Connect with us

EVENIMENT

Studiu: La gravide, riscurile pentru forme severe de COVID-19 cresc doar la finalul sarcinii

Publicat

Gravidele nu prezintă o probabilitate mai mare de a dezvolta o formă severă de COVID-19 în comparaţie cu alte femei, dar tendinţa este ca cele mai multe care dezvoltă astfel de forme ale bolii să se afle în ultimele luni de sarcină, potrivit unui studiu preliminar realizat în Marea Britanie, citat Reuters.

Studiul a monitorizat 427 de femei gravide care au fost internate cu COVID-19, afecţiunea pulmonară provocată de noul coronavirus, în perioada 1 martie – 14 aprilie. Potrivit cercetării, mai puţin de 0,5% dintre toate femeile gravide au fost internate cu această boală, iar dintre ele, doar circa una din 10 a avut nevoie de terapie intensivă.

Cercetarea sugerează că viitoarele mame nu prezintă un risc mai crescut de a dezvolta o formă severă de COVID-19 în comparaţie cu restul populaţiei, a precizat echipa de cercetători condusă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Oxford şi Colegiul Regal Britanic al Obstetricienilor şi Ginecologilor.

”(Cu toate acestea), majoritatea femeilor însărcinate care au fost internate aveau mai mult de şase luni de sarcină, fapt care subliniază importanţa continuării aplicării măsurilor de distanţare socială în fazele avansate ale sarcinii”, a spus Marian Knight, profesoară la Oxford în domeniul sănătăţii maternale şi a copiilor, unul dintre coordonatorii studiului.

Studiul, care nu a fost evaluat încă de un comitet ştiinţific, dar a fost publicat online luni pe pagina de internet MedRxiv, a descoperit de asemenea că femeile însărcinate din grupurile etnice minoritare, cele supraponderale sau care aveau alte probleme de sănătate, precum hipertensiune arterială şi diabet, au avut o probabilitate mai mare de a necesita spitalizare.

”Un număr foarte mic de gravide au făcut forme severe ale COVID-19 şi, din nefericire, unele dintre acestea au decedat”, a spus Marian Knight într-o declaraţie referitoare la concluziile studiului.

”Este îngrijorător faptul că mai multe femei însărcinate aparţinând comunităţii persoanelor de culoare sau altor grupuri etnice minoritare sunt internate cu COVID-19 în timpul sarcinii, iar acest fapt necesită o investigare urgentă”, a adăugat ea.

Analizând efectele asupra nou-născuţilor aduşi pe lume de mame cu COVID-19, cercetătorii au spus că rezultatele sunt ”în mare parte liniştitoare”.

Deşi aproape unul din cinci bebeluşi s-a născut prematur şi a necesitat internare în secţia de neonatologie, mai puţin de 20 de bebeluşi dintre cei monitorizaţi pe parcursul studiului s-au născut la mai puţin de 32 de săptămâni de gestaţie, au mai precizat cercetătorii.

O cincime din bebeluşii născuţi de mamele cuprinse în studiu au avut rezultate pozitive la testul pentru COVID-19, însă doar jumătate dintre aceste teste pozitive au fost realizate imediat după naştere, fapt care sugerează că riscul transmiterii infecţiei de la mamă la nou-născut este mic, potrivit cercetătorilor.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: România va pierde 230 milioane de euro din cauza pensiilor speciale. Boloș: Avem două variante, măsurile sunt urgente

Publicat

video: românia va pierde 230 milioane de euro din cauza

România va pierde 230 de milioane de euro dacă nu elimină sau modifică sistemul de pensii speciale, a spus ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la Alba iulia. Măsurile trebuie implementate în următoarele 5 luni, iar banii au fost deja blocați. 

Boloș a vorbit despre două variante în care se poate modifica sistemul: fie se stabilește un plafon de venit dincolo de care s-ar plăti un impozit diferențiat, fie se ajustează stagiul de cotizare sau procentul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Profesioniștii din SĂNĂTATE cer, de la Cluj, modificarea sistemului asigurărilor de MALPRAXIS: Este nefuncțional

Publicat

conferinta malpraxis1.jpg

Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România, care apără interesele tuturor categoriilor de personal din Sănătate, a organizat vineri, la Cluj-Napoca, o conferință privind sistemul asigurărilor de malpraxis.

Angajații din Sănătate spun că regândirea sistemului asigurărilor de răspundere civilă este o urgență, nu doar pentru medici, ci și pentru protecția pacienților.

Profesioniștii din SĂNĂTATE cer, de la Cluj, modificarea sistemului asigurărilor de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ministrul Marcel Boloș, vizită în județul Alba. Întâlniri cu primari, oameni de afaceri și discuții legate de finanțări

Publicat

video: ministrul marcel boloș, vizită în județul alba. Întâlniri cu

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, face vineri o vizită în județul Alba, unde se întâlnește cu administrații locale, oamenii de afaceri și reprezentanți ai ADR Centru. 

Acesta va participa la discuții privind pregătirea unui proiect de investiții pentru realizarea unui Agri-Food Hub Regional în județul Alba – Regiunea Centru și va vizita Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde se derulează un proiect major de investiții.

El se va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: A început PlantFEST 2025 la Aiud. Oferta și prețuri la flori, pomi fructiferi, material săditor, utilaje, echipamente

Publicat

foto video: a început plantfest 2025 la aiud. oferta și prețuri

A început PlantFEST 2025 la Aiud, în cadrul căruia centrul municipiului a devenit o adevărată grădină urbană. Inițiativa aparține primăriei.

La eveniment participă zeci de expozanți de flori, arbuști, pomi fructiferi, material săditor precum și de utilaje și unelte în domeniul grădinăritului. Vizitatorii au ocazia să descopere diversitatea produselor horticole cultivate de către producătorii locali și nu numai.

Reporterii Alba24 au fost prezenți la deschiderea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe