EVENIMENT
STUDIU: Ce au căutat românii cel mai des pe Google în acest an

Românii au căutat cel mai des pe Google, în acest an, informaţii despre serialul „Game of Thrones”, despre Facebook, Simona Halep sau Liviu Dragnea, potrivit unui studiu realizat de o agenţie de profil.
Alte căutări frecvente au vizat modul de calcul al şomajului sau cazul de la Caracal.
„Analiza se referă la cuvintele pe care le-au căutat românii pe Google.ro în perioada ianuarie 2019 – noiembrie 2019. TargetWeb a identificat astfel unele pattern-uri interesante despre comportamentul pe care îl au românii în mediul online, care sunt cele mai folosite reţele sociale, ce au întrebat, care sunt cele mai căutate evenimente, filme, vedete sau festivaluri”, precizează autorii.
Din punct de vedere al cuvintelor, volumul mediu lunar al celor mai căutate cuvinte pe Google este Facebook (16.600.000), Youtube (9.140.000), Meteo (7.480.000), Google (4.090.000) şi Emag (3.350.000).
„Dinamica trendurilor în ceea ce priveşte căutările fluctuează foarte mult şi în funcţie de perioada anului. Un exemplu foarte bun în acest sens este reprezentat de luna iulie, când în general mulţi utilizatori caută rezultatele examenului de Bacalaureat, astfel că este de aşteptat ca volumul de căutări să crească substanţial, după care să scadă repede. Există însă şi o serie de căutări mai generaliste, pentru care volumul de căutări se păstrează ridicat pe întreg parcursul anului. Tot mai mulţi internauţi folosesc telefoanele mobile şi mulţi dintre aceştia adresează întrebări pe Google direct prin căutare vocală. Am reuşit să identificăm care sunt întrebările realizate prin tastare dar şi prin căutare vocală, pentru a ajunge la cele mai concludente rezultate”, a explicat Iulian Ghişoiu, directorul agenţiei SEO care coordonează site-ul www.targetweb.ro.
Cele mai frecvente întrebări pe Internet în 2019 au fost: Ce zi e azi?, Cum să faci bani? sau Cine este Alexandru Cumpănaşu? Alte întrebări au fost formulate pentru a afla când începe şcoala, când se schimbă ora, când e Black Friday sau cine a inventat becul.
Celebrităţile, evenimentele de mare anvergură, filmele dar şi anumite emisiuni rămân de asemenea în topul căutărilor. Serialele „Game of Thrones” şi „Puterea dragostei” sau Simona Halep şi Liviu Dragnea sunt în topul căutărilor.
„YouTube rămâne şi în acest an platforma numărul 1 în materie de streaming şi video sharing din lume, astfel că este utilizată zilnic de milioane de oameni de pretutindeni pentru a accesa videoclipuri din diverse domenii sau pur şi simplu pentru a asculta muzică”, arată sursa citată.
Cuvintele cu cea mai mare creştere pe Youtube au fost Brawl Stars, „Puterea dragostei”, „Povestea noastră” şi TikTok.
Pe de altă parte, subiectele cu cel mai mare interes de căutare au fost cazul Caracal, alegerile europarlamentare, catedrala Notre-Dame şi alegerile prezidenţiale.AGERPRES
EVENIMENT
Izvoarele cu apă potabilă și cele care ar trebui evitate în Alba Iulia. Precizările primăriei

Primăria Alba Iulia a comunicat rezultatele examinărilor apei de la cele trei izvoare de utilitate publică din municipiu.
”În cursul lunii martie 2025, Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică Alba a examinat probe de apă de la cele trei izvoare de utilitate publică din Municipiul Alba Iulia.
Pe baza contractului dintre Direcția de Sănătate Publică Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia se realizează supravegherea permanentă a acestor surse de apă…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Lara Enache, asistenta medicală care vindecă trupul prin profesie și sufletul prin poezie

De aproape un deceniu, Lara Enache, asistentă medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, își dedică zilele îngrijirii pacienților, iar serile, scrierii versurilor care ating sufletul cititorilor.
Lara Enache, asistentă medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, își împarte viața între grijă pentru pacienți și pasiunea pentru poezie. După zile pline în Ambulatoriul de Chirurgie Generală, își găsește liniștea în versuri.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ziua Păcălelilor: Care este istoria acestui obicei. Idei de farse, tradiții și superstiții legate de 1 aprilie

Ziua Păcălelilor: Care este istoria acestui obicei. Idei de farse, tradiții și superstiții legate de 1 aprilie.
Ziua de 1 aprilie, cunoscută și sub denumirea de Ziua Păcălelilor sau Ziua Nebunilor, este o zi celebrată în întreaga lume, chiar dacă nu este o sărbătoare oficială.
În această zi, oamenii își fac farse și încearcă să-i păcălească pe prieteni, colegi, membri ai familiei sau chiar străini. Este o zi în care riscul ca cineva să creadă povești sau…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Clujul Pedalează invită clujenii la școala de ciclism pentru copii, antrenamentele începând cu data de 15 aprilie.
”Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea de evenimente sportive de MTB și alergare montană, precum și în pregătirea și antrenarea copiilor, suntem gata să te ghidăm în lumea fascinantă a ciclismului.
Un element special al programului nostru îl reprezintă antrenamentele dedicate exclusiv copiilor, unde aceștia vor învăța nu doar…
Citește mai mult pe Cluj24.ro