Connect with us

EVENIMENT

Studiu: Jumătate din decesele provocate de coronavirus au loc în azile

Publicat

decese

Aproximativ jumătate din decesele provocate de coronavirus au loc în aziluri, arată un studiu al London School of Economics bazat pe date oficiale din cinci ţări europene, citat marţi de PA.

LTCPN (Long Term Care Policy Network), o reţea internaţională pentru politicile de îngrijire pe termen lung, a prelucrat informaţiile din Belgia, Franţa, Irlanda, Italia şi Spania.

Rezultatele au fost publicate după ce lideri ai mediului de afaceri britanic au susţinut că din bilanţurile oficiale sunt eliminate decesele bătrânilor instituţionalizaţi. O organizaţie de îngrijire a estimat că în Regatul Unit au murit în aziluri peste 1000 de oameni, iar baroneasa Altmann (Rosalind Miriam Altmann, membră a Camerei Lorzilor) a scris în ziarul Daily Mail că rezidenţii din azilurile pentru vârstnici refuzaţi de spitale sunt ‘abandonaţi ca mieii la tăiere’.

Raportul LTCPN sugerează că imaginea cea mai clară a mortalităţii cauzate de coronavirus în aziluri o oferă Irlanda, unde există un sistem centralizat de colectare a informaţiilor privind epidemia de COVID-19. Până sâmbăta trecută, se consemnaseră 6444 de cazuri şi 288 de decese, din care 1556 – adică 54% – în rândul celor aflaţi în instituţii de îngrijire.

În Belgia, cele mai recente date indică 1405 decese din aceeaşi cauză în aziluri, reprezentând 42% din numărul total.

În Spania, pe baza informaţiilor preluate de presă de la guvernele provinciilor timp de o lună, până la 8 aprilie, procentajul este de 57% (8345 de morţi în aziluri de bătrâni).

În Italia, dintr-un studiu în 577 de aziluri (10% din instituţiile respective), s-a extrapolat o proporţie de 53%.

În Franţa, datele de la ministerul sănătăţii duc la un rezultat de 44,6%.

Autorii raportului arată că definiţia azilurilor poate fi diferită de la o ţară la alta, deci datele nu sunt comparabile, însă adaugă că fără a lua în calcul decesele celor aflaţi în îngrijire şi ale personalului din astfel de instituţii nu se pot lua decizii în cunoştinţă de cauză pentru alocarea resurselor în sectorul respectiv.

Medicul-şef al Regatului Unit, profesorul Chris Whitty, a declarat că s-au înregistrat focare de epidemie în 13,5% din azilurile britanice şi a afirmat că ar dori să crească numărul de teste. Întrebat dacă în aceste instituţii se înregistrează corespunzător decesele, el a arătat că medicii fac evaluări pe baza propriei opinii privind cauzele, iar concluziile lor sunt cele consemnate în certificatele de deces. ‘Doctorii iau foarte în serios chestiunea şi încearcă să se asigure că obţin informaţii suficiente pentru a furniza date exacte’, a susţinut el.

Matthew Reed, directorul organizaţiei caritabile Marie Curie, este de părere că datele deceselor în spitale anunţate zilnic de guvernul de la Londra ‘sunt în urma totalului’, deoarece nu iau în calcul morţii din aziluri.

Datele provizorii ale Oficiului Naţional de Statistică din 7 aprilie arată că aproximativ unul din 14 cazuri de decese legate de coronavirus în Anglia şi Ţara Galilor ar putea avea loc în afara spitalelor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ziua Națională: Naiul, simbol românesc – concert cameral în premieră națională, la Alba Iulia, în 29 noiembrie

Publicat

ziua națională: naiul, simbol românesc – concert cameral în premieră

Ziua Națională: La Alba Iulia va fi prezentat, în premieră națională, un concert cameral cu lucrări ale compozitorilor Gheorghe Zamfir și Alexandru Pal. Evenimentul este organizat vineri, 29 noiembrie, cu ocazia manifestărilor de Ziua Națională a României, 1 Decembrie.

Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” vă invită la un eveniment unic datorită repertoriului muzical abordat și a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rector UMFIH: Concursul de rezidențiat de la Cluj, fără incidente. Cel mai mare punctaj la Medicină a fost de 931 de puncte

Publicat

rezi 1.jpg

Concursul de rezidențiat organizat, duminică, de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” (UMFIH) Cluj-Napoca s-a desfășurat fără incidente, fiind înscriși peste 1.300 de candidați. 

”S-a finalizat cu bine concursul de rezidențiat 2024. Ca președinte al comisiei locale, împreună cu colegii mei din Consiliul de Administrație, am organizat desfășurarea în condiții cât mai bune pentru candidați a acestui adevărat test de anduranță…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Femei de succes din Alba: Andreea Oanță conduce de 13 ani o firmă de genți de lux în Alba Iulia. Cum a luat naștere Caresta

Publicat

video femei de succes din alba: andreea oanță conduce de

Femei de succes din Alba: Andreea Oanță conduce de 13 ani un brand făcut de la zero, în Alba Iulia. Este vorba despre Caresta, firma care produce genți de piele, de lux. 

Este o afacere în care s-a implicat și care dă rezultate. Genițile făcute de Andeea Oanță sunt căutate atât în județ, dar și în România, sau chiar în afara țării. 

Reporterii alba24.ro au mers în vizită la sediul fimei pentru a afla povestea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în Alba în săptămâna 18 – 24 noiembrie: Iarna își face simțită prezența. Ninsori și temperaturi sub zero grade

Publicat

vremea în alba în săptămâna 18 – 24 noiembrie: iarna

Vremea în Alba în săptămâna 18 – 24 noiembrie: Se face tot mai frig și vin ninsorile. Prognoza meteo pe localități. Se schimbă vremea. Se face tot mai frig, odată ce ne apropiem de luna decembrie. Sunt anunțate și primele ninsori.

Temperaturile scad tot mai mult, așa încât minimele vor coborî până la -6 chiar -8 grade Celsius. Cu excepția zilei de miercuri, când va fi puțin mai cald, temperaturile maxime nu vor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe