Connect with us

EVENIMENT

Studiu: Două din trei cupluri se declară plictisite de întâlnirile clasice şi caută experienţe mai interactive

Publicat

Aproape două treimi (64%) dintre cupluri sunt de acord cu afirmaţia că „se plictisesc de întâlnirile tradiţionale şi caută experienţe mai interesante” cu partenerii sau cu persoanele cu care se întâlnesc. Datele reies în urma unui studiu de piaţă, realizat în şase ţări europene, cu scopul de observa cum se schimbă obiceiurile cuplurilor de Ziua Îndrăgostiţilor.

Conform cercetării derulată de Pollster, la solicitarea Huawei, această tendinţă de schimbare este şi mai vizibilă în rândul cuplurilor mai tinere. 71% dintre tinerii cu vârsta între 26 şi 35 de ani afirmă că s-au plictisit de întâlnirile clasice.

Întrebaţi care ar fi întâlnirea lor ideală, unul din şapte (69%) respondenţi a spus că ar prefera o experienţă comună, cum ar fi o activitate în aer liber, în schimbul unei întâlniri tradiţionale precum nişte cursuri pentru a deprinde o abilitate nouă sau o experienţă interactivă împreună.

Întâlnirile clasice, plictisitoare pentru cuplurile tinere

De asemenea, peste două treimi (67%) dintre cei chestionaţi au admis că au încercat, deja, activităţi mai creative, de tipul cursuri de gătit, escape rooms sau noi experienţe în cadrul unor spectacole de teatru imersiv sau vizite la parcuri tematice. În acelaşi timp, aproape trei sferturi (73%) au raportat că, împreună, au optat pentru activităţi orientate spre sport când se întâlneau cu partenerul, inclusiv cursuri de gimnastică, drumeţii sau căţărare sau bouldering.

Potrivit sursei citate, nouă din zece respondenţi (88%) au menţionat că sunt de acord cu experienţele comune, pentru că „i-a apropiat mai mult de partenerul lor”, iar 76% că ar prefera o întâlnire la care să poată învăţa sau încerca ceva nou cu partenerul lor. Acest lucru a fost valabil mai ales pentru cuplurile mai tinere, crescând la 79% pentru persoanele între 26 şi 35 de ani.

Majoritatea cuplurilor (91%) plănuieşte pentru viitor întâlniri mai active şi experienţe creative pe care le pot experimenta cu partenerii lor, în timp ce 84% au declarat că intenţionează să încerce activităţi noi în următoarele 12 luni, când se întâlnesc, iar călătoriile sunt cea mai bună opţiune pentru 77% dintre ei.

Pentru jumătate dintre cupluri, o alegere des întâlnită este descoperirea şi practicarea unor noi hobby-uri, cum ar fi fotografia (42%) şi sportul (36%).

În ceea ce priveşte alegerile comune în cuplu, lucrurile sunt destul de dificile: mai multe femei au optat pentru călătorii – 81%, faţă de 73% dintre bărbaţi, în timp ce aceştia au fost mai pasionaţi de sport – 43%, faţă de 29% dintre femei. În schimb, fotografia, ca un nou hobby, a fost o preferinţă atât pentru femei – 42%, cât şi pentru bărbaţi – 41%.

La nivel general, 64% dintre cuplurile chestionate s-au declarat de acord cu afirmaţia că întâlnirile clasice sunt plictisitoare şi că sunt în căutarea de experienţe mai interesante alături de partenerii sau cu persoanele cu care se întâlnesc.

Când a fost sărbătorită prima dată Ziua Îndrăgostiților

Realizatorii studiului menţionează că originile Zilei Îndrăgostiţilor datează încă din anul 269, când aceasta a fost petrecută ca sărbătoare în cinstea Sfântului Valentin.

În secolul al XVIII-lea această tradiţie a început prin a oferi flori, dulciuri şi felicitări persoanelor dragi. Aproximativ 200 de ani mai târziu, aceste obiceiuri se schimbă şi atât cuplurile, cât şi cei care sunt la primele întâlniri cu partenerul caută experienţe care să creeze amintiri durabile.

Studiul a fost efectuat, online, în ianuarie 2023, de către Pollster în numele Huawei pe un eşantion de 2.550 de respondenţi din Turcia, România, Germania, Italia, Franţa şi Polonia, prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing).

Produsele şi serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de ţări, fiind utilizate de o treime din populaţia lumii. Până în prezent, compania a înfiinţat 14 Centre de cercetare şi dezvoltare în ţări, precum: Germania, Suedia, India şi China.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

A găsit un card uitat într-un bancomat din Sebeș și a scos de pe el 1.500 de lei. Bărbat din Gârbova, cercetat de polițiști

Publicat

card atm bancomat pixabay 1000x600.jpg

Un bărbat din comuna Gârbova este cercetat de polițiști pentru furt și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În timp ce se afla în incinta unei bănci din municipiul Sebeș, acesta ar fi sustras 1.500 de lei de pe cardul unei femei, uitat de aceasta în interiorul unui bancomat.

Potrivit IPJ Alba, la data de 18 aprilie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat un bărbat de 48 de ani, din comuna Gârbova, ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 283.000 de salariați în județul Cluj în februarie 2024. SALARIUL mediu brut, 9.369 de lei, locul 2 pe țară după București

Publicat

plic bani e1661499911841.jpg

Județul Cluj avea la finele lunii februarie 2024 peste 283.000 de salariați. Salariul mediu brut era de  9.369 de lei.

„Efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii februarie 2024 a fost de 283.824 persoane, în creștere cu 1.367 persoane comparativ cu luna ianuarie 2024 și cu 5.257 persoane mai multe față de luna februarie 2023.

Peste 283.000 de salariați în județul Cluj în februarie 2024. SALARIUL mediu brut, 9.369 de lei, locul 2 pe țară…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Rotitul cocoșului de munte în Parcul Natural Apuseni. Imagini cu animale, surprinse de camerele de supraveghere

Publicat

video: rotitul cocoșului de munte în parcul natural apuseni. imagini

VIDEO: Rotitul cocoșului de munte în Parcul Natural Apuseni. Imagini cu mai multe animale au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în pădurile parcului și postate pe contul de Facebook al administrației. 

”Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea imaginilor.

„Rotitul” cocoșilor de munte este un ritual de împerechere care are loc primăvara. Masculul defilează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș, pentru lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restricții de circulație pe autostrada a1 sibiu – sebeș, pentru

Vineri, 19 aprilie sunt anunțate restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. Sunt efectuate lucrări de reparații, potrivit CNAIR.

Potrivit dispeceratului CNAIR, între orele 08:15 – 19:00 se vor executa lucrări de reparații la partea carosabilă.

Traficul pe Banda 1 și Banda de Urgență este restricționat, pe calea 1 (sens Sibiu – Sebeș), în zona Apoldu de Jos – Miercurea Sibiului.

Este vorba despre două tronsoane, între km 280+800 și 281+370 și între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe