EVENIMENT
STUDIU: Majoritatea copiilor de 2 şi 3 ani petrec prea mult timp în faţa ecranelor

Un studiu canadian publicat luni arată că marea majoritate a copiilor de doi şi trei ani depăşesc timpul recomandat petrecut săptămânal în faţa ecranelor şi că un factor asociat este timpul petrecut de mamele acestora în acelaşi mod, relatează AFP.
Noul studiu este limitat, circa 3.600 de copii, şi realizat pe baza unui studiu condus între 2011 şi 2014, în care mamele au declarat orele petrecute în faţa ecranelor de ele şi copiii lor. Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este de maxim o oră pe zi.
80% dintre copiii de doi ani şi 95% dintre copiii de trei ani au petrecut mai mult de şapte ore pe săptămână în faţa ecranelor, potrivit studiului apărut în revista Jama Pediatrics.
Cel mai important factor asociat timpului mare petrecut de copii în faţa ecranelor este timpul petrecut de mame în faţa tabletelor, smartphone-urilor sau televizoarelor, urmat de îngrijirea la domiciliu (în comparaţie cu copiii care merg la creşă).
Numeroase studii au fost publicate sau sunt în curs de realizare pentru a studia impactul ecranelor asupra dezvoltării copiilor, dar este dificilă stabilirea unei relaţii cauză-efect. Este greu de stabilit doar efectul timpului petrecut în faţa ecranului, deoarece mulţi factori socio-economici şi culturali, mai mult sau mai puţin măsurabili, trebuie luaţi în calcul în consumul de televiziune sau jocuri video.AGERPRES
EVENIMENT
”Tzuki și Tati” pe scenă la Alba Iulia: Florin Piersic Jr și Marius Bodochi într-un spectacol cu întrebări, răspunsuri și dileme

Stai liniștit pe o bancă, într-un parc situat lângă starea civilă din orașul tău. Ești cu căștile în urechi și îți asculți playlist-ul ăla de zi cu zi. Mai ai o oră de pierdut până să ajungi la întâlnirea programată.
Pe banca din fața ta se așează un tip. Are un costum pe el, cravata o idee răvășită, iar când își ridică de pe ochi ochelarii Wayfarer, vezi că pare îngrijorat. Trage adânc din țigară și se uită în gol. Pentru o secundă crezi că se uită…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pe cine a trimis Alba în Parlament: Senatori și deputați invizibili, cu ZERO activitate pentru județ, după 5 luni de mandat

Pe cine a trimis Alba în Parlament: Activitatea parlamentarilor din Alba. O deputată de Alba a reușit „performanța” de a avea, în 5 luni de la preluarea mandatului, o singură propunere legislativă inițiată. Este vorba despre un proiect privind includerea unui parc din Timișoara pe lista monumentelor istorice. Este vorba despre deputata POT de Alba, Bianca Gavrilă, sora șefei POT la nivel național. Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Camerei Deputaților, aceasta a vorbit…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Clujenii continuă să voteze în număr mai mare decât în primul tur al alegerilor prezidențiale.
Alegătorii pot vota în 674 de secții pe întreg teritoriul județului. Urnele se închid la ora 21.00.
Clujenii votează. Prezența la urne la ora 11.00
Potrivit AEP, prezența la vot la ora 11.00 era, la Cluj, de 16.07%
De asemenea, la Cluj-Napoca se votează în ritm susținut, prezența la urne fiind de 18,34%. Procentul include și alegătorii pe liste suplimentare….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ghișeele de la Evidența Persoanelor sunt deschise în ziua votului, 18 mai. Program special pentru eliberarea actelor

Ghișeele de la Evidența Persoanelor sunt deschise în ziua votului, 18 mai, alegeri prezidențiale 2025 turul 2. Serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor (SPCLEP) Alba Iulia lucrează cu publicul, pentru a asigura eliberarea documentelor de identitate.
Ghișeele sunt deschise până la ora 21.00.
Cetățenii români pot vota în baza unuia dintre următoarele acte:
- cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie
- buletinul de…
Citește mai mult pe Alba24.ro