Connect with us

ACTUALITATE

Munca în sistem hibrid crește productivitatea, dar adaugă presiune pe angajați și lideri. România, inclusă pentru prima dată în acest studiu

PublicatModul de lucru hibrid ar putea forța o regândire fundamentală a modului de măsurare și gestionare a performanței angajaților, arată un studiu realizat de furnizorul de soluții HR Adecco.

La nivel global, 53% dintre lucrători doresc un model de lucru hibrid, în care mai mult de jumătate din timpul petrecut la muncă este la distanță. Productivitatea a supraviețuit schimbării, cu 82% dintre participanții la studiu se simt la fel de productivi sau mai mult decât înainte.

Orele suplimentare s-au înmulțit, având o creștere de 14% în ultimul an, iar mai mult de jumătate dintre tinerii lideri au raportat că au suferit de epuizare (“burnout”).

73% dintre angajați și lideri solicită să fie măsurați în funcție de rezultate

73% dintre angajați și lideri solicită să fie măsurați în funcție de rezultate, și nu în funcție de orele lucrate, în timp ce doar 36% dintre manageri evaluează performanța pe baza rezultatelor.

Satisfacția față de leadershipul din companii este scăzută și se resimte o deconectare din ce în ce mai mare față de angajați. Numai o treime dintre non-manageri simt că primesc recunoașterea cuvenită în cadrul organizației în care activează.

Cea mai mare anxietate cu privire la revenirea la birou se înregistrează în Australia

Cea mai mare anxietate cu privire la revenirea la birou se înregistrează în Australia (53%), urmată îndeaproape de Marea Britanie (52%) și Canada (51%).

Grupul Adecco a a realziat studiul global Resetting Normal: Defining the New Era of Work, ce examinează modul în care atitudinile față de muncă s-au schimbat de-a lungul a 12 luni și evidențiază problemele cheie pe care companiile trebuie să reușească să le adapteze cu succes în această perioadă de tranziție.

La un an după ce pandemia a schimbat modul în care lucrăm pentru totdeauna, acest raport este construit pe baza cercetărilor din 2020 ale grupului Adecco, concentrându-se asupra perspectivelor pentru 2021 și chiar mai departe și extinzând cercetarea pentru a acoperi 25 de țări și 15.000 de respondenți de la birou, pe tot globul, inclusiv România.

Directorul executiv al grupului Adecco, Alain Dehaze, a declarat: „Pentru cei care nu sunt obligați să fie prezenți fizic ca să-și îndeplinească munca, este evident că nu se vor întoarce niciodată la birou în același mod și că viitorul muncii este flexibil. Pandemia a accelerat tendințele existente până la punctul în care acestea nu pot fi ignorate, iar în viitor succesul depinde numai de adaptarea indivizilor și liderilor la aceste trenduri.

România face parte din acest studiu pentru prima dată

Country Managerul Adecco România, Florin Godean, a declarat: “România face parte din acest studiu pentru prima dată. Este foarte interesant să vedem cum angajații români împărtășesc aceleași griji și preocupări ca cei din alte colțuri ale globului. De asemenea, studiul a relevat și diferențe mari de percepție între angajații români și cei din alte țări sau grupuri de țări:

Românii, alături de alți est europeni, au printre cele mai scăzute dorințe de a lucra de la distanță după pandemie. Doar 43% dintre români și est europeni doresc acest lucru, versus 64% de respondenți din Japonia sau 63% din UK.

Tot românii, alături de alți est europeni, doresc să revină cât mai repede la birou

Tot românii, alături de alți est europeni, doresc să revină cât mai repede la birou. 68% dintre români și est europeni doresc acest lucru, versus 53% dintre australieni, care sunt reticenți să revină la birou.

La nivel strict regional în Europa de Est, românii sunt cel mai mulțumiți de perspectivele de carieră în viitorul apropiat, spre deosebire de angajații greci.

De asemenea, angajații români se declară cel mai puțin afectați de presiunea pe sănătatea mintală, în ultimele 12 luni (doar 21% dintre respondenți se declară afectați), în comparație cu 55% dintre respondenții din Polonia.

O mare parte dintre angajați își doresc un model de lucru hibrid

Cercetarea relevă faptul că la nivel global, o mare parte dintre angajați (53%), își doresc un model de lucru hibrid, în care cel puțin jumătate din timpul petrecut la muncă este de la distanță, iar o mare parte din ei (71%) au acum un spațiu care le permite lucrul eficient de acasă. Ultimele 18 luni au dovedit că munca la distanță nu vine cu o pierdere a productivității și că facilitează un mod de lucru mai incluziv și flexibil.

Mai mult de trei sferturi dintre angajați doresc să-și păstreze flexibilitatea față de propriul program, mergând înapoi la birou, dar cu anumite condiții. Acest lucru este deosebit de important pentru generațiile și părinții mai tineri, care solicită mai mult timp la birou. 51% dintre cei care au copii doresc să fie în birou mai mult, față de 42% dintre cei care nu au copii.

În timp ce multe persoane au beneficiat de munca hibridă, nu toată lumea a avut o experiență pozitivă. Întrebările referitoare la durata săptămânii de lucru trebuie abordate, deoarece viitorul rămâne flexibil, cu mențiunea că orelele suplimentare au fost în creștere cu 14% în ultimul an și că mai mult de jumătate dintre angajați (57%) au declarat că ar putea face aceeași muncă în mai puțin de 40 de ore pe săptămână. 73% dintre angajați și manageri solicită să fie măsurați mai degrabă în funcție de rezultate, decât de orele petrecute la muncă, o tendință care a fost puternică și în 2020.

Suntem expuși riscului de a pierde o nouă generație de lideri

Raportul arată, de asemenea, că suntem expuși riscului de a pierde o nouă generație de lideri, cu mai mult de jumătate dintre liderii tineri (54%) suferind de epuizare și 3 din 10 lucrători declarând, în general, că sănătatea lor mintală și fizică a scăzut în ultimele 12 luni. Companiile trebuie să reevalueze modul în care pot sprijini mai bine angajații și le pot furniza resursele necesare pentru wellbeing, în cadrul noului model de lucru hibrid, deoarece 67% dintre non-manageri spun că liderii nu își îndeplinesc așteptările pentru verificarea bunăstării lor mintale.

Deconectare între punctele de vedere ale managementului asupra propriilor performanțe și opinia angajaților lor

Într-o măsură similară, există o mare deconectare între punctele de vedere ale managementului asupra propriilor performanțe și opinia angajaților lor. Satisfacția față de conducere este scăzută, doar o treime dintre non-manageri simțind că primesc recunoașterea cuvenită în cadrul locului de muncă.

Mai mult, doar jumătate dintre toți angajații afirmă că managerii lor au îndeplinit sau au depășit așteptările pentru încurajarea unei bune culturi a muncii (48%) sau pentru sprijinirea echilibrul lor dintre viața profesională și personală (50%). Acest lucru se regăsește predominant în Europa de Vest și Japonia, unde satisfacția față de leadership este cea mai mică.

În cele din urmă, concluziile au evidențiat faptul că, odată cu motivația și implicarea la un nivel scăzut, mai puțin de jumătate dintre angajați sunt mulțumiți de perspectivele de carieră din cadrul companiei lor, aproape 2 din 5 își schimbă cariera sau iau în calcul noi oportunități și 41% iau în considerare trecerea la locuri de muncă cu opțiuni de lucru mai flexibile.

„Demisia în masă”

„Demisia în masă” prevăzută nu este încă evidentă, dar este momentul ca organizațiile să se reconecteze cu forța de muncă. În plus, două treimi dintre angajați sunt încrezători că se vor începe din nou angajări semnificative, având securitatea, cultura, bunăstarea și dezvoltarea ca aspecte fundamentale ale ocupării forței de muncă pentru viitor.

sursa: mediafax.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Italia se pregăteşte să impună obligativitatea paşaportului verde COVID-19 pentru toţi angajaţii

Publicat

Italia se pregăteşte să impună obligativitatea ‘paşaportului verde COVID-19’ pentru toţi angajaţii, inclusiv din sectorul privat, începând de luna viitoare. Va deveni prima ţară europeană care ia o astfel de decizie. Încearcă să accelereze ritmul vaccinărilor şi să oprească infectările, transmite miercuri Reuters.

Italia se află printre statele care au impus acest paşaport – dovada că o persoană a primit cel puţin o doză de vaccin contra COVID-19, s-a vindecat recent de această boală sau are un test negativ recent – pentru accesul la muzee, săli de sport, evenimente în spaţii închise sau in interiorul restaurantelor.

Ulterior, a extins folosirea paşaportului în cazul profesorilor şi al personalului din şcoli, în ciuda fricţiunilor pe acest subiect în guvernul de unitate naţională condus de Mario Draghi.

Ministrul pentru afaceri regionale, Mariastella Gelmini, a declarat miercuri că guvernul este pregătit să meargă şi mai departe la reuniunea de joi.

 

Ne îndreptăm spre un paşaport verde

‘Ne îndreptăm spre un paşaport verde obligatoriu nu doar pentru angajaţii din sectorul public, ci şi pentru cei din sectorul privat’, a declarat ea la postul de radio RAI. ‘Vaccinul este singura armă pe care o avem împotriva COVID şi putem limita infectările doar vaccinând o mare majoritate a populaţiei’, a adăugat ea.

În lipsa unui paşaport verde, angajaţii ar putea fi suspendaţi, cu pierderea corespunzătoare a salariului. Nu este clar deocamdată dacă acesta va constitui şi un motiv de concediere.

În Italia, 73% din cei 60 milioane de locuitori au primit cel puţin o doză de vaccin contra COVID-19. 65% sunt complet vaccinaţi.

 

Ședinţa de guvern de joi ar putea să fie una tensionată

Potrivit Reuters, şedinţa de guvern de joi ar putea să fie una tensionată. Liderul Ligii, Matteo Salvini, s-a opus în mod repetat folosirii paşaportului verde, dar partidul său este divizat în această problemă.

Premierul Mario Deaghi s-a întâlnit miercuri cu lideri sindicali pentru a le prezenta planul guvernului. După întâlnire, Maurizio Landini, liderul celei mai mari confederaţii sindicale CGIL, a declarat pentru presă că este important ca testele să fie gratuite pentru angajaţii care nu doresc să se vaccineze. ‘Oamenii nu ar trebui să plătească pentru a munci’, a subliniat el.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO/ VIDEO: Un pas uriaş în turismul spaţial. Imagini incredibile din timpul Misiunii Inspiration4

Publicat

Patru civili americani au început, miercuri seara, o călătorie incredibilă în spaţiu la bordul unei capsule SpaceX, unde vor petrece trei zile într-o misiune de turism spaţial lansată pe orbita Terrei, fără niciun astronaut profesionist la bord, o premieră istorică, relatează joi agenţiile internaţionale de presă.

Racheta Falcon 9, care transporta capsula Crew Dragon a SpaceX, a decolat de la Centrul Spaţial Kennedy al NASA din Florida la ora locală 20:02 (01:02 GMT joi). Aceasta s-a aflat oficial în spaţiu după mai puţin de 50 de minute.

Misiunea denumită Inspiration4 marchează un pas uriaş în turismul spaţial.

Misiunea este realizată de SpaceX, cea mai renumită companie din domeniul înfloritor al zborurilor spaţiale comerciale, şi finanţată de americanul Jared Isaacman, fondatorul şi directorul executiv al companiei din domeniul comerţului online Shift4 Payments.

 

Jared Isaacman este liderul echipajului din care mai fac parte alţi trei turişti spaţiali în cadrul unei misiuni de trei zile, de la momentul lansării de la baza Cape Canaveral, Florida, şi până la aterizarea în Oceanul Atlantic.

Mogulul din domeniul tehnologiei, în vârstă de 38 de ani, a achitat o sumă neprecizată, dar probabil exorbitantă, miliardarului Elon Musk, patronul SpaceX, pentru a-l transporta pe orbită însoţit de cei trei coechipieri selectaţi în urma unor proceduri speciale la bordul capsulei Crew Dragon.

„Echipajul nostru poartă responsabilitatea şi importanţa acestei misiuni în timp ce ne pregătim să decolăm”, a declarat Isaacman chiar înainte de lansare!”.

„Am fost bine pregătiţi pentru provocările care ne aşteaptă în următoarele trei zile”

 

Isaacman, care este calificat pentru a pilota avioane comerciale şi militare, şi-a asumat rolul de ”comandant” al misiunii. El este însoţit de Hayley Arceneaux, de 29 de ani, supravieţuitoare a cancerului osos, care lucrează ca asistentă medicală la spitalul pentru copii St. Jude, Chris Sembroski, de 42 de ani, veteran din aviaţia americană şi inginer aerospaţial, şi de geoloaga Sian Proctor, în vârstă de 51 de ani.

Misiunea Inspiration4 a fost concepută de Isaacman în principal pentru a atrage atenţia şi finanţări către una dintre acţiunile sale caritabile preferate, spitalul pentru copii St. Jude, unul dintre principalele centre de oncologie pediatrică din Statele Unite. Miliardarul a promis o donaţie în nume personal de 100 de milioane de dolari în beneficiul institutului.

Misiunea SpaceX este proiectată să-i transporte pe cei patru pasageri acolo unde nu a mai ajuns niciun echipaj alcătuit în exclusivitate din civili şi anume pe orbita Terrei. Odată ajunşi acolo, vor înconjura Pământul la fiecare 90 de minute cu peste 27.360 de kilometri pe oră, o viteză de aproximativ 22 de ori mai mare decât viteza sunetului. Altitudinea ţintă este de 575 de kilometri, deasupra orbitei Staţiei Spaţiale Internaţionale şi chiar a telescopului Hubble.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Anunț important de la Pfizer. Cum se restabilește protecția la 95%

Publicat

O a treia doză de vaccin Pfizer la șase luni după a doua doză restabilește protecția împotriva infecției la 95%. Sunt datele studiilor făcute în Israel, citate de CNBC.

Datele au fost colectate de la 1 iulie până la 30 august, când varianta delta era în creștere în toată țara.

FDA a publicat datele pe măsură ce se confruntă cu presiuni din partea administrației Biden pentru a autoriza doze de rapel pentru populația generală încă de săptămâna viitoare.

Pe baza datelor, Pfizer a spus că „solicită acordarea unei doze de rapel din [vaccinul Pfizer] administrat intramuscular la aproximativ 6 luni după doza 2 la persoanele cu vârsta peste 16 ani”.

Compania a inclus, de asemenea, date dintr-un studiu de fază 3. A fost făcut pe aproximativ 300 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 55 de ani. O treime dintre participanți erau supraponderali, iar o treime erau obezi, conform documentelor.

Pfizer și BioNTech vor acceptul agenției pentru a treia doză în cazul persoanelor cu vârsta peste 16 ani din SUA. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Supraviețuitor din ATI: M-a marcat ușurința cu care se moare de COVID-19

Publicat

Un bărbat care a avut COVID-19 și a primit îngrijiri medicale la Terapie Intensivă, în Cluj-Napoca, povestește cum l-a marcat acest episod, când lupta pentru viața sa în ATI, iar în jurul lui colegii din salon mureau, răpuși de virusul ucigaș.

Bărbatul, care este din Cluj-Napoca, spune că cel mai mult l-a marcat ușurința cu care se moare.

„Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon”, spune Josef Balla, în vârstă de 46 de ani, din Cluj-Napoca

El a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 în noiembrie 2020. A stat o săptămână acasă, sub medicamentație, iar după 5 zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire.

Ajuns la UPU, a trebuit să aștepte mai bine de 4 ore până s-a eliberat un pat în ATI.

Chinul a durat mai bine de două luni de zile. O lună și câteva zile în spital și încă o lună a mai folosit oxigenul acasă.

Toată familia s-a vaccinat imediat ce a fost posibil. El și cele două fete, de 15 și 18 ani, s-au vaccinat cu Pfizer, iar soția cu Astra Zeneca.

„Ne-am bătut să prindem vaccin, că în perioada aceea era problemă cu vaccinul. (…) Asta e singura șansă: în orice țară s-au vaccinat. Orice stat și-a vaccinat structurile. Atunci, eu, ca simplu om, de ce să nu mă vaccinez? Altă șansă nu avem și nici nu o să avem. Poate pe viitor, dar, deocamdată, în afară de vaccin nu există altă soluție”, a mai spus Josef Balla. MEDIAFAX

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate