Connect with us

ACTUALITATE

Aproape un sfert dintre români apelează la un profesonist când vor să zugrăvească, 76% renovează singuri (studiu)

Publicat

Peste trei sferturi dintre românii (76%) care locuiesc la oraş preferă să zugrăvească singuri sau împreună cu un alt membru al familiei sau prieten şi doar aproape un sfert (24%) apelează la un zugrav profesionist, în special femeile, arată rezultatele unui studiu GfK România despre comportamentul de cumpărare pe piaţa vopselurilor lavabile.

Conform cercetării publicate miercuri, 7 din 10 români cumpără vopseaua din magazinele mari de bricolaj, în timp ce depozitele de materiale de construcţii sunt preferate de 18%, iar magazinele specializate din apropierea casei (de tip metalo-chimice) de 12% dintre cei chestionaţi.

Studiul anual GfK România relevă, totodată, că, pe genuri, bărbaţii sunt cei care aleg să zugrăvescă singuri sau împreună cu un alt membru al familiei sau prieten, iar majoritatea femeilor solicită, în mai mare măsură, ajutorul unui profesionist.

La nivel general, 76% dintre românii care locuiesc în mediul urban preferă să zugrăvescă ei înşişi sau alături de un alt membru al familiei şi 24% apelează la un zugrav profesionist.

În aproape jumătate dintre cazuri (47%), vopselurile sunt cumpărate, de obicei, împreună cu un membru al familiei. De asemenea, 41% dintre respondenţi susţin că merg singuri la magazin pentru a cumpăra vopselurile necesare, iar în 10% dintre cazuri, zugravul angajat este direct implicat în procesul de achiziţie.

Potrivit sursei citate, culoarea cea mai des folosită este albul, utilizată pentru toate tipurile de camere. Totodată, vopseaua colorată este mai utilizată pentru camera copilului, dormitor şi living room, în timp ce albul este preferat pentru băi şi bucătării. Rezultatele GfK România relevă că 46% dintre consumatori au folosit vopsea albă, 26% vopsea colorată, iar 28% deopotrivă vopsea albă şi colorată.

În acelaşi timp, 71% dintre cei care au zugrăvit în anul anterior au renovat bucătăria şi 60% alte camere din apartament.

Cele mai dificile activităţi în procesul de renovare a casei sunt considerate: curăţenia de după (47%), acoperirea mobilierului şi a podelelor (42%), pregătirea suprafeţelor pentru zugrăvire (36%), aplicarea chitului pe pereţi (31%).

În ceea ce priveşte loialitatea faţă de branduri, aceasta a scăzut de la 56%, în 2015, la 52% în 2018. În acest sens, 46% dintre cei care renovează ar schimba brandul dacă cel căutat nu este disponibil şi, în acelaşi procent, decid ce marcă să achiziţioneze la faţa locului, în magazin.

Legat tot de branduri, studiul de specialitate dezvăluie faptul că prietenii şi familia sunt cele mai puternice surse de influenţă la momentul alegerii (51%), urmaţi de zugrav (47%) şi vânzător (45%). Dintre canalele de comunicare, televiziunea este cel mai influent.

Studiul GfK monitorizează tendinţele şi evoluţia principalilor indicatori de performanţă de pe piaţa vopselelor lavabile din România, în 2018. Eşantionul studiului a fost de 800 de respondenţi, dintre care 500 de persoane care şi-au renovat locuinţele şi 300 de meşteri zugravi, din mediul urban. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (351)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (351)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Poetul, eseistul şi criticul literar spaniol Juan Carlos Abril, în „Observator cultural” nr. 978 din 2019, despre poezie, într-un interviu acordat Doinei Ioanid: „Da, poezia este o necesitate de expresie, deşi, ca limbaj vorbit, trebuie să o învăţăm. Ne este dificil atunci când nu cunoaştem codul, ne încarcă cu semnificaţiile şi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Expoziția „Arta cămășii cu altiță – cos pentru o cauză”, la Secția de Artă Plastică – Etnografie Botoșani

Publicat

expoziția „arta cămășii cu altiță – cos pentru o cauză”,

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie – Științele Naturii, în colaborare cu Asociația Semne Cusute, organizează expoziția ,,Arta cămășii cu altiță – cos pentru o cauză”.

Conceptul expozițional propus de asociație, #cospentruocauză, dezvăluie tabloul întreg tuturor celor ce caută sensul acestor semne. Cămășile tradiționale ilustrează o lume completă. Cei ce le admiră de la distanță sunt fascinați de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Închidere casierie SC Modern Calor SA – punct de lucru Uvertura Mall

Publicat

Închidere casierie sc modern calor sa – punct de lucru

Publicitate

SC Modern Calor SA informează clienții că începând cu data de 1 iunie 2025, casieria din incinta Uvertura Mall își va înceta definitiv activitatea.

Această măsură face parte dintr-un proces amplu de modernizare și eficientizare a serviciilor oferite, cu accent pe soluții digitale și canale de plată alternative, care să ofere mai multă flexibilitate și accesibilitate clienților noștri.

După închiderea casieriei din Uvertura Mall, aveți la…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția”: Polițiștii botoșăneni continuă campania

Publicat

drogurile și violența, teme obligatorii în „săptămâna altfel”. anunțul ministrului

Publicitate

POLIȚIȘTII DE SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ – ACTIVITĂȚI ÎN CADRUL CAMPANIEI ”Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția.”

 

Polițiștii de siguranță școlară continuă implementarea Campaniei ”Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția.”, inițiată la nivel național de către Inspectoratul General al Poliției Române.

 

Ieri – 13 mai, peste 120 de elevi ai școlilor gimnaziale din comunele Lozna și Dersca au participat la dezbateri…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe