Connect with us

ACTUALITATE

Studiu: Câți dintre copiii români petrec până la 6 ore pe săptămână online

Publicat

laptop calculator

1 din 2 copii români petrece până la 6 ore pe săptămână online, arată un studiu. În Spania, România și Rusia, timpul petrecut în fața ecranului este, în medie, mai mare decât în alte țări. Coreea de Sud este țara cu cea mai mare medie a activităților educaționale desfășurate online.

Pentru a înțelege cum își petrec copiii din diferite țări timpul din fața ecranelor și care este atitudinea părinților față de acest mod de petrecere a timpului liber, Novakid, școală online de limba engleză, a derulat o cercetare în rândul a 2.000 de familii din 15 țări. Sondajul s-a axat pe experiențele familiilor cu privire la numărul de ore pe care copiii îl petrec în fața ecranelor, când vine vorba de activități educaționale și recreative și pe opiniile părinților despre frecvența acestor activități în viețile micuților lor.

Studiul s-a adresat persoanelor ce au copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, cu diferite niveluri de educație, venituri și ocupații. S-a desfășurat în mai 2022, în 15 țări, printre care și Spania, Italia, Germania, România, Rusia, Turcia, Arabia Saudită, Qatar, Japonia, Indonezia și Coreea de Sud.

Potrivit rezultatelor studiului, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, din diverse țări de pe Glob, petrec aproximativ 2 ore pe săptămână pe un dispozitiv electronic, desfășurând activități educative.

Studiu: Câți dintre copiii români petrec până la 6 ore pe săptămână online: În care țări timpul petrecut în fața ecranului este mai mare

În Spania, România și Rusia, timpul petrecut în fața ecranului în cadrul acestor activități este, în medie, mai mare decât în restul țărilor: aproximativ 30% din părinți au menționat că timpul investit în activități educaționale online este de 3-6 ore, pe când în Germania, Italia, Turcia și țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord procentul variază între 20% și 25%.

Coreea de Sud este țara cu cea mai mare medie a activităților educaționale desfășurate online: aproape 49% din părinți au afirmat că cei mici petrec între 3 și 10 ore online, desfășurând astfel de activități.

În ceea ce privește atitudinea părinților cu privire la numărul de ore petrecut de copii online zilnic, mamele și tații din toate regiunile în care s-a desfășurat sondajul nu sunt îngrijorați în legătură cu timpul pe care copiii îl petrec în fața ecranelor, în cazul activităților cu specific educațional.

Studiu: Câți dintre copiii români petrec până la 6 ore pe săptămână onlin: În trei țări părinții și-ar dori să reducă timpul

Cu toate acestea, în Coreea de Sud (19%), Spania (17%) și Turcia (14%), părinții și-ar dori să reducă acest timp. Cel mai ridicat procent al părinților care și-ar dori să reducă timpul de utilizare a dispozitivelor electronice de către copii, chiar dacă implică activități educative, a fost înregistrat în Japonia, atingând pragul de aproape 46%.

Părinții care și-ar dori ca timpul petrecut online de către copii să fie dedicat învățării prin jocuri pe PC, tabletă sau telefon reprezintă în jur de un sfert din totalul respondenților, înregistrând cel mai mare procentaj în Orientul Mijlociu și zona Africii de Nord (34%), Indonezia și Malaezia (35%) și Cehia (30%).

Atât conținutul video educativ, cât și cel distractiv, se bucură de cea mai mare atenție din partea copiilor din toate regiunile în care s-a desfășurat studiul. Copiii între 4 și 12 ani tind să petreacă între 3 și 6 ore pe săptămână urmărind desene animate, filmulețe și alte tipuri de conținut video online. În Spania, acest răspuns s-a regăsit în rândul a 45% din respondenți, în timp ce în Coreea de Sud 50% din părinți au afirmat că timpul pe care copiii îl petrec urmărind conținut video este între 3 și 6 ore.

Studiu: Câți dintre copiii români petrec până la 6 ore pe săptămână online: Restricții pe care le impun părinții

Restricțiile pe care părinții le impun în ceea ce privește consumul de conținut video și jocuri s-au observat în Japonia și Germania: aproape 25% din părinții din Japonia și 16% din părinții din Germania afirmă că, pe parcursul unei săptămâni, copiii lor nu urmăresc în mod frecvent desene animate sau filmulețe online.

O tendință similară se evidențiază în ceea ce privește activitățile interactive și jocurile video online. O bună parte din părinții din Germania (54%) au transmis că cei mici nu petrec deloc timp în fața ecranului în afara activităților educative.

În același timp, în alte țări europene care au participat la sondaj, Spania, Italia, România, Rusia și Polonia, între 55% și 65% din copii petrec până la 6 ore pe săptămână desfășurând activități recreative online.

Majoritatea părinților, atât din Europa, cât și din Asia, nu le permit copiilor să-și petreacă timpul pe social media, nici chiar pentru a vorbi cu membrii familiei sau cu prietenii.

Studiu: Câți dintre copiii români petrec până la 6 ore pe săptămână online: Unii părinții nu le permit copiilor cu vârsta între 4 și 12 ani să folosească deloc social media

Aproape 75% din părinții din Coreea de Sud, 74% din părinții din Cehia și 68% din părinții din Germania afirmă că nu le permit copiilor cu vârsta între 4 și 12 ani să folosească deloc social media. În țările din Orientul Mijlociu și zona Africii de Nord, părinții nu sunt la fel de stricți în ceea ce privește rețelele de socializare: aproape jumătate din respondenții din aceste regiuni au transmis faptul că cei mici conversează cu familia și prietenii, prin intermediul diferitelor rețele, până la 6 ore pe săptămână.

Cărțile pentru copii în format digital sunt printre cele mai puțin populare activități online în toate țările care au participat la studiu.

Totuși, cel mai mare număr de tineri iubitori de carte s-a înregistrat în Rusia și Germania: aproape jumătate din părinți au menționat că cititul unei cărți online sau ascultarea unui audiobook reprezintă o activitate cu recurență săptămânală. În Rusia, peste 15% din părinți au spus despre copiii lor că petrec între 3 și 6 ore pe săptămână făcând o astfel de activitate. Cele mai ridicate procente de copii care nu citesc cărți online sau nu ascultă cărți audio sunt în Spania (76%) și Japonia (84%).

Hobby-urile digitale ca arta digitală, programarea sau crearea de muzică electronică sunt un mod diferit de a petrece timp în fața ecranului, chiar dacă par să prindă mai greu avânt în rândul copiilor și familiilor.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 14 noiembrie 2024

Publicat

loto 2.jpg

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 14 noiembrie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 14 noiembrie 2024:

Loto 6/49: 11, 21, 18, 30, 10, 24

Publicitate

Loto 5/40: 12, 19, 34, 15, 29, 22

Joker: 14, 5, 13, 45, 6 + 4

Noroc: 0 8 7 2 7 3 3

Publicitate

Noroc Plus: 4 2 8 2 4 4

Super Noroc: 3 6 1 8 3 2

Publicitate


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tineri din Botoșani, specializați în furturi din genți și buzunare, reținuți de polițiști

Publicat

furt geanta poseta portofel portmoneu.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, de 35 și 18 ani, din municipiul Botoșani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt comise în segmentul stradal, din genți și buzunare.

 

La data de 13 noiembrie 2024, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor doi tineri, bănuiți de comiterea infracțiunilor, prilej cu care au fost identificate și ridcate mai multe bunuri care prezintă inteeres în cauză. Prejudiciul creat a fost estimat la 2.500 de lei.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

A pornit cu stângul! Dosar penal pentru un tânăr de 18 ani, din Unțeni, care s-a urcat la volan fără permis

Publicat

1731488276 permis 2 1000x600.jpg

Publicitate

Polițiștii din  Unțeni au oprit, luni, pentru control, pe drumul public, din comuna Unțeni, un autoturism condus de un tânăr, de 18 ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis pentru nicio categorie de autovehicule.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

Publicitate


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ceața persistă în multe localități din Botoșani. CODUL GALBEN a fost prelungit

Publicat

cod galben meteo alerta 3.jpg

Publicitate

Codul galben de ceață a fost prelungit pentru mai multe localități din județul Botoșani.

 

Din această cauză vizibilitatea va fi redusă sub 200 m și izolat sub 50 m și va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului sau chiciurei.

Publicitate

 

Localitațiile vizate sunt : Hudești, Coțușca, Suharău, Rădăuți-Prut, Cristinești, Păltiniș, Mileanca, Darabani, Viișoara, Concești, Mitoc.

Codul galben a fost prelungit până la ora 12.00.

Publicitate

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe