EVENIMENT
Aproape trei sferturi dintre companii prioritizează inteligenţa artificială în detrimentul celorlalte investiţii digitale

Conform unui studiu realizat de o companie globală de servicii profesionale, aproape trei sferturi (73%) dintre companii își concentrează prioritățile investiționale pe inteligența artificială în detrimentul tuturor celorlalte investiții digitale, cu scopul imediat de a îmbunătăți reziliența operațională într-un context fără precedent.
Raportul Reinventing Enterprise Operations a constatat că 90% dintre liderii de afaceri aplică inteligenţa artificială pentru a aborda aspecte ale rezilienţei operaţionale, care acoperă activităţile bazate pe date, cum ar fi finanţele (89%) şi lanţul de aprovizionare (88%), până la experimentarea cu inteligenţa artificială generativă.
În cadrul studiului realizat de Accenture, organizaţiile au fost evaluate pe baza a şase indicatori de maturitate operaţională: inteligenţă artificială, date, procese, talente, colaborare şi experienţa părţilor interesate.
Deşi doar câteva companii (9%) au atins maturitatea pe toate planurile, cele care au reuşit au înregistrat în medie marje operaţionale de 1,4 ori mai mari decât cele ale concurenţilor, şi, în acelaşi timp, a generat inovare cu 42% mai rapidă, un grad de sustenabilitate mai ridicat cu 34% şi scoruri de satisfacţie cu 30% mai mari.
„Toţi directorii executivi sunt presaţi să se digitalizeze mai repede, să pună mai multă rezilienţă în afaceri şi să găsească noi căi de creştere. Investiţiile corecte în tehnologie, în timp ce se promovează talentele, datele şi procesele, sunt cele care conduc la o nouă frontieră a performanţei”, a declarat Yusuf Tayob, director executiv al grupului Accenture Operations.
Cu o strategie de recrutare a talentelor care reflectă datele şi maturitatea digitală, companiile au înregistrat în medie o productivitate de aproape trei ori mai mare atunci când au prioritizat activităţile de formare şi competenţele specializate pentru a răspunde nevoilor de recrutare a personalului.
Studiu: Aproape trei sferturi dintre companii prioritizează inteligenţa artificială în detrimentul celorlalte investiţii digitale. Liderii ar trebui să adopte cinci iniţiative pentru a dezvolta operaţiunile şi a atinge o nouă frontieră a performanţei
Acest lucru a fost confirmat şi de investiţiile care se fac în noi modalităţi de lucru (citate de 94%) şi de cei 90% dintre respondenţii (COO, CIO, CHRO) care intenţionează să crească numărul de personal specializat şi tehnic în următorii trei ani.
Potrivit specialiştilor, pentru a profita pe deplin de această oportunitate, liderii ar trebui să adopte cinci iniţiative pentru a dezvolta operaţiunile şi a atinge o nouă frontieră a performanţei: umanizarea experienţelor de inteligenţă artificială, capacitate de decizie privind datele, inovarea proceselor, forţa de muncă agilă şi abordare de 360 de grade.
Raportul „Reinventing Enterprise Operations” Accenture a intervievat 1.700 de directori, dintre care 72% erau directori executivi, din 12 ţări şi 15 industrii.
Accenture este o companie globală de servicii profesionale care ajută companii, guverne şi alte organizaţii să îşi construiască nucleul digital, să îşi optimizeze operaţiunile, să accelereze creşterea veniturilor şi să îmbunătăţească serviciile pentru cetăţeni. Cu 738.000 de oameni, compania deserveşte clienţi din peste 120 de ţări. Agerpres
EVENIMENT
Daniel David: Evaluarea profesorilor ar putea fi făcută mai complex. Inclusiv de – părinți, colegi și elevi

Daniel David, ministrul clujean al Educației, a anunțat luni că ia în calcul un nou sistem de evaluare a cadrelor didactice.
Sistemul va porni de la câteva principii, care vor rezolva problemele, unul dintre acestea fiind acela ca evaluarea să fie făcută și de părinți, a spus David.
Daniel David: Evaluarea profesorilor ar putea fi făcută mai complex
“Dacă ai dat concurs pe o perioadă determinată, de la un an la altul, tu poți să-ți menții poziția…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Schimbări la Titularizare: ce modificări propune ministrul Educaței pentru simplificarea angajării în învățământ

Schimbări la Titularizare: Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, propune modificări pentru simplificarea procesului de angajare în învățământ.
Varianta luată în calcul este introducerea unui examen național de licențiere didactică, similar rezidențiatului din medicină în ceea ce privește o eventuală organizare în centre de concurs la nivel zonal.
„Ca titular ești mai protejat, circuli mai ușor de la o școală la alta – dar sunt și dezavantaje –…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
JPMorgan: Câștigarea alegerilor din România de către Nicușor Dan reduce în viitor riscul politic. Previziuni privind cursul euro

Câștigarea alegerilor din România de către Nicușor Dan reduce în viitor riscul politic se arată într-o analiză a băncii americane de investiții JPMorgan, transmite Reuters.
Potrivit sursei citate, o retrogradare a ratingului suveran sub categoria ”investment grade” (recomandat pentru investiții) este acum mai puțin îngrijorătoare.
Banca de pe Wall Street și-a ajustat previziunile după alegerile de duminică. Acum se așteaptă ”la o depreciere moderată” a monedei…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Remus Lăpușan, deputat PSD: Semnalul dat de români este clar – continuăm drumul european, cu decență și responsabilitate

Deputatul PSD Remus Lăpușan a transmis un mesaj de mulțumire după turul al doilea al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan. Parlamentarul clujean subliniază importanța participării la vot și avertizează că rezultatul finalei Dan-Simion este un semnal de alarmă pentru partidele mari.
„Mulțumesc tuturor celor care au participat la votul de duminică. Participarea la vot este esența unei democrații funcționale, iar implicarea cetățenilor arată că…
Citește mai mult pe Cluj24.ro