Connect with us

ACTUALITATE

Studiu îngrijorător în SUA: Armele au devenit cauza principală a deceselor în rândul tinerilor americani

Publicat

america politia

Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani, depăşind accidentele rutiere, indică un studiu recent al autorităţilor sanitare ce arată o creştere masivă a omuciderilor cu arme de foc în SUA, precum atacul recent dintr-o şcoală din statul Texas soldat cu 19 copii ucişi, transmite AFP.

În 2020, 4.368 de copii şi adolescenţi până în 19 ani au decedat ca urmare a rănilor cauzate de arme de foc, ceea ce reprezintă o proporţie de 5,4 la 100.000 de persoane din această categorie a populaţiei, potrivit unei statistici publicate de Centrul de prevenire şi luptă împotriva maladiilor (CDC).

Pentru comparaţie, 4.036 de decese au fost imputate accidentelor rutiere în categoria de vârstă analizată.

Studiu îngrijorător în SUA. În ultimii ani a crescut simțitor numărul incidentelor cu arme

Diferenţa între decesele provocate de accidente rutiere şi cele de arme de foc s-a redus ca urmare a măsurilor de ameliorare a securităţii rutiere luate de-a lungul anilor, simultan cu o creştere a numărului incidentelor cu arme.

Cele două curbe s-au intersectat în 2020, rezultatele acestei evoluţii fiind publicate săptămâna trecută de New England Journal of Medicine (NEJM).

Noile date coincid cu alte studii privind o creştere a violenţelor cu arme de foc în timpul pandemiei de COVID-19. Motivele acestei creşteri sunt multiple, dar ”nu se poate presupune că se va reveni la nivelurile pre-pandemice”.

Din punct de vedere geografic, rata deceselor cauzate de arme de foc este cea mai importantă în capitala federală Washington DC, urmată de statele Louisiane şi Alaska. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Unde ieșim săptămâna asta în Oradea: Vezi lista evenimentelor din perioada 4-10 iulie!

Publicat

concert oradea 03072022.jpg

În această săptămână, copiii și adolescenții, dar nu numai, nu au niciun motiv să stea în casă: în Oradea sunt anunțate numeroase ateliere și activități creative, distractive și educative. De asemenea, agenda evenimentelor cuprinde o seară dansantă în Parcul Libertății și un concert simfonic cu multe nume importante pe scenă.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ucraina anunţă că a predat până acum cadavrele a peste 400 de militari ruşi

Publicat

ucraina

Guvernul Ucrainei a predat până în prezent cadavrele a peste 400 de militari ruşi căzuţi în luptă. Rusia le ”recuperează în secret”, evitând să o facă public, pentru ca populaţia să nu vadă acest lucru, a declarat Irina Vereşciuk, viceprim-ministru responsabil cu reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, pentru presa locală, citată luni de EFE.

”Am returnat peste 400 de cadavre… Evident că sunt foarte puţine, pentru că ştim că-s mulţi mai mulţi” militari ruşi morţi în război, a explicat oficialul guvernamental.

Rusia ”nu vrea ca cetăţenii săi să vadă că este predat un număr mare de cadavre. Îşi dă seama ce potenţial exploziv are un astfel de demers”, aşa că ”o face aproape în secret, nu public, şi încearcă să nu ne predea nouă niciun cadavru”, a adăugat ea.

În opinia lui Vereşciuk, lipsa unui acord cu ruşii în această chestiune va crea probleme în viitor.

”Realizăm identificarea şi analiza genetică în conformitate cu protocoalele europene. Rusia nu susţine din principiu protocoalele europene. Se cramponează de practicile sale barbare medievale şi de propriile sale protocoale”, a acuzat Vereşciuk. ”În viitor, aceasta va fi o problemă importantă pentru că testele pe care ei le fac, analizele lor genetice, evident că nu se vor potrivi şi este posibil să nu coincidă cadavrele pe care ni le predau cu listele noastre (cu militarii decedaţi). Este o problemă cu care ne confruntăm, dar ne gândim cum putem s-o rezolvăm”, a adăugat ea.

Potrivit guvernului ucrainean, aproape 36.000 de militari ruşi au murit pe teritoriul Ucrainei de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie, o cifră dezminţită de Kremlin. În aproape patru luni de război, ruşii au reuşit practic să obţină controlul asupra întregului est al Ucrainei (zona Donbas) şi al anumitor regiuni din sud aflate în apropierea peninsulei ucrainene Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014, notează EFE.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

SC VERONELLA SRL: Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Publicat

anunt mediu verron 1 e1626176451331 1000x600.jpg

.C. VERONELLA S.R.L., titular al proiectului „Construire centrala fotovoltaica si racordarea la retea cu puterea instalată de 245,7 kWp, amplasată pe acoperis”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Construire centrala fotovoltaica si racordarea la retea cu puterea instalată de 245,7 kWp, amplasată pe acoperis”, propus a fi amplasat în str. Calea Alba Iulia nr. 18, sat Drambar, comuna Ciugud, jud. Alba.

Proiectul deciziei de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șpaga, înapoi! Se redeschide cazul presupusei mite de la UDMR-istul Kiss către judecătorul Antik, via avocatul Doseanu

Publicat

antik levente 03072022 03072022.jpg

Veşti proaste pentru judecătorul Antik Levente, de la Curtea de Apel Oradea, soţia acestuia, Cristina Antik, fostul șef al Consiliului Județean Bihor, Alexandru Kiss, şi avocatul celui din urmă, Răzvan Doseanu.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe