Connect with us

ACTUALITATE

Studiu: Omicron supravieţuieşte mai mult pe plastic şi pe piele decât variantele anterioare

Publicat

omicron

Varianta Omicron a coronavirusului poate supravieţui mai mult decât versiunile anterioare pe suprafeţe de plastic şi pe pielea umană, au constatat cercetătorii japonezi în cadrul unor teste de laborator.

„Stabilitatea sa ridicată în mediu” – capacitatea de a rămâne infecţioasă – ar fi putut ajuta Omicron să înlocuiască Delta ca variantă dominantă şi să se răspândească rapid, au spus cercetătorii.

Pe suprafeţele de plastic, timpii medii de supravieţuire a tulpinii originale şi a variantelor Alpha, Beta, Gamma şi Delta au fost de 56 de ore, 191,3 ore, 156,6 ore, 59,3 ore şi, respectiv, 114,0 ore, în comparaţie cu 193,5 ore pentru Omicron, au raportat cercetătorii pe bioRxiv potrivit Reuters.

Pe probe de piele de la cadavre, timpul mediu de supravieţuire a virusului a fost de 8,6 ore pentru versiunea originală, 19,6 ore pentru Alpha, 19,1 ore pentru Beta, 11,0 ore Gamma, 16,8 ore pentru Delta şi 21,1 ore pentru Omicron.

Toate variantele au fost complet inactivate după 15 secunde de expunere la dezinfectanţi

Pe piele, toate variantele au fost complet inactivate după 15 secunde de expunere la dezinfectanţi pentru mâini pe bază de alcool.

„Prin urmare, este recomandat ca practicile actuale de control al infecţiilor (igiena mâinilor) să utilizeze dezinfectanţi… aşa cum propune Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, concluzionează cercetătorii.

Utilizatorii testelor rapide de antigen pentru detectarea COVID-19 ar trebui să tamponeze nările conform indicaţiilor producătorului şi să nu tamponeze în schimb gâtul, arată o nouă cercetare.

Tamponarea nazală „a detectat peste 95% dintre persoanele cu cele mai ridicate niveluri de virus

Tamponarea nazală „a detectat peste 95% dintre persoanele cu cele mai ridicate niveluri de virus, care sunt cel mai probabil contagioase”, a declarat Dr. Diane Havlir de la Universitatea din California, San Francisco. Tampoanele din gât au detectat cu aproape 40% mai puţine cazuri decât tampoanele din nas, au raportat cercetătorii.

Un studiu separat din Spania, postat, de asemenea, pe medRxiv, a constatat că tamponarea părţii interioare a obrazului este, de asemenea, mult mai puţin fiabilă decât tamponarea nărilor pentru detectarea virusului.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

2 aprilie – Ziua internațională a cărții pentru copii

Publicat

2 aprilie – ziua internațională a cărții pentru copii

Publicitate

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.

Marcarea acestei zile este o inițiativă a Consiliului Internațional al Cărților pentru Tineri, datând din anul 1967. În fiecare an, o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Elevii Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni s-au întâlnit cu jandarmii

Publicat

foto: elevii liceului teoretic „dr. mihai ciucă” săveni s au întâlnit

Publicitate

Activităţile în spațiul public prilejuite de aniversarea, în ziua de 3 aprilie, a celor 175 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, au debutat ieri dimineață la Liceul Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni.

Jandarmii le-au prezentat elevilor autospecialele din dotare, mijloacele de intervenție și, nu în ultimul rând, câinii de serviciu, care au executat, împreună cu conductorii lor, exerciții de disciplină și intervenție.
De asemenea,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reglementări mai clare privind parcările publice și private. Propunere pentru modificarea Codului Rutier

Publicat

reglementări mai clare privind parcările publice și private. propunere pentru

Publicitate

O nouă inițiativă legislativă depusă la Senat propune modificarea Codului Rutier pentru a introduce reglementări mai clare privind parcările publice și private. Proiectul de lege urmărește să stabilească norme stricte privind utilizarea, amenajarea și gestionarea locurilor de parcare, atât în spațiile publice, cât și în cele private cu acces public, relatează alba24.ro.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4)…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lângă noi: 21 de percheziții într-un dosar privind introducerea ilegală în țară a unor arme de vânătoare, la Suceava

Publicat

lângă noi: 21 de percheziții într un dosar privind introducerea ilegală

Publicitate

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava efectuează, miercuri, 21 de percheziții domiciliare la persoane din mai multe localități din mediul rural cercetate pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit IPJ, perchezițiile se desfășoară într-un dosar complex, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, privind arme de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe