Connect with us

EVENIMENT

Studiu: Jumătate din decesele provocate de coronavirus au loc în azile

Publicat

decese

Aproximativ jumătate din decesele provocate de coronavirus au loc în aziluri, arată un studiu al London School of Economics bazat pe date oficiale din cinci ţări europene, citat marţi de PA.

LTCPN (Long Term Care Policy Network), o reţea internaţională pentru politicile de îngrijire pe termen lung, a prelucrat informaţiile din Belgia, Franţa, Irlanda, Italia şi Spania.

Rezultatele au fost publicate după ce lideri ai mediului de afaceri britanic au susţinut că din bilanţurile oficiale sunt eliminate decesele bătrânilor instituţionalizaţi. O organizaţie de îngrijire a estimat că în Regatul Unit au murit în aziluri peste 1000 de oameni, iar baroneasa Altmann (Rosalind Miriam Altmann, membră a Camerei Lorzilor) a scris în ziarul Daily Mail că rezidenţii din azilurile pentru vârstnici refuzaţi de spitale sunt ‘abandonaţi ca mieii la tăiere’.

Raportul LTCPN sugerează că imaginea cea mai clară a mortalităţii cauzate de coronavirus în aziluri o oferă Irlanda, unde există un sistem centralizat de colectare a informaţiilor privind epidemia de COVID-19. Până sâmbăta trecută, se consemnaseră 6444 de cazuri şi 288 de decese, din care 1556 – adică 54% – în rândul celor aflaţi în instituţii de îngrijire.

În Belgia, cele mai recente date indică 1405 decese din aceeaşi cauză în aziluri, reprezentând 42% din numărul total.

În Spania, pe baza informaţiilor preluate de presă de la guvernele provinciilor timp de o lună, până la 8 aprilie, procentajul este de 57% (8345 de morţi în aziluri de bătrâni).

În Italia, dintr-un studiu în 577 de aziluri (10% din instituţiile respective), s-a extrapolat o proporţie de 53%.

În Franţa, datele de la ministerul sănătăţii duc la un rezultat de 44,6%.

Autorii raportului arată că definiţia azilurilor poate fi diferită de la o ţară la alta, deci datele nu sunt comparabile, însă adaugă că fără a lua în calcul decesele celor aflaţi în îngrijire şi ale personalului din astfel de instituţii nu se pot lua decizii în cunoştinţă de cauză pentru alocarea resurselor în sectorul respectiv.

Medicul-şef al Regatului Unit, profesorul Chris Whitty, a declarat că s-au înregistrat focare de epidemie în 13,5% din azilurile britanice şi a afirmat că ar dori să crească numărul de teste. Întrebat dacă în aceste instituţii se înregistrează corespunzător decesele, el a arătat că medicii fac evaluări pe baza propriei opinii privind cauzele, iar concluziile lor sunt cele consemnate în certificatele de deces. ‘Doctorii iau foarte în serios chestiunea şi încearcă să se asigure că obţin informaţii suficiente pentru a furniza date exacte’, a susţinut el.

Matthew Reed, directorul organizaţiei caritabile Marie Curie, este de părere că datele deceselor în spitale anunţate zilnic de guvernul de la Londra ‘sunt în urma totalului’, deoarece nu iau în calcul morţii din aziluri.

Datele provizorii ale Oficiului Naţional de Statistică din 7 aprilie arată că aproximativ unul din 14 cazuri de decese legate de coronavirus în Anglia şi Ţara Galilor ar putea avea loc în afara spitalelor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Alba Iulia. Șoferița a plecat de la locul accidentului

Publicat

69542889 696068144241826 669627118463746048 n wm.jpg

O femeie din Alba Iulia care a provocat un accident rutier a fost identificată de polițisti, după ce a plecat de la fața locului. Reprezentanții poliției au precizat că femeia se afla la volanul unei mașini și în timpul unei manevre de dat cu spatele, a lovit o fetiță de 8 ani, care trecea strada. 

Accidentul rutier s-a petrecut pe strada Toporașilor din Alba Iulia, miercuri, 27 martie 2024.

Cazul a fost sesizat de tatăl minorei, iar incidentul a fost făcut public de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Prima cursă aeriană de la Zurich a aterizat pe Aeroportul Cluj, în premieră absolută. Este operată de Swiss Air

Publicat

swiss 1.jpg

Prima cursă aeriană care leagă Cluj-Napoca de orașul elvețian Zurich a aterizat, joi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, aceasta fiind operată, în premieră absolută, de compania Swiss International Air Lines de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că debutul zborurilor Swiss Air Lines va asigura diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horia Constantinescu renunță la funcția de președinte al ANPC după scandalul puiului galben și nominalizarea la Primăria Constanța

Publicat

horia constantinescu renunță la funcția de președinte al anpc după

Horia Constantinescu renunță la funcția de șef al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului.

El a anunțat joi pe o rețea socială că pleacă din instituție după scandalul „puiului galben” și după ce a fost desemnat candidat PSD la Primăria Constanța.

„Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța.

Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare de vânt puternic în Alba. Localitățile vizate

Publicat

cod galben de vânt în mare parte a județului alba.

Meteorologii au emis joi dimineață o nouă avertizare de vânt pentru județul Alba. Este valabilă până la ora 13:00. 

Potrivit ANM, este vizată zona joasă a județului Alba.

Vântul va sufla cu putere în zona localităților: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe