Connect with us

ACTUALITATE

Studiu: Aproximativ 55% dintre angajaţi se aşteaptă să primească o primă de Paşte de la angajator

Publicat

Aproximativ 55% dintre angajaţi se aşteaptă să primească o primă de Paşte de la angajator şi aproape jumătate dintre ei speră să fie în bani, conform unui sondaj realizat de BestJobs.

Pentru un angajat din cinci, prima este esenţială pentru cumpărăturile pascale.

„Spre deosebire de ultimii doi ani, anul acesta angajaţii sunt liberi să îşi facă planuri cu ocazia sărbătorilor de Paşte, în contextul ridicării restricţiilor anti-Covid. Provocarea de anul acesta este însă ridicată de bugetul alocat pentru cumpărăturile pascale, care este în scădere faţă de anul trecut şi se bazează parţial pe prima de la angajator”, arată studiul.

Vezi și MESAJE de PAŞTE FERICIT: Cele mai frumoase urări și felicitări pentru cei dragi, colegi şi cunoscuţi

Conform cercetării, 47% dintre intervievaţi speră ca prima de Paşte să fie sub formă de bani. Totodată, alţi 10% se aşteaptă să primească tichete/vouchere cadou, iar 4% coşuri cu produse de sezon.

„Bonusurile şi primele de sărbători au ajuns să fie tot mai importante pentru angajaţi”, susţin autorii sondajului.

Astfel, 63% dintre respondenţi au spus că acordarea de bonusuri şi prime cu ocazia sărbătorilor reprezintă un criteriu esenţial pentru ei atunci când aleg un angajator. Pentru alţi 30%, ele sunt binevenite, dar alte beneficii contează mai mult, în timp ce doar 7% au declarat că ar renunţa la prime şi bonusuri în favoarea altor beneficii.

Aşteptările financiare ale angajaţilor au crescut

În comparaţie cu anul trecut, aşteptările financiare ale angajaţilor au crescut. Astfel, 17% dintre respondenţi se aşteaptă ca suma primită anul acesta să depăşească valoarea de 500 de lei, în timp ce anul trecut doar 7% aveau această aşteptare.

„Alţi 30% estimează că vor primi o sumă între 101 şi 300 lei, iar 10% se aşteaptă ca prima să echivaleze o valoare cuprinsă între 301 şi 500 de lei”, mai arată studiul.

Totodată, 8% se aşteaptă să primească mai puţin de 100 de lei, iar 35% nu sunt siguri că vor primi.

Procentul celor care se bazează pe prima în bani de la angajator a crescut mult în comparaţie cu anul trecut, ca dovadă a faptului că bugetul alocat coşului de cumpărături de Paşte a crescut şi el, marcat de inflaţia mare din acest an.

20% dintre respondenţi au spus că au neapărată nevoie de aceşti bani

Astfel, 20% dintre respondenţi au spus că au neapărată nevoie de aceşti bani, pentru a se putea descurca financiar de Paşte, iar pentru 55% sunt nişte venituri suplimentare binevenite, care îi ajută în susţinerea cheltuielilor din această perioadă. Alţi 20% spun că nu depind de acest buget pentru a-şi face cumpărăturile dorite, dar consideră că această primă este un semn de apreciere din partea angajatorului.

Circa 35% dintre respondenţi spun că bugetul total alocat pentru sărbătorile pascale (alimente, cadouri, distracţie etc.) este mai mic anul acesta comparativ cu anul trecut, alţi 45% spun că vor cheltui la fel, pe când 15% vor aloca un buget mai mare faţă de 2021.

Pe de altă parte, 90% au zis că cea mai parte a bugetul o vor cheltui pentru alimente pentru masa de Paşte, în timp ce doar 5% vor aloca un buget mai mare pentru cadouri.

Când vine vorba de planuri, 40% dintre angajaţi se vor relaxa acasă, iar 35% vor petrece zilele libere de Paşte în vizită la familie şi/sau prieteni.

Doar 5% vor merge într-o scurtă vacanţă în ţară

Doar 5% vor merge într-o scurtă vacanţă în ţară (la munte, la mare etc.) şi alţi 5% în oraş cu familia sau cu prietenii, iar 10% nu au încă planuri.

Dintre cei care aleg să îşi sărbătorească Paştele acasă, 40% spun că motivul este lipsa banilor suficienţi pentru a călători, 30% preferă această opţiune, iar 10% o fac din dorinţa de a economisi. Alţi 5% spun că au planuri de călătorii stabilite pentru alte ocazii, în timp ce doar 5% stau acasă de Paşte din teama de a călători, pentru a nu risca să se îmbolnăvească cu Covid-19.

Doar 10% dintre cei care s-au întors la munca de la birou se aşteaptă ca angajatorul să organizeze o masă festivă

Conform răspunsurilor oferite de angajaţi, doar 10% dintre cei care s-au întors la munca de la birou se aşteaptă ca angajatorul să organizeze o masă festivă cu această ocazie, în timp ce 90% au spus că nu cred că se va întâmpla acest lucru.

Sondajul a fost efectuat în perioada 25 martie – 15 aprilie pe un eşantion de 1.217 utilizatori de internet din România.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 40.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală (coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe