilnic.

Consumul de alcool este tot mai frecvent în rândul elevilor de liceu sau al studenților. Unii oameni de știință se tem că efectele negative s-ar putea transmite chiar și generațiilor următoare.

Acum, experții unei universități americane au descoperit că patru beri pe zi sunt suficiente să împiedice dezvoltarea creierului cu 47 la sută.

Rezultatele au fost obținute în experimente cu macaci cărora, în mod normal, creierul li se dezvoltă cu un milimetru la fiecare doi ani. Doar că, în urma consumului voluntar de alcool, creșterea a fost cu 0,25 de milimetri mai mică anual.

”Alcoolul afectează două părți cruciale ale creierului, care sunt vulnerabile atunci când un adolescent se dezvoltă. Acest lucru poate duce la schimbări ireversibile ale creierului care pot influența luarea deciziilor, personalitatea, memoria și învățarea” se arată în studiu.

În timp ce există mai multe părți ale creierului afectate de alcool în timpul adolescenței, există două zone ale creierului care sunt deosebit de sensibile la alcool în această perioadă.

Hipocampusul este responsabil pentru memorie și învățare.

Studiile efectuate la adolescenți arată că utilizarea grele și extinsă a alcoolului este asociată cu o reducere cu 10% a dimensiunii hipocampului. De asemenea, arată că funcția hipocampului este în mod unic sensibilă la alcool în acest moment și că alcoolul poate fi otrăvitor la celulele nervoase ale hipocampului, cauzând distrugerea sau distrugerea acestora.3

Lobul prefrontal este important pentru planificare, judecată, luarea deciziilor, controlul impulsurilor și limbajul.

Această zonă a creierului se schimbă cel mai mult în anii adolescenței. Cercetarea cu adolescenți grei de băut „arată că acești tineri au lobi prefrontali mai mici decât tinerii de aceeași vârstă care nu beau.

Organismul de cercetare despre efectele alcoolului asupra creierului în dezvoltare este în continuă creștere. Studiile au arătat modificări fizice ale creierului și dovezi ale rezolvării problemelor și altor funcții cognitive care rezultă din utilizarea alcoolului de către tineri.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe