Connect with us

EVENIMENT

Studiu: Creştere „alarmantă” a cazurilor de diabet la nivel mondial până în anul 2050

Publicat

diabet
Arhivă foto

Conform unui nou studiu global, fiecare țară din lume se va confrunta cu o creștere a numărului de cazuri de diabet în următorii 30 de ani, dacă nu se iau măsuri adecvate în acest sens, informează Reuters.

În prezent, 529 de milioane de oameni din întreaga lume au diabet, potrivit studiului condus de cercetători de la Institutul pentru Metrică şi Evaluarea Sănătăţii din cadrul Universităţii Washington din Statele Unite.

Conform proiecţiilor, cifra va creşte de peste două ori, la 1,3 miliarde de persoane până în 2050.

Majoritatea cazurilor sunt diabet de tip 2, forma bolii asociată cu obezitatea şi în mare măsură evitabilă, au spus cercetătorii.

Creşterea prevalenţei la nivel global nu este uniformă: unele ţări şi regiuni sunt deosebit de afectate. Spre exemplu, se preconizează că ratele de prevalenţă vor atinge 16,8% în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu şi 11,3% în America Latină şi Caraibe în 2050, comparativ cu aproximativ 9,8% la nivel global. În prezent, prevalenţa este de 6,1%.

Însă fiecare ţară va fi afectată, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Studiu: Creştere „alarmantă” a cazurilor de diabet la nivel mondial până în anul 2050. Datele din 204 ţări nu iau în considerare impactul pandemiei de COVID-19

„Rata rapidă cu care diabetul creşte nu este doar alarmantă, ci şi o provocare pentru fiecare sistem sanitar din lume”, a declarat Liane Ong, autoare principală a studiului.

Ea a subliniat că diabetul este asociat cu o serie de afecţiuni cardiologice şi cu accidentul vascular cerebral.

Numărul tot mai mare de persoane cu diabet este pe de o parte determinat de obezitatea în creştere şi, pe de alta, de schimbările demografice: prevalenţa este mai mare în rândul adulţilor vârstnici, potrivit studiului.

Datele din 204 ţări nu iau în considerare impactul pandemiei de COVID-19, deoarece acele cifre nu erau încă disponibile, au notat cercetătorii.

Studiul, finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates, face parte dintr-o serie mai extinsă despre diabet, publicată joi în jurnalul medical Lancet. Demersul face apel la sporirea strategiilor de gestionare mai eficiente şi la creşterea gradului de conştientizare asupra inegalităţii, majoritatea pacienţilor cu diabet trăind în ţări cu venituri medii şi mici unde nu pot avea acces la un tratament adecvat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai multe localități fără curent în județul Cluj după furtună. Bătaie de joc: la dispecerat nu răspunde nimeni

Publicat

curent electric e1609776196527 1.jpg






Furtuna care a lovit județul Cluj marți seară a provocat probleme serioase în infrastructura energetică. Zeci de localități din județ au rămas fără curent, unele până miercuri dimineață.

Oficial, Distribuție Energie Electrică România (DEER) a anunțat mai multe întreruperi accidentale, dar localitatea Șomeșul Rece din comuna Gilău, deși afectată, nici măcar nu apare în listă, iar dispeceratul nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UBB salută numirea profesorului Dacian Dragoș la CCR: „O validare a prestigiului Școlii de Drept din cadrul Universității”

Publicat

dacian dragos e1751976637665.jpg






Universitatea Babeș-Bolyai salută numirea profesorului Dacian Dragoș ca judecător al Curții Constituționale a României. Expert în drept administrativ și cadru didactic la UBB Cluj, Dacian Dragoș este recunoscut pentru contribuțiile sale esențiale la reforma administrației publice și statul de drept.

Universitatea Babeș-Bolyai își exprimă aprecierea și mândria pentru numirea, prin decret semnat de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jucării cu risc de sufocare și imobilizare, pe listele cu alerte europene. Atenționări InfoCons

Publicat

jucării cu risc de sufocare și imobilizare, pe listele cu

Mai multe jucării vândute și în România se regăsesc în alertele europene privind riscurile pentru utilizatori. InfoCons informează că, printre acestea, se numără jucării care prezintă risc de sufocare, de imobilizare, de leziuni, precum și de vătămare a auzului.

Produsele identificate în Sistemul european de alertă pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene, direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare.

În ultimul an au fost emise…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pagube produse de furtună în județul Alba: Copaci căzuți pe autoturisme, drumuri blocate de arbori, alte incidente. Cine intervine

Publicat

pagube produse de furtună în județul alba: copaci căzuți pe

Pompierii din Alba sunt în alertă marți, 8 iulie, din cauza condițiilor meteo. Mai exact, județul Alba se află sub o alertă de tipul Cod Roșu de furtună. 

Drept urmare mai multe incidente s-au înregistrat până în prezent, în diverse zone ale județului. Primele probleme au început să apară, iar pompierii intervin pentru remedierea lor.

Pe lângă pompieri în județ intervin polițiști, polițiști locali, voluntari ai SVSU și echipe de la electrica. Intervenția lor este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe